Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ieva Zasimauskaitė grįžo į Lietuvą: oro uoste gerbėjai pasitiko plojimais

Po dviejų savaičių, praleistų Lisabonoje, Ievos Zasimauskaitės eurovizinė kelionė baigėsi. Atlikėja sekmadienio popietę grįžo į Lietuvą.
Sutiktuvių akimirka
Sutiktuvių akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Sekmadienį, 15 val., Ievos komandą skraidinęs lėktuvas nusileido Vilniaus oro uoste. Skrydis tikrai nebuvo lengvas – Ieva su savo komanda ir visa Lietuvos delegacija iš Lisabonos išskrido 7 val. ryte, o iš viešbučio jie išvažiavo apie 4 val. ryto, iškart po „Eurovizijos“ finalo be akimirkos miego.

I.Zasimauskaitė, kol pasirodė jos laukusiems gerbėjams, dar kiek užtruko laukdama savo bagažo.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį paaiškėjo „Eurovizijos“ nugalėtojas. Mūsų atstovė Ieva Zasimauskaitė su daina „When We're Old“ užėmė 12 vietą, o konkurso nugalėtoja tapo charizmatiškoji, kudakuojanti Izraelio atstovė Netta Barzilai.

Sekmadienio popietę į Lietuvą grįžusi I.Zasimauskaitė su komanda miegojo tik 3,5 valandos skrydžio metu, tačiau jaučiasi energinga ir pailsėjusi. O ką daugiau daryt – poilsis laukia tik... trečiadienį.

Vilniaus oro uoste I.Zasimauskaitę pasitiko būrys žurnalistų, operatorių ir gerbėjų. Į oro uostą atvyko ir krišnaitai, kurie Ievą pasitiko ypač energingai. Praėjusi atvykimo vartus, kartu su vyru Mariumi Kiltinavičiumi ir delegacija I.Zasimauskaitė buvo pasitikta šūksniais ir plojimais – emocijas, tvyrojusias oro uoste, žodžiais nupasakoti neįmanoma. Kai kurie gerbėjai net buvo paruošę Ievai dovanų!

VIDEO: Į Lietuvą sugrįžusi I.Zasimauskaitė: „Tik įsijungiu telefoną ir pradedu verkti“

„Pagaliau Lietuvoje! Labai laukiau, kol grįšiu. Esu labai laiminga ir dar mano draugai čia. Grįžus namo reikės skalbtis drabužius, ruošiuosi kelionei, nes po savaitės išskrendu koncertuoti. Rytoj ir poryt visą dieną turėsiu interviu, tai gal tik nuo trečiadienio galėsiu pailsėti“, – juokėsi I.Zasimauskaitė.

Dar šeštadienį Ieva minėjo, kad labai nori lietuviško kugelio. Gal vis tik pavyks išsikepti?

„Man skambino uošvienė ir sakė, kad kepa man kugelį. Labai faina, kad uošvienė tokia rūpestinga ir pasirūpino šituo mano noru“, – šypsojosi I.Zasimauskaitė.

Ieva džiaugėsi savo gerbėjais ir plūstančiomis sveikinimų žinutėmis.

„Visi labai laimingi, visos žinutės yra neįtikėtinai gražios. Tik įsijungiu telefoną ir pradedu verkti, nes nesu per gyvenimą gavusi tiek pozityvo. Visa Lietuva susivienijo ir skaičiai tikrai nėra svarbūs“, – sakė Ieva.

VIDEO: M.Kiltinavičius apie žmonos rezultatą Eurovizijoje: „Skaičiai šitai dainai nelabai svarbūs

Šią avantiūrą Ieva kartotų, tačiau ne kitais metais.

„Kartočiau todėl, kad tai buvo geriausi žmonės, geriausia komanda, sutikta mano gyvenime, ir viena geriausių patirčių mano gyvenime. Bet sakiau, kad dabar jau Jurgio Brūzgos laikas, ir sakiau, kad jis kitais metais bandytų ir važiuotų“, – teigė I.Zasimauskaitė.

„Eurovizija“ baigėsi ir jau po savaitės niekas apie šį konkursą turbūt nediskutuos. Tad kokie Ievos ateities kūrybiniai planai?

„Jau prieš konkursą planavome albumą, įrašėme naują dainą, kuri jau kitą savaitę bus pristatyta su vaizdo klipu. Niekas nesustoja, tai yra kelio pradžia ir mes tik pradedame judėti – tai nerealus ir labai geras startas“, – sakė I.Zasimauskaitė.

Paklausta, ką galvoja apie Izraelio atstovės pasirodymą, Ieva atviravo, kad daina nebuvo jos favoritė.

„Aš sirgau už austrą ir buvau be galo laiminga, kai pamačiau, kad buvo atsidūręs pirmoje vietoje. Reikia džiaugtis. Yra blogai, kai visi pradeda tyčiotis ar engti laimėtoją. Jos žinutė buvo graži, jos pateikimas buvo toks, kurį žmonės įvertino“, – sakė I.Zasimauskaitė.

Ar pasiteisino I.Zasimauskaitės viltys konkurse? „Tikėjausi, kad viskas bus 1000 kartų lengviau, bet visas darbas ir jėgų atidavimas nenuėjo veltui. Mano viltys pasiteisino ir dar su kaupu“, – tikino Ieva.

Konkurso metu Ieva išmoko svarbiausio – nepasiduoti net sunkiausiomis akimirkomis.

„Nepasiduoti, kai yra sunkumų, ir suprasti, kad tai truks ne visą gyvenimą, kad tai laikina. Nelikti vienai, nenusisukti nuo komandos ir išlikti šeima. Neįsivaizduoju idealesnės komandos ir žmonių, kurie galėjo mane lydėti šitą kelią. Pati aš nieko nebūčiau padariusi“, – 15min pasakojo I.Zasimauskaitė.

Žiūrėkite sutiktuvių galeriją:

TAIP PAT SKAITYKITE: Išsišokėlis „Eurovizijos“ finale sutrikdė Britanijos atstovės pasirodymą: čiupo iš rankų mikrofoną ir užrėkė

VIDEO: A.Lukošius paaiškino, kodėl Izraelio atstovė Netta Barzilai triumfavo „Eurovizijoje“

TAIP PAT SKAITYKITE: Netta Barzilai – apie pergalę „Eurovizijoje“, močiutės žiedą-talismaną ir LGBT judėjimą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius