Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Ieva Zasimauskaitė išvyko į gastroles po Europą: „Svarbiausia – užsienio žurnalistų dėmesys“

Nors „Eurovizija“ prasidės dar tik po mėnesio, dalis konkurso dalyvių pagal intensyvų eurovizinį tvarkaraštį gyvena jau dabar. Lietuvai atstovausianti Ieva Zasimauskaitė ketvirtadienio rytą išvyko į Londone vyksiantį antrąjį eurovizinį renginį, o po jo dainininkės laukia dar keli Europos miestai. Ilgamečio Lietuvos „Eurovizijos“ delegacijos vadovo Audriaus Giržado teigimu, toks įtemptas grafikas mūsų šaliai yra labai naudingas.
Ieva Zasimauskaitė
Ieva Zasimauskaitė / Aliaus Koroliovo / 15min nuotr.

„Pagrindinis tokių kelionių tikslas – atkreipti į save dėmesį. Kai kuriose šalyse pristatomuosius renginius organizuoja „Eurovizijos“ fanai, kai kur prisideda ir turizmo departamentai.

Galiu patvirtinti, kad „Eurovizijos“ dalyviams svarbiau yra paskleisti žinią apie save, nei padainuoti konkursinę dainą. Kartais tie koncertai vyksta ne pačiose didžiausiose koncertų salėse, bet svarbiausia yra dėmesys, kurį atlikėjai gauna iš suvažiavusių žurnalistų. Išgirdę, kaip atlikėjas kalba, žmonės pasižiūri oficialų vaizdo klipą, pasiklauso dainos ir taip atkreipia dėmesį į dainininką. Todėl tokie turai yra didelė vertybė“, – atskleidžia vyriausiasis LRT televizijos prodiuseris.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Ieva Zasimauskaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Ieva Zasimauskaitė

A.Giržado teigimu, pirmoji I.Zasimauskaitės eurovizinė kelionė buvo į Rygą, kur pats renginys gal ir nebuvo labai didelis, bet mūsų šalies atstovė gavo pakankamai spaudos dėmesio.

„Ilgas jos interviu buvo įdėtas į kelis populiarius „Eurovizijos“ portalus ir taip žinia apie ją pasklido dar plačiau. Lygiai taip pat bus ir Londone bei Tel Avive, kur jau turime iš anksto užsakytų interviu“, – tvirtina prodiuseris.

Didžiulis priešeurovizinis renginys šį mėnesį įvyks Amsterdame, šis miestas buvo eurovizinių pristatomųjų turų pradininkas. Anot A.Giržado, Amsterdame šiemet renginys vyks didžiulėje salėje.

„Ten atvyks tikrai daug žurnalistų. Beje, mačiau ir Londono žiniasklaidos sąrašą – jis įspūdingas. Ir tai nėra mėgėjai su mobiliaisiais telefonais, kurie įsirašo interviu ir įsideda į savo asmeninį puslapį. Tai – radijo stočių, televizijos kompanijų ir didelių portalų žurnalistai, taip pat ir BBC“, – vardija eurovizinės delegacijos vadovas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ieva Zasimauskaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ieva Zasimauskaitė

Pasak A.Giržado, šiųmetei mūsų atstovei žiniasklaidos dėmesio netrūksta. Nors I.Zasimauskaitė ne kartą yra pripažinusi, jog jaudinasi bendraudama angliškai, delegacijos vadovo teigimu, su šia užduotimi jai puikiai sekasi susitvarkyti. O tokia informacija tarp žiniasklaidos atstovų pasklisti netrunka.

„Kaip artistas bendrauja, ar jis kalba į kamerą, ar moka kalbėti angliškai – tokias žinias užsienio žurnalistai vienas kitam paskleidžia labai greitai. Labai džiaugiuosi, kad šiemet mūsų atstovė yra tų kalbančiųjų atlikėjų sąraše. Ievai sekasi bendrauti, ji labai šiltai ir maloniai kalbasi su žurnalistais, o jie savo ruožtu šią žinią vienas kitam perduoda labai greitai, tad žurnalistų dėmesio mūsų šalies atstovė sulaukia pakankamai“, – džiaugiasi delegacijos vadovas.

Anot A.Giržado, šiemet buvo nuspręsta atsisakyti vykti į du pristatomuosius renginius Madride ir Maskvoje. 2017-aisiais į Ispanijos sostinę važiavo grupė „Fusedmarc“.

„Pernai vyko pirmasis tokio tipo renginys Madride. Šįmet Madridą nusprendėme praleisti, nes, visų pirma, sunku viską aprėpti. Be to, nusprendėme, kad geriau nuvyksime į tą renginį tada, kai jis bus penktasis. Na, o į Maskvą nenuvykome dėl suprantamų priežasčių“, – kalba LRT televizijos vyriausiasis prodiuseris.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Audrius Giržadas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Audrius Giržadas

Londone kartu su I.Zasimauskaite pasirodys Bulgarijos, San Marino, Islandijos, Švedijos, Australijos, Lenkijos, Danijos, Šveicarijos, Juodkalnijos, Čekijos, Vokietijos, Ispanijos, Jungtinės Karalystės, Austrijos, Airijos, Albanijos ir Prancūzijos atstovai bei keli dainininkai, anksčiau dalyvavę didžiausiame Europos dainų konkurse.

Vos grįžusi iš Londono, I.Zasimauskaitė kels sparnus į Tel Avivą, kur pristatys savo konkursinę dainą drauge su Izraelio, Ispanijos, Baltarusijos, Gruzijos, Šveicarijos, Airijos, Makedonijos, Juodkalnijos, Austrijos, Danijos, Prancūzijos, Armėnijos, Jungtinės Karalystės, Belgijos, Slovėnijos, Čekijos, Islandijos, Australijos, Rumunijos, Albanijos, Serbijos, Latvijos, Azerbaidžano, San Marino ir Moldovos dainininkais.

Kitą savaitę mūsų šalies atstovė vyks į Amsterdamą, kur koncertuos kartu su Albanijos, Nyderlandų, Airijos, Jungtinės Karalystės, Čekijos, Lenkijos, Danijos, Maltos, Izraelio, Serbijos, Bulgarijos, Moldovos, San Marino, Suomijos, Švedijos, Makedonijos, Juodkalnijos, Vengrijos, Islandijos, Slovėnijos, Australijos, Baltarusijos, Šveicarijos, Latvijos, Armėnijos, Vokietijos, Ispanijos, Austrijos, Prancūzijos ir Belgijos atstovais.

TAIP PAT SKAITYKITE: Tarp krepšinio sirgalių – ir I.Zasimauskaitė su M.Kiltinavičiumi: „Nuo mažens – už „Žalgirį“

Žiūrėkite galeriją:

Žiūrėkite galeriją:

Žiūrėkite galeriją:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius