Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip už Moniką Liu komisija ir žiūrovai balsavo „Eurovizijos“ finale?

Šeštadienio naktį pasibaigė 66-asis „Eurovizijos“ dainų konkursas. Lietuvos atstovė Monika Liu jame užėmė 14-ą vietą, o praūžus transliacijai jau aišku ne tik kiek balų ir iš kokių šalių mums skyrė žiuri, bet ir kaip už atlikėją balsavo žiūrovai.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Turino „Pala Olimpico“ vykusio 2022-ųjų „Eurovizijos“ finalo metu triumfavo Ukrainai atstovavusi grupė „Kalush Orchestra“. Tuo metu Lietuvos atstovė Monika Liu su daina „Sentimentai“ pelnė 14-ą vietą.

Pasirodymus vertino ne tik žiūrovai, bet ir žiuri. Ją sudaro iš visų konkurse dalyvaujančių šalių išrinkti atstovai – po penkis iš kiekvienos valstybės. Beje, nors žiūrovai balsavo tiesiogiai finalo metu, komisija savo verdiktą tarė dar finalo išvakarėse, stebėdama generalinę repeticiją.

Pasibaigus finalui, oficialiame „Eurovizijos“ puslapyje Eurovision.tv paskelbta, kam turėtume būti dėkingi už finale gautus balus.

Žiūrovų balai Lietuvos atstovei finale susidėliojo taip: Latvija (10), Norvegija (10), Ukraina (10), Airija (8), Estija (7), Jungtinė Karalystė (7), Danija (7), Sakartvelas (5), Moldova (4), Kroatija (3), Švedija (3), Serbija (3), Slovėnija (2), Suomija (2), Lenkija (2), Islandija (2), Australija (2), Kipras (2), Armėnija (2), Portugalija (1), Šiaurės Makedonija (1).

Užsienio komisijos narių balai Lietuvos atstovei finale išsidėstė taip: Slovėnija (10), Kroatija (7), Portugalija (5), Danija (3), Juodkalnija (2), Norvegija (2), Estija (2), Serbija (2), Islandija (1), Latvija (1).

Iš viso Monika Liu per finalą surinko 128 balus – 35 iš komisijos ir 93 iš žiūrovų.

Ekrano nuotr. (Eurovision.tv)/Kaip už Moniką Liu žiūrovai ir komisija balsavo finale
Ekrano nuotr. (Eurovision.tv)/Kaip už Moniką Liu žiūrovai ir komisija balsavo finale
VIDEO: Monika Liu itin džiaugiasi „Eurovizijos“ nugalėtojais: „Ačiū Dievui, kad laimėjo Ukraina“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius