-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LRT patvirtino: dalis „Eurovizijos“ balsų nebuvo įskaityti

Kaip 15min jau rašė, nemaža dalis žiūrovų pasipiktino dėl „Eurovizijos“ balsavimo. Tie, kurie siuntė žinutes, negavo patvirtinimo, ar jų balsas įskaičiuotas, kai kurie po kelių valandų sulaukdavo atsako, kad visgi palaikyti savo favorito nepavyks. Ir nors LRT teigė, kad tai šeštadienio vakarą nesukėlė problemų, netrukus paaiškėjo kitaip.
„The Roop“
The Roop / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šeštadienio vakarą internete pradėjo plisti žmonių nepasitenkinimas balsavimu. Nemažai žmonių išreiškė nusivylimą, kad balsuojant trumposiomis žinutėmis nėra užfiksuojami balsai, žmonės negauna patvirtinimo, kad jų balsas yra užskaitytas.

15min iš karto susisiekus su LRT atstove spaudai Jovita Bazevičiūte, ji patvirtino, kad organizatoriai dėl šios problemos buvo informuoti, tačiau balsavimus prižiūrinti įmonė patikino, kad visi balsai buvo užfiksuoti.

Komisijos ir žiūrovų balsavimą stebėjo audito įmonės „Grant Thornton Baltic“ atstovai.

Vis dėlto apie 2 val. nakties LRT atstovai pranešė, kad dalis balsų įskaičiuoti nebuvo. Šiuo metu aiškinamasi, ar tai galėjo pakeisti balsų pasiskirstymą.

„Telekomunikacijų bendrovė „TCG Telecom“, teikusi balsavimo paslaugą, LRT informavo, kad dėl didelio SMS žinučių srauto dalis jų atėjo pavėluotai, jau po balsavimo sustabdymo. Įmonės teigimu, tokie balsai nebuvo įskaityti ir už juos nebus pritaikytas mokestis.

Turima informacija leidžia teigti, kad pavėlavę SMS galutinių rezultatų nepakeistų. Šiuo metu su partneriais toliau aiškinamės situaciją“, – pranešė LRT.

Už žiūrovų skambučius ir trumpąsias žinutes surinktų lėšų dalis, kuri tenka LRT, bus skirta nacionalinę atranką laimėjusiam atlikėjui ar grupei.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lietuva išrinko savo „Eurovizijos“ nugalėtoją: „The Roop“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lietuva išrinko savo „Eurovizijos“ nugalėtoją: „The Roop“

Apie rekordinį atotrūkį nuo antros vietos laimėtojos – Monique – spaudos konferencijos metu buvo paklaustas ir „The Roop“ lyderis Vaidotas Valiukevičius. Atlikėjas ką tik po pergalės sakė, kad toks įvertinimas jam ir visai komandai yra labai svarbus, jie patys sunkiai patikėjo, kad jų svajonei buvo lemta išsipildyti.

„Kalbant apie šitą persvarą, manau, kad tai įrodo, jog siekiant tavo svajonės turi savimi labai tikėti. Net ir tada, kai tavo kelyje atsiras tų, kurie gal keliasdešimt kartų turi daugiau sekėjų, kai iš šono atrodė, kad net neverta bandyti. Tačiau mes labai tikėjome savo daina, o tai tik įrodymas, kad jeigu labai nori, turi siekti, eiti ir daryti“, – sako Vaidotas.

Spaudos konferenciją žiūrėkite vaizdo įraše žemiau:

Žiūrovų balsavimas:

1. „The Roop“

2. Monique

3. Aistė Pilvelytė

4. Monika Marija

5. Rūta Loop

6. KaYra

7. „The Backs“

8. MEANDI.

Komisijos balsavimas:

1.„The Roop“

2. Monique

3. Monika Marija

4. Rūta Loop

5. MEANDI

6. Aistė Pilvelytė

7. KaYra

8.„The Backs“

Didysis „Eurovizijos“ finalas vyko šeštadienį, Kauno „Žalgirio“ arenoje. Dėl kelialapio į Nyderlandus čia kovojo aštuoni atlikėjai: Aistė Pilvelytė, Rūta Loop, KaYra, Monika Marija, MEANDI, „The Roop“, „The Backs“, Monique.

Kiekvienas iš dalyvių stengėsi, kad jų daina ir pasirodymas užkariautų žiūrovų širdis, vis dėlto atstovauti Lietuvai galės tik vienas. Kaip vėliau paaiškėjo, kelialapis atiteko tikra sensacija tapusiems „The Roop“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Išgąstis Kauno „Žalgirio“ arenoje – „El Fuego“ nariui prireikė greitosios pagalbos: jis išvežtas į ligoninę

TAIP PAT SKAITYKITE: Grupės „The Roop“ iššūkis: minia gerbėjų prie „Žalgirio arenos“ sušoko „On fire“ dainos „flashmobą“

VIDEO: Grupė „The Roop“ prie „Žalgirio“ arenos surengė „flashmobą“

TAIP PAT SKAITYKITE: Kauno savivaldybė norėjo geriau, išėjo kitaip: gudročiai rado būdą, kaip pasipelnyti iš „Eurovizijos“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius