Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mios kritika eurovizinei dainai „This Time“: „Ji graži, bet „Eurovizijai“ netinka“

Viena iš pretendenčių atstovauti Lietuvai „Eurovizijos“ dainų konkurse Vienoje – Vilija Pilibaitytė-Mia – atvirai išsakė savo nuomonę apie lietuvių išrinktą eurovizinę dainą „This Time“. Visų pirma savo nuomonę ji išdėstė internete, o vėliau pakartojo Žmonės.lt skaitytojams: Mia įsitikinusi, kad šis kūrinys „Eurovizijai“ netinka, nors pačiai jai daina yra graži.
Vilija Pilibaitytė-Mia
Vilija Pilibaitytė-Mia / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Žmonės.lt primena: šeštadienį paaiškėjo, kad Lietuvai „Eurovizijoje“ atstovaus daina „This Time“, kuri buvo parašyta Vaidui Baumilai. Už šią dainą balsavo ir žiūrovai, ir komisija. Kuris dainininkas važiuos į Vieną, sužinosime jau šį šeštadienį, vasario 21-ąją.

Žmonės.lt Mia sakė, kad nors „This Time“ jai yra graži daina, ji nėra europietiško skambesio, todėl vargu, ar galėtų sužavėti Europą.

„Prieš tą dainą tikrai nieko neturiu. Tai tikrai graži daina, bet ji netinka „Eurovizijai“. Visų pirma, tai kantri stilius. Europoje jis nėra labai populiarus. Tai – amerikiečių stilius, jie turi savo kultūrą... Bet jeigu kam nors neaišku, kaip šis žodis verčiasi į lietuvių kalbą... (Žodis „country“ išvertus iš anglų kalbos reiškia „kaimas“, – aut. past.) Aš nieko neturiu prieš kaimiečius. Visa Lietuva iš tiesų tokia. Kiek mūsų – trys milijonai? Net tiek nėra. Aš pati esu kilusi iš kaimo ir man ne gėda tai pasakyti. Bet nejaugi mes negalime parodyti kažko geresnio? Kažko, kas primintų vakarietišką kultūrą?“ – bendraudama su Žmonės.lt svarstė Mia.

Dainininkė netiki, kad „Eurovizijoje“ šiai dainai galėtų pasisekti: „Man ji patinka. Bet kalbu apie tai, kad kūrinys yra ne konkursinis. Nėra jame jokio sprogimo, jokio „vau“. Jei mes kasmet važiuojame ten vien tam, kad dalyvautume, tada valio. Viskas gerai, mes galime važiuoti. Bet kasmet aš galvoju apie tą patį: kam važiuoti į „Euroviziją“, kad liktume paskutinėje vietoje? Kokia prasmė? Kad išmestume krūvą pinigų? Kad tie žmonės, kurie žiūri palaikymo koncertą, aukotų ir mestų savo pinigus į balą? Patys juk suprantate... Neseniai manęs paklausė – o ką, tau gaila žmonių pinigų? Taip, man yra gaila. Man gaila, kad žmonės deda viltis ten, kur negali įvykti stebuklas.“

Žmonės.lt Mia sakė apskritai nusivylusi šių metų atrankoje skambėjusiomis dainomis. „Šiais metais aš išvis nemačiau kažkokios dainos, kuri galėtų atstovauti Lietuvai. Tokios, kuri išvažiuotų ir žinotume, kad galime laimėti, ar bent jau tikėtis to. Nebuvo šįmet tokios dainos, kuri „užvežtų“ taip, kad visi dėl jos tiesiog kliedėtų“, – svarstė atlikėja.

Paklausta, kurią dainą, jei ne „This Time“, pati būtų išsiuntusi į „Euroviziją“, ji tikino negalinti išskirti kurios nors. „Su visomis dainomis, kurios skambėjo atrankoje, reikėtų daug dirbti. Su ta pačia „This Time“ reikėtų dar padirbėti, ir su „Dangerous“ būtų reikėję padirbėti – tobulinti aranžuotę, kad pasiektume aukštą lygį. Tai, ką padarėme mes, pasiekėme vos per vieną naktį. Tokiems dalykams reikia laiko. Bet turime tai, ką turime, ir nė vienas neblizgame savais pasirodymais, nes nėra iš ko jų daryti“, – sakė atlikėja. 

Vaidas Baumila sureagavo į kritiką

Į Mios kritiką internete suskubo sureaguoti kitas atrankos dalyvis, Vaidas Baumila. „Šitą postą skiriu savo mylimai kolegei MIAI, po josios pareiškimo, kad daina „This Time“ yra kaimietiška ir nemadinga. Paklausyk madingos muzikos skambėjusios 2014 metais, tiesiog draugiškas pasiūlymas, kai šnekama apie „madingą muziką“, – toks Vaido atsakas Miai pasirodė socialiniame tinkle. Čia pat Vaidas pasidalijo „Mumford & Sons“ kūriniu „I'm On Fire“.

Bendraudama su Žmonės.lt Mia sureagavo į Vaido pastabą apie madingą muziką: „Žinau šitą grupę. Vaidui norėčiau priminti dar vieną kūrinį – „Mumford & Sons“ dainą „I will wait“. Ten skamba panašūs motyvai į „This Time“.“

Jūsų dėmesiui dar kartą – daina-laimėtoja „This Time“ ir Mios favoritė „Dangerous“:

VIDEO: Atlikėjas Vaidas Baumila atliko „eurovizinį“ kūrinį „This Time“

Ypač palankiai buvo įvertintas dainos „This Time“ atlikimas duetu: 

VIDEO: Duetas Monika Linkytė & Vaidas Baumila atliko dainą „This Time“ (Pusfinalis) HD

Mia praėjusį šeštadienį prisipažino, kad jos favoritė – daina „Dangerous“:

VIDEO: Atlikėja Mia ir grupė „Night Life“ atliko savo mėgstamiausią dainą „Dangerous“ (S.O.S.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius