-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Monique pirmą kartą dalyvaus „Eurovizijos“ atrankoje: „Turiu vienintelį tikslą – laimėti“

Po truputį aiškėja 2020-ųjų „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos dalyvių sąrašas. Kad pirmą kartą bandys laimę norėdama patekti į Roterdame, Olandijoje kitąmet vyksiančio dainų konkurso sceną, antradienį paskelbė atlikėja Monika Pundziūtė-Monique. Kūrinį, kurio sėkme atlikėja neabejoja, parašė kompozitorius, kurio dainos jau yra skambėjusios didžiojoje „Eurovizijoje“.
Monika Pundziūtė-Monique
Monika Pundziūtė-Monique / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Monique atrankoje nusprendė dalyvauti, nes, kaip pati tikina, turi vienintelį tikslą – ją nugalėti ir patekti į didžiosios „Euroviziją“ sceną: „Neturiu jokių kitų, nes jei turėčiau, būčiau ėjusi dar anksčiau. Tikrai tikiu, kad ši daina gali atstovauti Lietuvai.“

Ji atrankoje dalyvaus pirmą kartą. 15min Monique kalbėjo, kad šiam žingsniui ryžosi tik dabar todėl, jog laimę norėjo bandyti tik su tokia daina, kurios sėkme didžiojoje „Eurovizijoje“ neabejoja.

Roberto Daskevičiaus nuotr./Monique
Roberto Daskevičiaus nuotr./Monique

„Kaip kad lauki to vienintelio, taip ir aš laukiau tos vienintelės dainos, to jausmo. Tikrai neketinau eiti vien dėl to, kad reikia eiti – norėjau eiti tada, kai žinosiu, kad esu absoliučiai užtikrinta daina ir suprasiu, kad galiu viską padaryti šimtu procentų, iš savo širdies“, – aiškino atlikėja.

Atrankoje Monique žiūrovų ir komisijos širdis mėgins užkariauti su kompozitoriaus Vytauto Bikaus sukurta lyriška balade „Make Me Human“.

„Ji apie tą gyvenimo etapą arba būseną, kai jauti, kad labiau egzistuoji, o ne gyveni. Net ir pavadinime yra prašymas priversti pasijusti žmogumi, nes tai, kad valgai, kvėpuoji, mirksi ar miegi, juo tavęs iškart nepadaro, tą padaro jausmai – meilė, pyktis, ašaros, juokas. Ir tik tada iš tikrųjų gyveni“, – paprašyta apibūdinti kūrinį 15min sakė Monique.

Viganto Ovadnevo nuotr./Monika Pundziūtė-Monique
Viganto Ovadnevo nuotr./Monika Pundziūtė-Monique

Ji pridūrė, kad daina buvo rašyta ne specialiai „Eurovizijai“, o trečiam, šiuo metu rengiamam jos albumui. O kai tik kūrinį išgirdo, iškart suprato, kad su juo galima pasiekti dar daugiau.

„Pirma mintis buvo, kad čia yra ta daina. Kai apie tai nedrąsiai užsiminiau vienam komandos nariui, jis sakė, kad pagalvojo tą patį. Ir supratome, kad čia ne atsitiktinumas“, – apie tai, kaip pribrendo mintis pasirinkti dainą konkursui, 15min pasakojo Monique.

Būtent šios dainos autorius V.Bikus parašė ir kelialapį į didžiąją „Eurovizijos“ sceną iškovojusius kūrinius Ievai Zasimauskaitei ir Vaido Baumilos ir Monikos Linkytės duetui.

„Su Vytu dirbame nuo pat pirmos savo dainos ir pasitikėjimą jo talentu turiu nuo pat pradžių. Ši daina „Eurovizijos“ kelionėje nėra tik dėl to, kad jo dainos jau buvo ten išvažiavusios. Su Vytautu buvau ir iki tol, nes labai žaviuosi jo talentu ir juo pačiu kaip žmogumi“, – pabrėžė Monique.

O ką Monika mano apie galimą atrankos komisijos narių kritiką? Atlikėja teigia jau pripratusi ir prie komplimentų, ir prie aštresnių žodžių, todėl tai jai nėra svetima.

„Komisijoje visada sėdi profesionalai, tai tą kritiką labai moku atskirti ir džiaugsiuosi, jei pasakys, kad galiu patobulinti kažką, ko pati nemačiau. Kai žmonės kritiką moka išsakyti gražiai ir konstruktyviai, aš į ją labai atsižvelgiu, kartais ji vertingesnė už komplimentą“, – mintimis dalijosi Monique.

Panašiai ji kalba ir apie žiūrovų reiškiamą nuomonę: „Reikia pasidžiaugti, jei tai bus palaikymas. O jeigu kažkokie negatyvūs žodžiai, reikia mokėti nepriimti jų už gryną pinigą, eiti toliau ir nekreipti dėmesio. Turi mokėti su tuo elgtis, nors tikrai nėra lengva.“

TAIP PAT SKAITYKITE: Didžiausią karjeros koncertą surengusi Monique: „Orkestro muzika nėra skirta tik vieno tipo žmonėms“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius