Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paaiškėjo, kaip didžiojoje Lisabonos scenoje atrodys I.Zasimauskaitė

Prieš generalinę repeticiją pirmadienį Lietuvos atstovė Ieva Zasimauskaitė, kaip ir visi kiti pirmajame pusfinalyje dalyvaujantys atlikėjai, į „Altice“ areną atvyko nešina tikruoju sceniniu kostiumu. Ji didžiojoje scenoje pasirodys su šviesiai rožine ilga suknele.
Ieva Zasimauskaitė
Ieva Zasimauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmųjų repeticijų metu I.Zasimauskaitė į sceną lipo vilkėdama tos pačios spalvos ir medžiagos ilgu sijonu bei laisvu megztuku. Nors po antrosios repeticijos atlikėja dizainerei pripažino, kad ir su repeticijų rūbais scenoje ji jautėsi gerai, vis dėlto nusprendė laikytis pirminio plano ir televizijos žiūrovams bei komisijai prisistatyti su specialiai pasirodymui siūta suknele. Jos autoriai – jaunieji dizaineriai „Upcycled by LT“.

Pirmadienį generalinės repeticijos metu vilkimos suknelės atlikėja keisti nebegalės – pagal konkurso taisykles ir komisija, ir televizijos žiūrovai turi išvysti identišką pasirodymą.

Be to, viešai žinoma paslaptis, kad pusfinalio tiesioginės transliacijos metu netikėtai dingus televizijos signalui, žiūrovams iškart būtų paleidžiamas generalinės repeticijos įrašas.

Organizatorių teigimu, dėl pažangių technologijų konkursą stebintys žmonės tokio nesklandumo net nepastebėtų.

Repeticijos metu susigraudino

Ieva Zasimauskaitė ryte viešbutį paliko kiek besijaudindama. Jos laukė dvi generalinės repeticijos. Antrąją jau stebės ir vertins komisija, todėl pasirodymas joje prilygsta 50 proc. galutinio rezultato.

Antradienį jos laukia paskutinė repeticija, o vakare – ir pirmasis „Eurovizijos“ pusfinalis. Jo metu savo balsą atiduoti galės ir žiūrovai.

Pirmoji Ievos repeticija praėjo sklandžiai – švelniai pradėjusi dainuoti, ji puikiai kūrinį išvystė iki kulminacijos – kai į sceną žengė jos vyras Marius Kiltinavičius. Spaudos centre stebintys kai kurie žurnalistai po tos akimirkos nuo veido šluostėsi ašaras.

Beje, čia po kiekvieno pasirodymo plojama ne visiems – pirmi keturi atstovai buvo išklausyti be emocijų. Bet žurnalistai plojo prieš Ievą pasirodžiusiam Čekijos atstovui. Aplodismentų sulaukė ir Ieva Zasimauskaitė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ieva Zasimauskaitė ir Marius Kiltinavičius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ieva Zasimauskaitė ir Marius Kiltinavičius

Po repeticijos atvykusi pasidalinti įspūdžiais su žiniasklaidos atstovais, Ieva sakė esanti patenkinta.

„Jaučiausi gerai. Buvo tik sunku su garsu. Šiaip kiekvieną repeticiją garsas neturėtų kisti, bet jis kinta. Man labai įdomu, kaip vakare skambės“, – kalbėjo ji.

Eurovizinės dainos autorius Vytautas Bikus, stebėjęs repeticiją per televizorių, sakė, kad garsas visgi skambėjo tikrai gerai.

„Labiausiai džiaugiuosi, kad Ieva jaučiasi užtikrintai. Viskas tikrai labai gerai pasiruošta, čia dirbantys žmonės mums padeda, klausosi patarimų. Aišku, kažką padaro pagal save“, – juokėsi jis.

Tiesa, dainuodama paskutinius žodžius, Ieva susigraudino, juos sudainavo drebančiu balsu. Tačiau atlikėja teigia, kad kitaip jai neišeina – tokios emocijos kyla, kai scenoje pasirodo vyras Marius Kiltinavičius.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ieva Zasimauskaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ieva Zasimauskaitė

„Aš per kiekvieną repeticiją susigraudinu ir vis galvoju, kaip čia neapsiverkti. Nesuprantu, atrodo, jau kiek kartų repetavome Lietuvoje, namuose, ant scenos... Ta akimirka tokia jautri!“ – sakė Ieva Zasimauskaitė.

Antros generalinės repeticijos Ieva žada laukti arenoje. „Eisiu valgyti. Taip pat man reikia pasigrimuoti, vakarui plaukus susišukuoti. Dar noriu spėti pamedituoti. Manau, kad niekur nesiblaškysiu, kambarėlyje labai šilta, sofa yra“, – šypsojosi ji.

Visą pokalbio įrašą žiūrėkite čia:

VIDEO: Prisiminkite: lietuvių dainos, skambėjusios „Eurovizijos“ scenoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius