Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po atšaukto „Eurovizijos“ konkurso – speciali ceremonija

Gegužę Roterdame (Nyderlanduose) turėjo vykti šių metų „Eurovizija“. Nors dėl pandemijos ji atšaukta, šalys, konkurso dalyvės, šia proga rengia specialiąsias transliacijas.
„Eurovizija 2020“
„Eurovizija 2020“ / Vida Press nuotr.

Gegužės 12 ir 14 d., kai turėjo vykti atšauktos „Eurovizijos“ konkurso pusfinaliai, LRT televizija parodys populiariausiam dainų konkursui skirtą specialiąją programą. Joje – įsimintiniausi pastarojo dešimtmečio Eurovizijos dalyvių ir nugalėtojų pasirodymai, netikėtos istorijos ir kuriozai, nutikę scenoje ir už kulisų.

Taip pat – įdomūs pokalbiai apie „Eurovizijos“ fenomeną su joje jau dalyvavusiais Lietuvos atlikėjais ir muzikos ekspertais. Kaip laimima „Eurovizija“, kas yra „eurovizinis formatas“ ir kodėl kartais triumfuoja visiškas „neformatas“? Kokia šio konkurso populiarumo paslaptis? Kokį poveikį konkurso rezultatams turi kaimyninių šalių santykiai ir politika?

„Eurovizijos“ finalo dieną, gegužės 16 d. tiesiogiai iš Nyderlandų transliuos ceremoniją „Eurovision: Europe Shine a Light“, o prieš ją bus transliuojamas specialiai šiai progai tuščioje koncertų salėje nufilmuotas „The Roop“ koncertas „EuROOPvision“. Jo metu skambės geriausios grupės dainos, bus rodomi jau archyviniais tapę kadrai, tarp jų – kaip Lietuva bei užsienio šalys mokėsi šokti „On Fire“ šokį, taip pat bus kalbinami Vakarų pasaulio muzikos kritikai, Lietuvos atstovams prognozavę aukštas pozicijas šių metų „Eurovizijos“ finale.

Į gerbėjų klausimus koncerto metu atsakinės ir „The Roop“ grupės nariai, jos lyderis Vaidotas Valiukevičius. „EuROOPvision“ ves Gabrielė Martirosian.

Iš karto po „The Roop“ koncerto – renginio „Eurovision: Europe Shine a Light“ iš Nyderlandų tiesioginė transliacija. Specialiosios transliacijos metu išvysime visų šalių atstovų pasirodymų ištraukas. Žiūrovų laukia ir kelios staigmenos. Bendrai dainai susivienys visi šių metų „Eurovizijoje“ turėję pasirodyti dalyviai – jie atliks dainą „Love Shine a Light“, kurią 1997 metas „Eurovizijoje“ atliko jos nugalėtojai, grupė iš Jungtinės Karalystės „Katarina and the Waves“.

Dar vieną dainą atliks virtualus „Eurovizijos“ gerbėjų iš įvairių šalių choras, dainuosiantis Johnny Logano dainą „What's Another Year“. Renginį Lietuvos žiūrovams komentuos LRT populiariosios muzikos vyr. redaktorius Ramūnas Zilnys.

Per visą populiaraus tarptautinio dainų konkurso rengimo istoriją tai yra pirmas kartas, kai „Eurovizija“ nevyks. 65-oji „Eurovizija“, kurioje planavo pasirodyti 41 šalies atstovai, buvo atšaukta dėl COVID-19 pandemijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius