Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po pirmos „Eurovizijos“ atrankos – Aleksandro Pogrebnojaus kritika: „Kas per nykuma ir niūrios spalvos“

Šeštadienio vakarą per LRT transliuota pirmoji nacionalinės „Eurovizijos“ atranka, kaip visuomet, sulaukė įvairių pastebėjimų. Savo vertinimą pateikė ir dizaineris Aleksandras Pogrebnojus, pabrėžęs, kad bendras vaizdas vėl stipriai nuvylė.
Gabrielius Vagelis, Aleksandras Pogrebnojus, Andy Vaic
Gabrielius Vagelis, Aleksandras Pogrebnojus, Andy Vaic / 15min ir asmeninio albumo nuotr.

Kadangi šiemet nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos stipriai pasikeitė, socialiniuose tinkluose netrūko pastebėjimų. Juokauta, kad atsisakius išsamių komisijos narių komentarų (toks sprendimas priimtas siekiant išlaikyti objektyvumą ir taupant eterio laiką – red.past. Apie tai daugiau galite skaityti ČIA), patiems teks imti teisėjų vaidmens.

Tai padarė ir A.Pogrebnojus. Kelis kartus anksčiau kviestas įvertinti dalyvių pasirodymų, tą šį kartą jis padarė ir savo feisbuke paskyroje. Sutikęs su 15min skaitytojais pasidalyti savo mintimis, jis pabrėžė, kad, kaip ir kiekvienais metais, trūksta spalvų. Anot jo, „Eurovizija“ yra vienas didžiausių šviesų ir spalvų šou, o Lietuva visuomet atskleidžia savo tamsiąją pusę.

„Pažiūrėjau pirmą „Eurovizijos“ konkurso pasirodymą, na, ir ką apie sceninius įvaizdžius galima pasakyti: atrodo, kad šis konkursas vykdomas pas mus pirmą kartą. Kas per nykuma ir niūrios spalvos, gal jau užteks to, kad Lietuvoje už lango beveik poliarinė naktis, jie dar nutarė vargšus žiūrovus tamsybės jūroje paskandinti“, – mintimis dalijosi dizaineris.

„Žmonės Foto“ nuotr./Aleksandras Pogrebnojus
„Žmonės Foto“ nuotr./Aleksandras Pogrebnojus

Pabrėžęs, kad „Eurovizijos“ scenoje jam pritrūko fantazijos, jis siūlė dalyviams nepabijoti būti originalesniems. Kaip pats sako, surengti tikrą muzikos karnavalą.

Nors dizainerio teigimu bendras įvaizdis buvo niūrus, jis negailėjo komplimentų sesių grupei „Baltos varnos“, kurios Europą bando užkariauti lietuvių kalba parašytu kūriniu. Tiesa, labiau jų stilistikai ir balsams nei įvaizdžiui.

„Tos dvynės iš „Baltos varnos“ net labai, labai sexy. Aš, aišku, suprantu, kad jos stengiasi dainuoti tokią basą „ramtadrylę“, bet jų suknelės man priminė kazlėkus ir kelmučius iš pasakos „Grybų karas“. Patikėkit, senam mergišiui miško fėjos dar kokios ugningos ir spalvingos būna, šiame pasirodyme trūksta tik trupučio teisingo grimo ir gerų rūbų... Ir tos basos raganaitės pusei Lietuvos vyrų (o gal ir moterų ) stogus nuneš“, – teigia A.Pogrebnojus.

Pasak Aleksandro, sceninis įvaizdis yra labai svarbi pasirodymo dalis, tačiau svarbiausia – atlikėjo charizma ir spinduliuojama energija. Tiesa, jis nesutiko vertinti atlikėjų vokalo, teigdamas, kad tai nėra jo stipriausia sritis.

15min primena, kad šeštadienio vakarą žiūrovų ir komisijos sprendimu į kitą etapą pateko Monika Marija, „Baltos varnos“, MEANDI, Gabrielius Vagelis, Andy Vaic ir Petunija.

Kovoti dėl kelialapio į didįjį dainų konkursą Izraelyje šį kartą galimybę prarado AIKA, „Glossarium“, Aistay, J.Lapatinskas, Donata Virbilaitė ir Lukas Norkūnas.

Balsavimo metu komisijos ir žiūrovų nuomonės neišsiskyrė. Pirmą vietą tiek komisijos, tiek žiūrovų lentelėje gavo Monika Marija, antroje vietoje išliko „Baltos varnos“, trečią vietą visi skyrė grupei MEANDI.

Pirmosios atrankos akimirkos – galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius