Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 18 /23:59

Geltonoji „The Roop“ diskoteka sužavėjo Europą: Lietuva – „Eurovizijos“ finale

Antradienio vakarą Nyderlandų miestą Roterdamą užliejo 65-asis „Eurovizijos“ dainų konkursas – pirmajame pusfinalyje pasirodė 16-os šalių atstovai. Šis vakaras buvo ypač svarbus mums, nes į sceną patys pirmieji žengė grupė „The Roop“. Pusfinalio pabaigoje sužinojome, kad Lietuvos atstovai pateko tarp dešimt laimingųjų ir pasirodys šeštadienį vyksiančiame finale!
„The Roop“
„The Roop“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Po dvejų metų pertraukos „Eurovizijos“ dainų konkursas grįžta, o su juo į pirmąjį pusfinalį žengė 16 šalių: Lietuva, Slovėnija, Rusija, Švedija, Australija, Šiaurės Makedonija, Airija, Kipras, Norvegija, Kroatija, Belgija, Izraelis, Rumunija, Azerbaidžanas, Ukraina, Malta. Be to, šiame pusfinalyje būtų dalyvavusi ir Baltarusija, tačiau dėl konkurso taisyklių pažeidimo kovo 26 d. buvo pašalinta.

O tuo metu Australijos atstovų pasirodymą teko įrašyti iš anksto, mat dėl trečios Europoje siaučiančios COVID-19 bangos vykti į Roterdamą dainininkei ir visai jos delegacijai per daug rizikinga.

Daugiau nei prieš savaitę į Roterdamą atvykę atlikėjai lemtingam vakarui įnirtingai ruošėsi iki paskutinės minutės – repeticijos vyko ne tik scenoje, bet ir koridoriuose ar autobusuose.

Pusfinalį atidarė, startą šiųmečiam konkursui davė ir pakilias nuotaikas „Ahoy“ arenoje palaikė 2019-ųjų metų laimėtojas Duncanas Laurence'as, kuris dalyvius ir renginio svečius pasitiko su daina „Fell Something“.

Pusfinalius ir finalus patikėta vesti žinomiems Nyderlandų pramogų pasaulio veidams – tai Chantal Janzen, Janasas Smitas, Edsilia Rombley ir Nikkie de Jager. Nors dalį jų jau buvo galima pamatyti ne vienoje „Eurovizijos 2021“ transliacijoje, visgi šiandien jų lūpomis išgirdome, kurios 10 šalių pateko į šeštadienį vyksiantį dainų konkurso finalą.

Išimtimi šiais metais gali džiaugtis Prancūzija, Vokietija, Italija, Ispanija, Nyderlandai, ir Didžioji Britanija, kurių atstovai automatiškai pakliuvo į finalą.

„The Roop“ pasirodymas „Eurovizijos“ pirmajame pusfinalyje:

VIDEO: The Roop - Discoteque - LIVE - Lithuania

Ar ten būsime ir mes, sužinojome konkurso pabaigoje. Arenos scena buvo užlieta geltonąja banga – patys pirmieji pasirodė Lietuvos atstovai „The Roop“.

Po visų atlikėjų pasirodymų buvo skirtos 20 minučių televizijos žiūrovų balsavimui. Komisijos nariai, kurių balsai sudaro 50 procentų galutinio rezultato, savo balsus atidavė dar pirmadienio vakarą, stebėdami pirmąją generalinę pusfinalio repeticiją.

Susumavus žiūrovų ir komisijos balsus paaiškėjo, kurie 10 dalyvių iškovojo kelialapius į finalą, kuris vyks gegužės 22 dieną. Tai:

  • Lietuva
  • Rusija
  • Švedija
  • Kipras
  • Norvegija
  • Belgija
  • Izraelis
  • Azerbaidžanas
  • Ukraina
  • Malta

Palaikymą ne tik lietuviams, bet ir kitiems „Eurovizijoje“ dalyvaujantiems atlikėjams kvietėme išreikšti 15min parengtoje apklausoje:

TAIP PAT SKAITYKITE: Žinomi „Eurovizijos“ entuziastai spėlioja: kam šiemet nuskils labiausiai ir kuri vieta atiteks „The Roop“?

TAIP PAT SKAITYKITE: P.Ambrazevičius į lietuvių kalbą išvertė šešias „Eurovizijos“ dainas: tarp jų – ir „Discoteque“

Kaip ir įprasta, pusfinalio nugalėtojus rinko ne tik žiūrovai, bet ir komisija, kurią sudaro po penkis kiekvienos šalies muzikos profesionalus. Būtent jie stebėjo pirmadienį vykusią generalinę repeticiją ir pagal 1-12 balų sistemą išrinko verčiausius atstovus.

Pirmojo pusfinalio akimirkos – galerijoje:

Pirmieji ant scenos pasirodė lietuvių viltimi tapę „The Roop“ su kūriniu „Discoteque“. Ir kaip žadėjo, taip ir padarė – arenoje užkūrė tikrą diskoteką. O ką kalbėti apie geltonuosius kostiumus, kuriuos išryškino sceniniai efektai ir, žinoma, neblėstanti grupės energija.

Negana to, atrodė, kad visų kamerų dėmesys atiteko būtent Vaidotui Valiukevičiui ir žymiems pirštų judesiams. Tad nenuostabu, kad jis tuo ir pasinaudojo – šoko, dainavo ir gerai praleido laiką. Kartu su grupe šoko ir arenoje buvę svečiai, kurie ne tik kartojo šokio žingsnelius, bet ir palaikė garsiais šūkiais.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„The Roop“
Luko Balandžio / 15min nuotr./„The Roop“

Antroji pasirodė slovėnų atstovė Ana Soklič, kuri „Ahoy“ arenoje uždainavo „Amen“ kūrinį. Tik nuskambėjus pirmosioms natoms, kurios, kaip pat atlikėja minėjo, skirtos visatai, ji žiūrovų dėmesį traukė ir baltos spalvos apranga – kelnėmis ir apsiaustu.

Atlikėjos pasirodymą pagyvino ekrane pasirodę gamtos vaizdai. Žiūrovai ir arenos svečiai galėjo pamatyti žemę, saulę ir kitus gamtos vaizdus. Panašu, kad Ana bandė atkreipti dėmesį į gražiausius dalykus, kurie mus supa. O ar tai jai pavyko? Spręsti jums.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Slovėnijos atstovė Ana Soklič
Luko Balandžio / 15min nuotr./Slovėnijos atstovė Ana Soklič

Galiausiai ant scenos žengė savo kūriniu didelio dėmesio sulaukusi rusų atstovė Manizha, pristačiusi „Russian Woman“ dainą. Buvo manoma, kad ja atlikėja bandė išryškinti socialines problemas ir parodyti, kad svarbi meilė sau, kūnui, moterų ir vaikų teisėms. Ji nepraleido progos paminėti ir tautinės, kultūrinės bei seksualinės tapatybės, o viso to pagrindas – paprasčiausia tolerancija.

Be to, įdomi ir moters biografija – Tadžikistane gimusi atlikėja mėgsta rašyti ne tik muziką, dainos žodžius, bet ji taip pat režisuoja, montuoja vaizdo įrašus. Kaip JT geros valios ambasadorė pasirodė koncertuose Maskvoje ir Sankt Peterburge.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rusijos atstovė Manizha
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rusijos atstovė Manizha

Ir nors atrodo, kad į sceną ką tik žengė Australijos atstovė Montaigne su kūriniu „Technicolor“, tačiau tai tik iš anksto nufilmuotas vaizdo įrašas. Deja, bet dėl koronaviruso australų delegacija negalėjo atvykti. Vis tik tai nesustabdo nuo pasirodymo vertinimų. Tad koks jis buvo? Kaip ir buvo galima tikėtis, šešėlyje stovinti atlikėja pasirodė su itin ryškiomis spalvomis. Galiausiai prie jos pasirodymo prisijungė kiti trys šokėjai, o žalių, mėlynų bei geltonų spalvų efektai scenoje sukūrė diskoteką.

Panašu, kad išraiškingą choreografiją papildė ir Montaigne plaukai. Be to, buvo bandoma filmuoti taip, kad neatrodytų, jog scena visiškai kitoje vietoje.

EBU /ANDRES PUTTING/„Eurovizijos 2021“ pirmasis pusfinalis
EBU /ANDRES PUTTING/„Eurovizijos 2021“ pirmasis pusfinalis

Pasiilgote minimalizmo? Šiaurės Makedonijos atstovas Vasilis kaip tik šį stilių ir parengė su daina „Here I Stand“. Pasirodymą papildė juoda ir auksinės spalvos, o įdomiausia dalis laukė vėliau – iš jo krūtinės pasirodė auksinė šviesa. Negana to, minimalizmas truputį persipynė su pasakų motyvais, dėl kurių pasirodė žvaigždės.

Su šio atlikėjo pasirodymu galima suprasti, kad šių metų „Eurovizija“ europiečius bandė pavergti su diskoteka, nes netrukus Vasilis pademonstravo sidabrinius marškinius.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Makedonijos atstovas Vasil
Luko Balandžio / 15min nuotr./Makedonijos atstovas Vasil

Airijos atstovė Lesley Roy pasirodė su kūriniu „Maps“, kuris truputį priminė vaikišką pasaką, o viskas dėl animacinių detalių – kartoninio miško, piešinių, spalvinimo knygelės. Negana to, atlikėjos daina gali sukelti tik pačias geriausias emocijas, panašu, kad čia liūdesio nė su žiburiu nerasi.

Šį pasirodymą teigiamai pasitiko ir minia, kuri dainai ir pasirodymui negailėjo aplodismentų. Galima pastebėti, kad Lesley turi tvirtą vokalą, o jos linksmas bėgimas per sceną tai tik pagyvina.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Airijos atstovė Lesley Roy
Luko Balandžio / 15min nuotr./Airijos atstovė Lesley Roy

Bene daugiausiai simpatijų sulaukusi Kipro atstovė Elena Tsagrinou pristatė itin karštą kūrinį „El Diablo“, kuris dar kartą įrodė, dėl ko mergina laikoma viena talentingiausių šalies atlikėjų.

Anksčiau Elena priklausė grupei „OtherView“, tačiau nutarė sukurti solinę karjerą, išleisdama hitu tapusius kūrinius. Jie akimirksniu sulaukė dėmesio socialiniuose tinkluose ir už jo ribų. Negana to, ji taip pat turi savo televizijos laidą „K-POP Stars“.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Kipro atstovė Elena Tsagrinou
Luko Balandžio / 15min nuotr./Kipro atstovė Elena Tsagrinou

Po Kipro atstovės netrukus į sceną žengė norvegas TIX su kūriniu „Fallen angel“. Jis žavėjo ne tik dainos atlikimu, bet ir apranga – užsidėjo baltus angelo sparnus. Atlikėjui scenoje pritarė pagrindiniai vokalistai ir šokėjai, kurie, skirtingai nei jis pats, tapo tamsiais angelais. Be to, įdomia, o gal net kiek per šiurkščia detale tapo grandinėmis ir pančiais prirakinti šokėjai.

Visgi šį pasirodymą pagyvino mėlynos ir baltos spalvos efektai, kurie scenoje sukurtus debesis pavertė tai purpurinėmis, tai geltonomis spalvomis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Norvegijos atstovas TIX
Luko Balandžio / 15min nuotr./Norvegijos atstovas TIX

Į sceną žengusi Kroatijos atstovė Albina iškart pritraukė susirinkusiųjų dėmesį – pasirodė su sidabrine suknele. Tad nenuostabu, kad netrukus jos kūrinys „Tick Tock“ sulaukė gausių aplodismentų. Prie atlikėjos pasirodymo prisidėjo ir gausus šokėjų būrys, kuris padėjo ne tik sudainuoti, bet ir sušokti iki maksimumo.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Kroatijos atstovė Albina
Luko Balandžio / 15min nuotr./Kroatijos atstovė Albina

Belgų atstovai „Hooverphonic“ pasirodė su kūriniu „The wrong place“. Panašu, kad atlikėjai arenoje norėjo sukurti rimtą atmosferą, o tam padėjo balti ir juodi atspalviai. Prie to prisidėjo ir patys atlikėjai, kurių apranga neturėjo išskirtinių bruožų. Beje, kartais gali susidaryti įspūdis, kad pagrindinė atlikėja šiek tiek pikta ar net išsigandusi.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Belgijos atstovė Hooverphonic
Luko Balandžio / 15min nuotr./Belgijos atstovė Hooverphonic

Išskirtinių bruožų Izraelio atstovė Eden Alene Roterdamo areną sužavėjo kūriniu „Set me free“. Energijos ir šiam pasirodymui netrūko, mat su panašiais šokių žingsneliais lingavo atlikėjos šokėjai. Prieš pat pasirodymą buvo manoma, kad šalis nuo savo pagrindinio formato neatitols – jiems scena buvo kaip podiumas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Izraelio atstovė Eden Alene
Luko Balandžio / 15min nuotr./Izraelio atstovė Eden Alene

Netrukus pasirodžiusi Rumunijos atstovė Roxen su daina „Amnesia“ savo išvaizda, o gal net atlikimu šiek tiek priminė 2012 m. „Eurovizijos“ nugalėtoją Loreen. Net ir pasirodymas priminė minėtąją atlikėją, nes viskas dvelkė gotiškumu, sportiniais marškinėliais ir šaltį priminusiu ledu. Galiausiai aplink ją atsirado „demonai“, kurie Roxen pakėlė ir nešiojo prieš pat kameras. Su choreografija rumunai taip pat pasistengė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rumunijos atstovė ROXEN
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rumunijos atstovė ROXEN

Azerbaidžano atstovė Efendi scenoje susprogdino tikrą seksualumo bombą – čia buvo ir turkio, ir aukso, ir kitų atspalvių. Akivaizdu, kad buvo stengtasi perteikti rytietiškus ornamentus, įvairius simbolius. Atlikėja žiūrovų dėmesį traukė ir su stipriu dainos „Mata Hari“ atlikimu.

EBU /ANDRES PUTTING nuotr./„Eurovizijos 2021“ pirmasis pusfinalis
EBU /ANDRES PUTTING nuotr./„Eurovizijos 2021“ pirmasis pusfinalis

Prieštaringų nuomonių sulaukę Ukrainos atstovai „Go_A“ su kūriniu „Shum“ ir šįkart neprašovė. Jie pademonstravo netradicinę ukrainiečių istoriją, kurią perteikė folkloru ir elektroninės muzikos motyvais.

EBU /ANDRES PUTTING nuotr./„Eurovizijos 2021“ pirmasis pusfinalis
EBU /ANDRES PUTTING nuotr./„Eurovizijos 2021“ pirmasis pusfinalis

Paskutinioji ir kai kurių favorite tapusi pasirodė Maltos atstovė Destiny su daina „Je Me Casse“. Atlikėja yra pasižymėjusi ir anksčiau, nes laimėjo Maltos jaunimo konkursą 2015 m., tapo jaunąja pop žvaigžde ir ne vienerius metus dalyvavo įvairiuose projektuose, pavyzdžiui, „Britain’s Got Talent“.

EBU /ANDRES PUTTING nuotr./„Eurovizijos 2021“ pirmasis pusfinalis
EBU /ANDRES PUTTING nuotr./„Eurovizijos 2021“ pirmasis pusfinalis

TAIP PAT SKAITYKITE: Stilingai pasipuošę „The Roop“ išvyko į pirmąjį pusfinalį: prie viešbučio – ir netikėtos gerbėjų dovanos

TAIP PAT SKAITYKITE: Prisiminta interneto sensacija tapusi daina apie „Euroviziją“: vaizdo klipe nusifilmavo ir „The Roop“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius