Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eurovizijos“ pirmosios atrankos favoritė – E.Jennings: 5 dalyviai iškrito

Prasidėjo „Eurovizijos“ dainų konkurso nacionalinė atranka „Pabandom iš naujo“. Pirmosios laidos metu paaiškėjo šeši pusfinalio dalyviai.
„Eurovizijos 2022“ atrankų dalyviai
„Eurovizijos 2022“ atrankų dalyviai / Edvardo Blaževič/LRT nuotr.

Šiais metais dėl galimybės pasirodyti ant didžiosios „Eurovizijos“ scenos Italijoje varžysis 36 grupės ir atlikėjai. Sausio-vasario mėnesiais bus parodytos trys atrankinės laidos, du pusfinaliai ir finalinė laida. Dalyvius scenoje palaiko ir kalbina žavus vedėjų trejetukas – Ieva Stasiulevičiūtė, Giedrius Masalskis ir Richardas Jonaitis.

Pirmoje atrankinėje laidoje pasirodė 11 dalyvių: Elonas, Voldemars Petersons, Joseph June, Erica Jennings, Augustė Vedrickaitė, Urtė Šilagalytė, „Sun Francisco“, Aldegunda, Gabrielė Goštautaitė, Mary Mo, Viktorija Faith.

Susumavus žiūrovų ir komisijos balsus paaiškėjo, kad į pusfinalį keliauja Erica Jennings, Augustė Vedrickaitė, Urtė Šilagalytė, Joseph June, Mary Mo ir Elonas Pokanevič.

Komisijos balsų lentelė:

1. Erica Jennings – 52

2. Augustė Vedrickaitė – 52

3. Joseph June – 39

4. Mary Mo – 35

5. Sun Francisco – 31

6. Viktorija Faith – 18

7. Urtė Šilagalytė – 15

8. Aldegunda – 14

9. Gabrielė Goštautaitė – 12

10. Elonas Pokanevič – 11

11. Voldemars Petersons – 11

Žiūrovų balsų lentelė:

1. Urtė Šilagalytė – 824

2. Elonas Pokanevič – 477

3. Mary Mo – 400

4. Joseph June – 363

5. Erica Jennings – 338

6. Voldemars Petersons – 328

7. Augustė Vedrickaitė – 317

8. Sun Francisco – 257

9. Aldegunda – 231

10. Gabrielė Goštautaitė – 138

11. Viktorija Faith – 92

Bendri balai:

1. Erica Jennings – 12

2. Augustė Vedrickaitė – 10

3. Urtė Šilagalytė – 8

4. Joseph June – 7

5. Mary Mo – 6

6. Elonas Pokanevič – 5

7. Sun Francisco – 4

8. Voldemars Petersons – 3

9. Viktorija Faith – 2

10. Aldegunda – 1

11. Gabrielė Goštautaitė – 0

Šeštadienio laidoje turėjo pasirodyti ir grupė „Basas Pegasas“, tačiau dėl nenumatytų aplinkybių šios grupės pasirodymas yra nukeltas į kitą atrankos laidą.

„Paskelbę dalyvių registraciją į atranką, spėliojome, ar šių metų kandidatai bus stipriai užsikrėtę praėjusių metų nugalėtojų virusu ir ateis tik su roko skambesio turinčiomis dainomis. Galime tik pasakyti, kad bus visko – nuo jautrių lyrinių iki nestandartinio atlikimo dainų. Scenoje išvysime tiek gerai žinomus veidus, tiek scenų naujokus, kurie pastaruoju metu vis dažniau nustebina komisiją ir televizijos žiūrovus“, – teigia LRT televizijos programų departamento vyriausias prodiuseris Audrius Giržadas.

Iš atrankinių laidų į pusfinalį keliaus po 6 dalyvius. Kiekviename pusfinalyje pasirodys po 9 atlikėjus ir grupes, o į finalą, vyksiantį vasario 12 d., pateks 8 pretendentai atstovauti Lietuvai didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje.

15min kviečia savo mylimiausius atlikėjus palaikyti ne tik per televizijos ekranus, bet ir savo nuomonę išreikšti apklausoje:

Siekiant, jog komisijos vertinimai nedarytų įtakos žiūrovų balsavimui, žiūrovai komisijos balsus pamatys tik laidos pabaigoje. Komisijos stebės pasirodymus ir juos vertins atskiroje patalpoje, o savo apibendrintus pastebėjimus pateiks tik keliuose intarpuose laidos metu. Televizijos žiūrovų ir komisijos balsai bus skiriami lygiomis proporcijomis.

Žiūrovų balsavimo rezultatai taip pat bus skelbiami tik laidos pabaigoje. Žiūrovų balsavimą visų nacionalinės atrankos laidų transliacijų metu stebės nepriklausomi stebėtojai – audito įmonės „Grant Thornton Baltic“ atstovai. Už žiūrovų skambučius ir trumpąsias žinutes surinktų lėšų dalis, kuri tenka LRT, bus skirta nacionalinę atranką laimėjusiam atlikėjui ar grupei.

Taip pat LRT dalyviams skyrė 54 000 eurų, neįskaitant mokesčių, paramą, kuri buvo lygiomis dalimis padalinta dalyviams. Finansinį indėlį dalyviai galėjo panaudoti fonogramos gamybai ir sceniniam įvaizdžiui.

„Pabandom iš naujo“ atrankinės laidos yra filmuojamos likus kelioms dienoms iki jų transliacijų šeštadieniais. Žiūrovų balsavimas vyksta kaip visada tiesiogiai, laidos transliacijos metu.

Pirmosios „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos filmavimo akimirkos – galerijoje:

Dalyvių pasirodymus kiekvieną laidą vertina 5 komisijos nariai. Pirmoje laidoje dalyviai komentarų sulaukė iš LRT populiariosios muzikos vyriausiojo redaktoriaus Ramūno Zilnio, kompozitoriaus Vytauto Bikaus, atlikėjos, dainų kūrėjos Ievos Narkutės, atlikėjo, „The Roop“ lyderio Vaidoto Valiukevičiaus ir televizijos bei radijo laidų vedėjos Gerūtos Griniūtės.

Pirmoji į nacionalinių „Eurovizijos“ atrankų sceną lipo Augustė Vedrickaitė su savo kūrybos daina „Before You`re 6 ft Under“.

„Buvau sau sakiusi, jei dalyvausiu „Eurovizijoje“ tai tik su daina, kuri atitiks mane energetiškai, ją atlikdama aš tvirtai jausiuosi, o kūrinys turės žinutę, kuria aš ja labai tikėsiu. Nustokime būti tuo kuo nesame ir parodykime tai, ką turime geriausia“, – sakė Augustė užtikrintai pasirodžiusi pirmojoje laidoje.

Edvardo Blaževič/LRT nuotr./Augustė Vedrickaitė
Edvardo Blaževič/LRT nuotr./Augustė Vedrickaitė

Su savo kūrybos daina „Over“ pasirodė ir Gabrielė Goštautaitė. Šviesi, pavojinga ir moteriška, tokį įvaizdį Gabrielė įkūnijo „Eurovizijos“ scenoje.

Edvardo Blaževič, LRT nuotr./Gabrielė Goštautaitė
Edvardo Blaževič, LRT nuotr./Gabrielė Goštautaitė

Voldemars Petersons ir „the Break Hearters“ atliko dainą „Up“, kurios žodžiai, anot atlikėjo, kviečia žmones susivienyti bei saugoti planetą.

„Pirmas pasirodymas konkurse prieš metus buvo tarsi visai neprisvilęs blynas, todėl šį kartą išsikėlėme naujus tikslus. Ateiname su išskirtiniu stiliumi“, – sakė V.Petersons.

Edvardo Blaževič, LRT nuotr./Voldemars Petersons ir „the Break Hearters“
Edvardo Blaževič, LRT nuotr./Voldemars Petersons ir „the Break Hearters“

Dar vienas ryškų įvaizdį pademonstravęs atlikėjas – Joseph June, atlikęs dainą „Deadly“. Anot atlikėjo, kūrinys yra apie jį patį, žiūrintį pro rožinius akinius į manipuliuoti mėgstančią merginą.

„Pasirodyti „Eurovizijoje“ – iššūkis. Džiaugiuosi, kad turiu galimybę jį priimti ir čia dalyvauti“, – sakė J.June.

Edvardo Blaževič, LRT nuotr./Joseph June
Edvardo Blaževič, LRT nuotr./Joseph June

Po pirmų keturių pasirodymų savo nuomonę išsakė komisija. Gerūta Griniūtė teigė, kad įspūdį jai paliko tai, jog visi pasirodymai buvo labai skirtingi.

„Drąsu žiūrėti ir gražu klausytis Augustės, manau, ji pasirinko labai saugų variantą. Daina neprailgo, o tai – geras ženklas“, – sakė G.Griniūtė.

Vaidotą Valiukevičių taip pat sužavėjo Augustės Vedrickaitės kūrinys. Tiesa, jis palinkėjo atlikėjai būti aktyvesnei.

„Tai – aktyvi daina, bet atliekant ją yra per daug gulėjimo ant žemės. Su balsu yra viskas gerai. Ji pasirinko drąsų įvaizdį, norėtųsi, kad jis būtų labiau išpildytas“, – sakė Vaidotas.

Tuo metu Ieva Narkutė gyrė ne tik Augustės Vedrickaitės, bet ir Joseph June dainas.

„Atrodė, kad šis atlikėjas jaučiasi savo rogėse, įsijaučiau ir pati klausydama jo dainą. Kiti du pasirodymai... Ypatingai Voldemars Petersons mane nustebino. Aš, tarsi pamačiusi pavardę žinojau, ką išvysiu, tačiau pakėlusi galvą supratau, kad yra dar vienas Voldemars Petersons. Nežinau, apie ką daina“, – juokėsi Ieva.

Vytautas Bikus pritarė prieš tai kalbėjusiems komisijoms nariams, teigdamas, kad labiausiai jį suvažėvęs pasirodymas buvo Augustės Vedrickaitės.

„Dar norėčiau atkreipti dėmesį į Voldemars dainą. Pernai jis buvo labai stiprus, bet šiemet pasirodymas priminė 2022-uosius metus. Šį žanrą dažnai girdime konkurse, klausimas, kiek jis veikia“, – komentavo V.Bikus.

Edvardo Blaževič, LRT nuotr./Vytautas Bikus
Edvardo Blaževič, LRT nuotr./Vytautas Bikus

Aldegunda žiūrovams savo nauja daina „Holiday“ siekė priminti tikras atostogas. Trečią kartą „Eurovizijos“ nacionalinių atrankų scenoje pasirodžiusi atlikėja minėjo, kad prieš pasirodymus vis dar jaučia jaudulį.

„Labai mėgstu dainuoti ir lietuvių, ir anglų kalbomis, todėl abi kalbas išgirsite ir mano kūrinyje“, – sakė Aldegunda.

Edvardo Blaževič, LRT nuotr./Aldegunda
Edvardo Blaževič, LRT nuotr./Aldegunda

Pirmą kartą „Eurovizijos“ nacionalinėse atrankose pasirodžiusi Viktorija Faith atliko dainą „Walk Through the Water“. Mergina prieš pasirodymą pasakojo jaučianti jaudulį, tačiau džiaugėsi turinti garbę atlikti savo kūrybos baladę.

„Mano daina yra apie didelį tikėjimą, norą pasiekti neįmanomą. Žinutė, kurią siunčiu savo daina yra skirta žmonėms, praradusiems viltį įvairiose situacijose, kai jie nemato išeities. Noriu pasakyti, kad neįmanomi dalykai gali įvykti“, – sakė Viktorija Faith.

Edvardo Blaževič, LRT nuotr./Viktorija Faith
Edvardo Blaževič, LRT nuotr./Viktorija Faith

Pirmą kartą ant scenos lipo ir Elonas Pokanevič su savo kūrybos daina „Someday“. Konkurso dalyvis pasakojo atlikėjo karjerą pradėjęs „Karaoke“ bare.

„O vieną dieną parašiau ir dainą. Iš pradžių pagalvojau, kad ji nebus gera, todėl numečiau, bet vėl grįžau supratęs, kad ją dažnai niūniuoju. Nuspendžiau su ja sudalyvauti ir atrankoje, noriu pažiūrėti, ar turiu patirties ir galiu būti scenoje“, – sakė atlikėjas.

Edvardo Blaževič, LRT nuotr./Elonas Pokanevič
Edvardo Blaževič, LRT nuotr./Elonas Pokanevič

Šeimyninis duetas „Sun Francisco“ į sceną lipo užtikrintai, teigė, kad turi dainą nugalėtoją, pavadinimu „Dream Again“.

„Kūrinys yra apie sunkaus laikotarpio pabaigą. Sukurta prieš dvejus metus“, – žiūrovams pasakojo „Sun Francisco“.

Edvardo Blaževič, LRT nuotr./„Sun Francisco“
Edvardo Blaževič, LRT nuotr./„Sun Francisco“

Ramūnas Zilnys teigė labiausiai įsiminęs „Sun Francisco“ dainą „Dream Again“, anot jo, kūrinys gražus, tačiau labiau tinkamas džiazo muzikos stiliaus scenai nei „Eurovizijos“.

Po dar keturių atlikėjų pasirodymų Ieva Narkutė atkreipė dėmesį į Elono Pokanevič įvaizdį.

„Nesuprantu, kas čia su tomis pirštinėmis šiemet vyrams yra, gal jiems šalta scenoje, – juokėsi Ieva. – Trūksta vyrams drąsos, per daug vienatvės, drebėjimo. Atlikėjo daina – lietuviška, išversta į anglų kalbą, bet angliškai neskamba.“

Vytautas Bikus sakė žavėjęsis Viktorijos Faith daina: „Tačiau, jei tai yra baladė, norisi, kad būtų daugiau atlikėjos balso, jog nereikėtų visko pildyti pritariamaisiais vokalais.“

Vaidotui Viktorijos Faith pasirodymas priminė Ievos Zasimauskaitės, o Aldegundai siūlė dar kartą peržiūrėti įrašą, paanalizuoti, kaip atlikėja bendravo su kameromis bei žiūrovais.

„Atrodė, kad atlikėja buvo statiška, o šokėjos turėjo duoti gyvybės, noriu tai matyti ir iš pačios vokalistės“, – sakė V.Valiukevičius, kurį labiausiai sužavėjo subtilus „Sun Francisco“ pasirodymas.

Edvardo Blaževič, LRT nuotr./Vaidotas Valiukevičius
Edvardo Blaževič, LRT nuotr./Vaidotas Valiukevičius

Muzikiniame pasaulyje pažįstama Urtė Šilagalytė atliko dainą „Running Chords“. Mergina teigė į „Euroviziją“ einanti nugalėti, bet kur kas labiau norėtų, kad ją išgirstų klausytojai.

„Muzika man asocijuojasi su spalvomis, noriu, kad žiūrovas pajustų mano skleidžiamas muzikines spalvas“, – sakė Urtė.

Edvardo Blaževič, LRT nuotr./Urtė Šilagalytė
Edvardo Blaževič, LRT nuotr./Urtė Šilagalytė

Mary Mo pasirodžiusi su daina „Get up“ pasakojo norinti būti išgirsta ir tiki, kad svajoti reikia drąsiai, todėl ryžosi lipti į nacionalinių „Eurovizijos“ atrankų sceną.

„Mano daina gimė patyrus įvykį – draugui priėmus liūdną sprendimą. Šiuo kūriniu siekiu siųsti žinutę, kad dienomis, kai būna sunku, reikia stotis ir eiti pirmyn. Viskas ištveriama, todėl džiaukimės gyvenimu“, – kalbėjo Mary Mo.

Edvardo Blaževič, LRT nuotr./Mary Mo
Edvardo Blaževič, LRT nuotr./Mary Mo

Į „Eurovizijos“ nacionalinių atrankų sceną paskutinė lipo jau ne kartą konkurse dalyvaujanti Erica Jennings su daina „Back To Myself“. Atlikėja teigė, kad praėjo 20 metų po to, kai pasirodė čia kartu su grupe „Skamp“, o dabar dar kartą nori dalyvauti, nes mano turinti tinkamą, pergalės vertą dainą.

„Ji yra apie tokį gyvenimą, kokio nori pats žmogus, buvimą tuo, reikia būti tuo, kuo esi. Ši daina – apie mane, jaučiu, kad gyvenu naują gyvenimo etapą, grįžau į save“, – šypsojosi Erica.

Edvardo Blaževič, LRT nuotr./Erica Jennings
Edvardo Blaževič, LRT nuotr./Erica Jennings

Vaidotas Valiukevičius pamatęs dar tris pasirodymus pasakojo pamatęs tikrą šios „Eurovizijos“ laidos karalienę: „Tik nesupratau, ką šalia jos veikė šokėjai, tai buvo tarsi atskira tema. Manau, kad Ericai reikia labiau grįžti į save.“

Mary Mo Vaidotą nustebino scenografiniais sprendimais, o pasirodžiusi Urtė sakė buvusi per daug paslaptinga.

„Palikėčiau pagalvoti apie spalvų suderinamumą. Truputį reikėtų paieškoti konceptualumo, tai duotų vaizde stabilumą“, – sakė V.Valiukevičius.

Ieva Narkutė sutiko su Vaidoto Valiukevičiaus mintimis, sakydama, kad Erica buvo scenos karalienė, tačiau šokėjų pasirodyme, anot jos, reikėtų atsisakyti.

„Šiais laikais yra labai lengva pasimesti garsuose. Erica turi savo braižą, daina gera, bet man, asmeniškai, labiau daina skamba baladės žanru. Tiesa, Erica pasirinko kitokį sprendimą“, – sakė V.Bikus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius