-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„The Roop“ išlydėtuvės oro uoste – be gerbėjų būrio, bet su dideliu optimizmu: „Turime visas galimybes laimėti“

Penktadienį Vilniaus oro uoste neeilinis ir ilgai lauktas įvykis – šiųmetė Lietuvos viltis „Eurovizijoje“ grupė „The Roop“ pagaliau išvyko į Roterdamą. Tiesa, šiemet išlydėtuvės kitokios negu ankstesnių atstovų „Eurovizijoje“ – dėl pandemijos čia negalėjo susirinkti gerbėjai.

Penktadienio popietę iš Vilniaus oro uosto į Roterdamą išvyko 18 žmonių delegacija. Dar prieš kelionę grupė davė paskutinius komentarus žiniasklaidos atstovams.

„The Roop“ vaikinai patikino kelionės išvakarėse išsimiegoję puikiai ir jokio didesnio jaudulio nejaučiantys.

„Ramūs ramūs. Gal jau išsijaudinome per tuos metus, kai negalėjome išvažiuoti, todėl dabar yra džiaugsmas, kad pagaliau važiuojame“, – komentavo grupės lyderis Vaidotas Valiukevičius.

Interviu iš oro uosto žiūrėkite vaizdo įraše:

VIDEO: Lietuva išlydi „The Roop“ į didžiąją „Euroviziją“ Roterdame

O paklausti, koks bus pirmas dalykas nuvykus į Roterdamą, grupės nariai sakė pirmiausia norintys tiesiog įsikurti ir gerai pailsėti.

„Ir sužiūrėsime, ką pavalgyti, nes aš tikai norėsiu valgyti. Ir susirasti veganiškas vietas dar bus iššūkis“, – pridūrė V.Valiukevičius.

Nors kartais atstovai „Eurovizijoje“ į konkursą vežasi vieną ar kitą talismaną, „The Roop“ patikino, kad vienintelis juos lydėsiantis simbolis – nuo dainos „Discoteque“ neatsiejama geltona spalva. Net ir lagaminai – būtent geltonos spalvos. Tiesa, juose ypatingų daiktų taip pat nėra.

„Mes ne iš tų, kur kažką įdomaus prisidedame į lagaminą, nes manau, kad gana įdomūs ir be kažkokių dalykėlių. Mūsų įdomumas bus ant scenos“, – užtikrino Vaidotas.

„The Roop“ Vilniaus oro uoste – galerijoje:

Kadangi Roterdame šalia repeticijų ir pasirodymų grupė turės ir laisvo laiko, planuoja pasižvalgyti po miesto apylinkes, sužinoti daugiau apie jo istoriją, aplankyti muziejų. Grupė taip pat atskleidė turėsianti fotosesiją Roterdamo apylinkėse.

Didžiausias „The Roop“ lūkestis dabar – tiesiog užlipti ant scenos. „Nes tokiomis sąlygomis, kokios dabar yra, visą laiką yra bent jau maža tikimybė, nors mes ir paskiepyti, kad testas parodys kažką kitko ir bus pasakyta – vis dėlto leidžiame atsarginį (pasirodymo – red. past.) variantą“, – komentavo V.Valiukevičius.

Paklaustas, koks jausmas žinoti, kad Lietuva juos taip palaiko, Vaidotas neslėpė, kad labiausiai čia jį žavi žmonių vienybė.

„Pirmiausia, aš sakyčiau, tai rodo ne mūsų populiarumą, bet rodo, kaip Lietuvos visuomenė tapo draugiška ir gali ne vien vieni kitiems kandžioti, bet ir susivienyti, džiaugtis tuo visu kelionės procesu, ne vien rezultatu, nes rezultatas dar nenuspėjamas“, – sakė V.Valiukevičius.

Tačiau ir dabar, kai jau aiškios visų „Eurovizijos“ dalyvių dainos, „The Roop“ laikosi išties optimistiškai – grupė labai tiki dainos sėkme.

„Mūsų daina yra tikrai labai tvirta, „Discoteque“ yra grojama daugelyje užsienio radijo stočių, ne vien Europoje. Tuo tikrai galime pasigirti, todėl, kad ne kiekviena eurovizinė daina groja radijo stotyse, kitos lieka euroviziniame burbule, neatitinka, pavyzdžiui, radijo stočių formato, pagroja tuos du mėnesius ir dingsta.

O mūsų daina sklinda po pasaulį. Tai labai didelis faktorius, rodantis, kad turime visas galimybes laimėti arba užimti aukštą vietą ir būti apskritai pastebėti kaip lietuviai“, – įsitikinęs V.Valiukevičius.

Mūsų daina sklinda po pasaulį. Tai labai didelis faktorius, rodantis, kad turime visas galimybes laimėti arba užimti aukštą vietą ir būti apskritai pastebėti kaip lietuviai.

Kokią žinutę grupė veža Europai? Vaidotas patikina – pozityvumą. „Mūsų geltona spalva tą ir simbolizuoja – pozityvumą, viltį. Manau, to pasauliui dabar ir trūksta.“

15min primena, kad šiemet „Eurovizijos“ dainų konkursas įvyks Nyderlandų mieste Roterdame. Pirmasis pusfinalis nugriaudės gegužės 18-ąją, antrasis – gegužės 20-ąją, o finalas – gegužės 22-ąją.

Lietuvos atstovai „The Roop“ su daina „Discoteque“ pasirodys pirmajame pusfinalyje patys pirmieji.

Praėjusių metų „Eurovizija“ dėl pandemijos buvo atšaukta. Joje Lietuvai taip pat turėjo atstovauti grupė „The Roop“, tąsyk deleguota su kūriniu „On Fire“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius