Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viena „Eurovizijos“ favoričių – „kudakuojanti“ izraelietė Netta Barzilai: dainą įkvėpė #metoo

Kai jau kurį laiką aiškūs visi 43 „Eurovizijos“ atstovai, po truputį ryškėja ir konkurso favoritai. Viena jų – Netta Barzilai iš Izraelio su kūriniu „Toy“, spėjusi susirinkti daugybę simpatijų.
Netta Barzilai
Netta Barzilai / Instagram nuotr.

25-erių atlikėja gimė ir augo Izraelyje. Būdama dar maža, su savo gruziniška šeima persikėlė gyventi į Nigeriją, o po 4-erių metų grįžo vėl į Izraelį. Prieš privalomąją karinę tarnybą, metus laiko ji savanoriavo „Nahal“ karių programoje ir dalyvavo Izraelio karinio orkestro veikloje.

Šiemet ši spalvinga asmenybė dalyvavo Izraelio rengiamame konkurse „The Next Star for Eurovision“, o jį nugalėjus, iškovojo teisęs atstovauti savo šaliai didžiajame dainų konkurse. Itin šiuolaikišką kūrinį „Toy“ („Žaislas“) jai išrinko šalies nacionalinis transliuotojas.

Nettos Barzilai dainos kūrėjas sako, kad šį kūrinį įkvėpė judėjimas #MeToo. Tad čia kalbama apie moterų galios ir socialinio teisingumo pabudimą, ir viskas įvyniota į spalvingą, linksmą vibe'ą.

Klausantis merginos eurovizinio kūrinio, dėmesį kaip mat atkreipia išskirtiniai garsai – ji čia kudakuoja kaip višta. Tai daro ne tik dėl to, kad nustebintų žiūrovus, bet taip siunčia signalą visiems kritikams, kad atsikabintų.

„Šiuo garsu imituoju bailį, viščiuką – tą, kuris elgiasi ne taip, kaip iš tiesų jaučiasi“, – yra sakiusi dainininkė.

Eurovizinį kūrinį ji kuria naudodamasi savo balsu ir garso efektų pedalais – „lūperiu“ (angl. loop station). Pasak Nettos, šis garso įrašymo įrankis leidžia jai laisvai reikšti bet kokias muzikines idėjas.

Nors kol kas apie savo eurovizinį pasirodymą N.Brazilai neatvirauja, tačiau išduoda tiek, kad „lūperis“ čia tikrai bus ir ji gyvai improvizuos su savo balsu.

Pasiklausykite Nettos eurovizinės dainos:

VIDEO: Netta - TOY - Israel - Official Music Video - Eurovision 2018

Izraelis, kaip ir Lietuva, pasirodys pirmajame „Eurovizijos“ pusfinalyje gegužės 8-ąją.

Šalis konkurse dalyvavo 40 kartų, o laimėjo tris kartus – 1973, 1978 ir 1979-aisiais.

VIDEO: Netta barzilai - Rude boy נטע ברזילי

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius