Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 metų D.Grybauskaitės komandoje buvęs L.Zakarevičius: „Su ja dirbti – beprotiškai sunku“

Ką reiškia dirbti su aukščiausio rango vadovu ir kokia prezidentavimo metu buvo geležine ledi vadinama Dalia Grybauskaitė? Liudas Zakarevičius, prezidentės komandoje dirbęs daugiau nei dešimt metų, sutiko papasakoti, kokia yra paslaptingoji D.Grybauskaitė.
Liudas Zakarevičius ir Dalia Grybauskaitė
Liudas Zakarevičius ir Dalia Grybauskaitė / LNK nuotr.

„Visi klausia, ar sunku dirbti su Dalia Grybauskaite. Atsakymas vienareikšmiškas – taip. Su ja dirbti yra beprotiškai sunku. Tačiau Prezidentė pasakė auksinę frazę, kurią aš iki šiol atsimenu: „Jeigu jūs išmoksite dirbti su manimi, po to galėsite dirbti su bet kuo.“ Ir tai yra šventa tiesa“, – penktadienį per LNK pasirodysiančioje laidoje „Bus visko“ pasakojo Liudas Zakarevičius.

Liudas atskleidė tamsiąją politikos pusę bei prisiminė vienos žiniasklaidos grupės šantažą.

LNK nuotr./Liudas Zakarevičius
LNK nuotr./Liudas Zakarevičius

„Niekaip nesuvokiau, kad egzistuoja toks stiprus ginklas kaip žiniasklaida, kuri gali taip manipuliuoti informacija. Jeigu tu nepaklusi ir nepirksi iš manęs reklamos arba neužsakinėsi pas mane straipsnių, aš parašysiu apie tai, apie ką tu net negali susimąstyti.

Ir aš labai gerai atsimenu pirmojo rinkimų turo išvakares. Mes sėdėjome ant sofos kultūros namų užkulisiuose ir aš sakau tuo metu dar prezidento pareigų neinančiai Daliai Grybauskaitei: „Klausykit, kam jums visa tai, ar jūs iškęsit tokius dalykus?“ Ji atsisuka ir sako: „Žinai, Liudai, aš neturiu kuo rizikuoti. Aš neturiu šeimos, mano tėtis ir mama mirę, aš neturiu brolių ir seserų, todėl visos srutos, kurios bus pilamos, bus pilamos ant manęs“, – atsiminė Liudas.

Pasak jo, Dalia Grybauskaitė išsiskyrė iš kitų politikų ir begaliniu savo taupumu. Be to, kad skraidė kartu su visais Lietuvos žmonėmis, atsisakė kitų privilegijų, turėdama galimybę sutaupyti, visada ja pasinaudodavo.

LNK nuotr./Liudas Zakarevičius ir Dalia Grybauskaitė
LNK nuotr./Liudas Zakarevičius ir Dalia Grybauskaitė

„2009-ųjų pradžia, mes persikėlėme į Prezidentūrą, o prezidentė ieško kilimo savo darbo kabinetui. Kanceliarijos žmogus važiuoja į vieną iš parduotuvių sužinoti, kiek kainuoja kilimas, grįžta ir įvardija pinigų sumą. Ir aš matau, kaip prezidentės veidas persimaino.

„Šitas kilimas kainuoja tiek pinigų!? Negaliu tiek skirti kilimui iš Lietuvos biudžeto, tai yra išlaidavimas“. Sako: „Duok man telefoną.“ Mes visi stovim ir nesuprantam, kas vyksta. Ji paskambina parduotuvės savininkui ir sako: „Laba diena, čia Dalia skambina, ta, kuri neseniai tapo prezidente. Klausykit, jūs man kilimą labai brangiai parduodat, negaliu tiek mokėt. Bet labai gražus tas jūsų kilimas. Parduokit 80 procentų pigiau ir aš jums pasirašau nuotrauką.“ Tai taip ir išėjo – tas kilimas atsirado prezidentūroje beveik už jo savikainą“, – tikino Liudas.

Liudas prisiminė ir itin jautrias akimirkas bei atmosferą, kuri buvo sukurta prezidentūroje. Vyras buvo atviras.

Asmeninio albumo nuotr./Liudas Zakarevičius ir Dalia Grybauskaitė
Asmeninio albumo nuotr./Liudas Zakarevičius ir Dalia Grybauskaitė

„Per 10 metų, kuriuos praleidau ten, pasikeitė mano šeiminė padėtis, mudviems su žmona gimė dvynukės. Todėl buvo laikas, kuomet teko derinti itin sudėtingas politines užduotis su tėčio pareigomis. Buvo ir itin kritinių savaičių, kuomet bemieges naktis keisdavo kostiumas ir ėjimas į darbą, o grįžus namo – ir vėl ta pati buitis.

Esu netgi kelis kartus užmigęs darbe, nes buvo etapas, kai mano 7 mėnesių mergytėms skaudėjo pilvukus, todėl mes su žmona vienas – vieną, o kitas kitą paėmę ant rankų laikydavom. Todėl atėjęs į darbą kartą net užmigau kalbėdamas telefonu.

Asmeninio albumo nuotr./Liudas Zakarevičius ir Dalia Grybauskaitė
Asmeninio albumo nuotr./Liudas Zakarevičius ir Dalia Grybauskaitė

Mano šeima mane visada palaikė, jie suprato, kokioje vietoje aš esu. Buvo labai svarbus ir prezidentės palaikymas. Ji ne kartą yra sakiusi – ateik, nusnūsk čia mano kabinetuke, aš tau užgesinsiu šviesą, pamiegok, atsigausi pusvalanduką. Prezidentės žmogiškumas visada būdavo“, – pasakojo pašnekovas.

Dalios Grybauskaitės asmeninio gyvenimo akimirkos – galerijoje:

Kaip prezidentė reaguodavo į aplinkinių daromas klaidas? Kodėl per Eurolygos finalą nenorėjo eiti pasisveikinti su Kauno „Žalgirio“ sirgaliais? „Bus visko“ penktojo sezono premjera – šį penktadienį 17.30 val. per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius