-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

15min studijoje – didžiausio lietuviško miuziklo „Mindaugas Karalius“ aktoriai

15min studijoje antradienį viešėjo didžiausiu ir dramatiškiausiu lietuvių darbu vadinamo miuziklo „Mindaugas Karalius“ veikėjai. Aktoriai Jeronimas Milius, Jurga Šeduikytė ir po ligos į sceną grįžtantis Kostas Smoriginas tiesioginėje transliacijoje papasakojo apie asmeninius išbandymus, pasiruošimo akimirkas ir daug emocijų sukėlusias atrankas.
Jeronimas Milius, Jurga Šeduikytė, Kostas Smoriginas
Jeronimas Milius, Jurga Šeduikytė, Kostas Smoriginas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Mindaugas Karalius“ jau dabar tituluojamas didžiausiu, dramatiškiausiu lietuvių darbu, didelis dėmesys skirtas ir miuziklo aktoriams.

Po ilgų ir sudėtingų atrankų Mindaugo vaidmuo atiteko šios scenos profesionalui Jeronimui Miliui. Laukta žinia – į didžiąją sceną po pertraukos grįžta ir aktorius Kostas Smoriginas, miuzikle tapsiantis Popiežiumi. Dvi Mindaugo gyvenimo moteris – žmoną Mortą ir jos seserį, įkūnys talentingos dainininkės – Jurga Šeduikytė (Morta) ir Karina Krysko (Mortos sesuo).

J.Milius, J.Šeduikytė ir K.Smoriginas antradienį svečiavosi 15min studijoje, jie pasidalijo ne tik užkulisių detalėmis, nelengvo pasiruošimo akimirkomis, bet ir papasakojo, ko tikėtis scenoje.

Žiūrėkite pokalbį 15min studijoje:

VIDEO: „Mindaugas Karalius“ aktoriai – apie sunkias repeticijas, šeimos ilgesį ir K.Smorigino grįžimą

„Mindaugas Karalius“ – naujas svajonių komanda vadinamų, režisierės ir choreografės Anželikos Cholinos, kompozitoriaus Kipro Mašanausko, libreto autoriaus Romo Lileikio ir scenografo Marijaus Jacovskio kūrinys.

Jau netrukus didžiausiose šalies arenose pasirodysiantis miuziklas atvers vieną lemtingiausių Lietuvos istorijos puslapių – XIII amžių. Mindaugo karūnavimą, krikštą, derybas su kryžiuočiais.

Miuziklas primins ir sukrečiančią asmeninę Mindaugo šeimos dramą – mirštanti ištikimoji karalienė Morta, priprašanti valdovu pasirūpinti savo seserį, kuri – likimo ironija, yra ir didžiausio jo priešo žmona.

Garsioji kūrėjų komanda savo išskirtinį talentą jau įrodė sukurdami iki šiol didžiausią ir brangiausiai kainavusį lietuvišką miuziklą „Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės legenda“.

Šis miuziklas atvertė naują lapą Lietuvos miuziklų istorijoje, tačiau „Mindaugas Karalius“ didingumu ir daromu įspūdžiu žada pranokti savo nuostabųjį pirmtaką.

Miuziklas „Mindaugas Karalius“: lapkričio 10 d. – Klaipėdoje, „Švyturio“ arenoje; 16 d. – Vilniuje, „Siemens“ arenoje; 25 d. – Kaune, „Žalgirio“ arenoje; gruodžio 27 d. – Panevėžyje, „Cido“ arenoje.

VIDEO: Miuziklo MINDAUGAS KARALIUS repeticija (pirmieji vaizdai)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius