Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

28-ą gimtadienį švenčianti Irūna Puzaraitė tiki: 2019-ieji bus antrojo vaikelio metai

Šis gimtadienis Irūnai Puzaraitei-Čepononienei labai ypatingas – pirmą kartą jį sutinka būdama mama. O tai 28-erių atlikėjai pati didžiausia ir geriausia dovana. Sveikas sūnus, tvirti santykiai su vyru, sėkminga muzikinė karjera. Tarsi nekuklu būtų dar ko nors tikėtis, tačiau Irūna atvira – jos šeima tikisi pagausėjimo.
Irūna Puzaraitė-Čepononienė
Irūna Puzaraitė-Čepononienė / Jolantos Rutkauskienės nuotr.

Šiais metais didžiulės gimtadienio šventės Irūna neplanuoja. Nuo vasario pirmos su Mariumi Jampolskiu kone po visą Lietuvą su nauja muzikine programa „Nepamirštos melodijos“ keliaujanti atlikėja atvirauja, kad laiko švęsti gimtadienių nelabai ir yra. Tiesa, trankūs vakarėliai jau seniai praeityje, mat gimtadienius mieliau švęsti apsuptai pačių artimiausių.

„Vakarėliai man jau seniai neaktualūs. Kasmet norisi vis ramiau ir ramiau, ir ramiau. Senstu turbūt, – juokiasi Irūna. – Būdama jaunesnė gimtadienius švęsdavau tikrai audringai, tam skirdavau kone visą savaitgalį, bet dabar norisi ir užtenka juos paminėti šeimyninėje aplinkoje.“

O 28-eri – tai daug ar mažai? „Jaučiuosi pakankamai jauna, tad ir pačiai keista, kad man suėjo 28-eri. Man atrodo, kad skaičius tikrai mažas, bet žinant mano gyvenimo istoriją, kaip toks jaunas žmogus, esu mačiusi ir pasiekusi tikrai nemažai. Tiesą sakant, visada galvojau, kad suaugau šiek tiek per anksti. Mano mąstymas, požiūris kiek senesnio kirpimo“, – šypsosi Irūna.

Jolantos Rutkauskienės nuotr./Irūna Puzaraitė-Čepononienė
Jolantos Rutkauskienės nuotr./Irūna Puzaraitė-Čepononienė

Prisiminusi, kad susilaukti vaikų buvo pasiruošusi vos 20-ies, Irūna džiaugiasi išsipildžiusiomis svajonėmis. Dabar nuosavame būste gyvenanti šeimyna likimui dėkoja už tvirtą santuoką, sveiką ir ramų vaiką, artimuosius. Tad ir prašyti daugiau nieko nesinori. Būtent todėl Irūnos šių metų gimtadienio dovanos bus labai praktiškos.

„Kai išėjau gyventi, taip sakant, ant savo galvos, paprašiau servizo, nes neturiu gražių puodelių kavai, keptuvės, nes mėgstu šeimininkauti. O su vyru dažnai sutariame, kad išvis nieko vienas kitam nedovanotume, nes tikrai nieko nereikia. Tad pinigėlius pataupome svarbesniems dalykams, dažniausiai susijusiems su vaikeliu“, – juokiasi Irūna.

Šie metai išskirtiniai ir dėl dar vienos priežasties. Maždaug po metų pertraukos Irūna grįžo į sceną, o koncertų ir jos muzika besimėgaujančių klausytojų ji buvo labai pasiilgusi.

„Kai scenos pasiilgsti, nesijaučia nei nuovargis, nei rutina, – sako Irūna. – Grįžti man buvo tikras džiaugsmas, nes tikiu, kad tam esu sukurta.“

Jolantos Rutkauskienės nuotr./Irūna Puzaraitė-Čepononienė
Jolantos Rutkauskienės nuotr./Irūna Puzaraitė-Čepononienė

Būtent todėl Irūna niekada nedvejojo, kad jos kelias – tik scenoje.

„Kai atsistoji prieš minią žmonių, kurie ateina būtent į tavo koncertą, jausmas neapsakomas. Kai jauti pripažinimą, net nekyla minčių, kad esu ne tame kelyje“, – šypsosi Irūna.

Kol moteris intensyviai koncertuoja, septynių mėnesių sūnumi Toru rūpinasi į tėvystės atostogas išėjęs jos vyras, kariškis Rokas Čepononis. Ir kol kas abu džiaugiasi, kad viskas vyksta pagal planą.

„Aš labai džiaugiuosi, kad mano vyras sutiko šį pasiūlymą priimti. Man tiesiog beprotiškai gražu, kai vyksta tarpusavio ryšys tiek su mama, tiek su tėčiu. Galima pamatyti skirtumą, kai vaikelį augina tik mama, o dabar širdis džiaugiasi, kai grįžusi po darbų matau juos kartu“, – sako Irūna.

Tiesa, sutuoktiniai nesiruošia delsti ir tikisi, kad 2019-aisiais pasaulį turėtų išvysti Toro sesutė arba broliukas.

„Esu įsitikinusi, kad vaikai turi augti kartu, nenoriu delsti. Mus su seserimi irgi skiria tik metai, tad smagu, kai sieja bendri pomėgiai, mokykla. Tad tikrai nesnausiu. Dabar priminsiu apie save žmonėms ir vėl trumpam išeisiu į motinystės atostogas, – šypsosi Irūna. – Kol kas tokie planai. Ir net nežinau, kam čia dėkoti, bet viskas dėliojasi taip, kaip noriu. Tad tikiu, kad 2019-ieji bus irgi labai malonūs metai šiuo klausimu.“

Visgi Irūna neslepia, kad jei ne meilė muzikai, ji mielai liktų namuose ir rūpintųsi buitimi. Ir net neslepia, kad drąsiai galėtų būti namų šeimininke.

„Man didžiausias malonumas yra būti namuose. Dažnai tokio malonumo sau negalėdavau leisti, tad kiekvieną dieną, būdama namuose, mėgaujuosi plaudama grindis, gamindama maistą, žaisdama su vaiku, o kitą savaitės dalį galėdama skirti darbams. Man būti namų šeimininke labai priimtina“, – juokiasi moteris.

Jolantos Rutkauskienės nuotr./Irūna Puzaraitė-Čepononienė
Jolantos Rutkauskienės nuotr./Irūna Puzaraitė-Čepononienė

Pokalbio metu Irūna ne kartą pakartojo, kad didžiausia jos gyvenimo šviesa yra pirmagimis, kuris šeimą mažiau nei per metus išmokė visai kitomis spalvomis pažinti pasaulį, o bendros pamokos naujus tėvus tik dar labiau suartino.

„Kasdien tampame vis tvirtesni. Žinoma, būna ir ginčų. Supratome, kad namų be dūmų tikrai nėra, tačiau tokie išbandymai mums padarė tik stipresnius. Tikrai galiu pasakyti, kad vaikas stiprina santykius“, – sako Irūna.

Ir nors būta sunkumų, ir nemigo naktų, Irūna jaučiasi gyvenanti aukso amžiuje.

„Aš kartais net pati netikiu, kad man taip sekasi, – šypteli moteris. – Tiek, kiek esu įdėjusi darbo praeityje, viskas grįžo su kaupu. Tiek šeimoje, tiek darbe.“

Už ką labiausiai Irūna dėkoja gyvenimui? „Labiausiai noriu padėkoti savo tėvams. Nepaisant to, kad jie yra išsiskyrę, bendrauju su savo tikru tėvu. Taip pat dėkoju savo vyrui, kuris man padovanojo didžiausią gyvenimo dovaną – sūnų, ir apdovanos dar ne kartą. Labai dėkoju Laimai (vokalo pedagogė, prodiuserė Laima Lapkauskaitė – red.), nes turiu patį mylimiausią darbą, kai galiu ne tik dirbti ir užsidirbti, bet ir jausti malonumą. Dėkoju likimui, kad sutikau Marių Jampolskį savo gyvenime – jo atsiradimas mano gyvenime labai daug ką pakeitė. Taip pat visiems savo artimiesiems, kurių dėka jaučiu didžiulį palaikymą, meilę. Tiesiog noriu padėkot visiems, nes esu labai labai laiminga“, – sako I.Puzaraitė-Čepononienė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Irūna Puzaraitė Druskininkuose ištekėjo už mylimojo kariškio Roko Čepononio

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius