Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Kulitaitė: penis yra penis, vagina yra vagina, mėnesinės yra mėnesinės. Vadinkime daiktus tikrais vardais

Prisipažinsiu, dėl vieno savo bruožo kompanijose kartais pasijuntu šiokia tokia balta varna. Tokia jau esu, kad daiktus mėgstu vadinti savais vardais. Jei bičiulės simpatija tai atsiranda, tai dingsta, savo neapsisprendimu tampydamas nervus, nesakau, kad jis savotiškas ar bijantis įsipareigoti – naudoju žodį „šūdmalys“.
Agnė Kulitaitė
Agnė Kulitaitė / Asmeninio albumo nuotr.

O žmogui, savo antrąją pusę reguliariai išdavinėjančiam ir paskui amžiną meilę ašarotomis akimis prisiekinėjančiam, apibūdinti labiausiai tinkantis terminas „pi*** moralinė šiukšlė“, o ne joks ten kazanova.

Vis tik, pastebiu, kaip kai kurie, atsidūrę mano bendravimo rate, nustyra visai ne dėl šio tiesaus leksikono. Vis dar yra daugybė suaugusių žmonių, kurie išgirdę žodžius „klitoris“, „penis“, „orgazmas“ ar „menstruacijos“ nejaukiai ima muistytis ant kėdės bei šalin sukti akis.

Ir iš to, man atrodo, išplaukia daugybė problemų. Jau ir taip esame pakankamai užsikompleksavusi visuomenė, kuriai prireiks ilgų metų, kol visiškai išsivaduos iš nereikalingo kuklumo bei siauro požiūrio pančių. O jei ir toliau savo kalboje elementariems žodžiams uoliai pakaitalų ieškosime, kompleksų ir jų sukeltų bėdų pasiutpolkė užtruks dar ilgiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius