-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Valinskas atostogas Maldyvuose patikėjo planuoti Ingai: net nenutuokia, kiek jam tai kainavo

Kol Lietuvoje spaudžia šaltukas, dažnam norisi pabėgti ten, kur šilta. Tokioms atostogoms neatsispyrė ir viena žinomiausių pramogų pasaulio porų Arūnas ir Inga Valinskai – jie nutarė atsipūsti po pernai nugriaudėjusio Ingos koncertinio turo ir dvi sausio savaites praleido rojaus kampeliu vadinamuose Maldyvuose. Vis dėlto Arūnas neslepia, kad net ir ilsintis egzotiškame krašte visiškai atitrūkti nuo darbų jam nepavyko.
Inga ir Arūnas Valinskai pristatyme; akimirka iš atostogų Maldyvuose
Inga ir Arūnas Valinskai pristatyme; akimirka iš atostogų Maldyvuose / 15min ir asmeninio albumo nuotr.

Arūnas ir Inga Maldyvuose lankėsi jau antrą kartą. Televizijos laidų prodiuseris ir vedėjas tikina, kad ištisus metus saulėtą kraštą jie vėl pasirinko todėl, kad tai yra kelionė su garantija: „Ir geras oras, ir saulė, ir vanduo. Puikios atostogos.“

Paklaustas, kuo visgi Maldyvai yra išskirtiniai, žinant, kad garsi pora turi vilą Kipre, Arūnas paminėjo kelis bruožus, kurie jį labiausiai žavi.

„Kipre tuo metu būna vėsoka. Nors tai šilčiausia Viduržemio jūros sala, vis tiek nepalyginsi su Maldyvais. Kitas dalykas – Maldyvai išsiskiria savo grožiu, rifais ir lagūnomis, nardymo galimybėmis“ – 15min pasakojo A.Valinskas.

Tiesa, pačią kelionę Arūnas leido planuoti Ingai. Jis tvirtino net nežinantis tikslios atostogų kainos. „Esu staigių kelionių iniciatorius, o ši kelionė planuota iš anksto ir viską dėliojo Inga. Ji suranda, užsako, susižiūri, perskaito atsiliepimus, o aš jai su malonumu visą šitą džiaugsmą ir vargą perleidžiu.

Inga pranešė, kad jau yra suplanuota kelionė, aš tiesiog pervedžiau jai pinigus ir net nežinau, kiek tiksliai viskas kainavo. Ji tik pasakė, kada išskrendam ir kada grįžtam“ – teigė A.Valinskas.

Asmeninio albumo nuotr. /Arūnas Valinskas Maldyvuose
Asmeninio albumo nuotr. /Arūnas Valinskas Maldyvuose

Kalbėdamas apie žmonos planuotas atostogas, Arūnas negailėjo jai pagyrų: „Viskas buvo idealu, tad esu jai dėkingas, kad kelionė buvo labai gerai surikiuota.“

„Aišku, labiausiai vargina skrydis, bet šįkart viskas buvo nuostabiai gerai, nes skridome naktį ir visą tą ilgąjį skrydį pramiegojom“ – pridūrė jis.

Žuvų šėrimo tradicija

Pasakodamas kelionės įspūdžius, A.Valinskas neslėpė, kad tiems, kuriems atostogų metu norisi daugiau veiksmo, Maldyvuose jo gali ir pritrūkti, mat ne paslaptis, kad tai – rojus mėgstantiems labiau pasyvų poilsį. Tačiau Arūnas sako, kad aktyvaus poilsio ten nelabai ir norėjosi, nes viską atpirko kiti dalykai.

„Užtenka panerti, o ten pamatai ir gana didelių ryklių, ir rajų. Maldyvai apskritai tokia atrakcija, kai vanduo yra apie 30 laipsnių ir tu gali valandą ar dvi plaukioti tarp tų žuvų bei daugiau apie nieką negalvoti. Tokios didelės, spalvotos žuvys priplaukia prie tavęs, apžiūri, o tu jautiesi tarsi grįžęs į pirmapradį pasaulį – tai yra kažkas tokio...“ – kalbėjo atostogų prisiminimais tebegyvenantis A.Valinskas.

Video kadras/Inga ir Arūnas Valinskai
Video kadras/Inga ir Arūnas Valinskai

Be to, Maldyvuose Arūnas su Inga susikūrė ir savotišką ritualą – kiekvieną rytą po pusryčių šerdavo žuvis. Tas vaizdas porą itin sužavėjo.

„Eidavome į akmenuotą pakrantę, kur gyvena murenos. Kai šeri balta duona, jos visos išlenda, tad turėjome tokią kasdienę tradiciją. Ir būdavo labai įdomu, ypač, kai į salą atvykdavo naujų žmonių – jie ten supuldavo fotografuoti, filmuoti“ – atostogų įspūdžiais dalijosi A.Valinskas.

Paklaustas apie maisto Maldyvuose ypatumus, Arūnas sakė, kad jo su Inga šiuo atžvilgiu jau nelabai nustebinsi, nes yra daug kur keliavę. Tačiau jis šmaikštavo, kad valgymas ten – tarsi darbas.

„Viskas labai skanu, be galo didelis pasirinkimas, daug vaisių. Kaip su Inga būdami ten sakydavome, tai toks savotiškas ėjimas į darbą. Atsikeli – na, einam į darbą. Nueini, pavalgai, tada pailsi, o paskui eini pietauti – vėl į darbą“, – prisiminęs juokėsi A.Valinskas.

„TV topas“ nuotr./Arūnas ir Inga Valinskai
„TV topas“ nuotr./Arūnas ir Inga Valinskai

Maldyvuose klausėsi Jazzu

Vis dėlto Arūnas prasitarė, kad poilsio jam teko mažiau nei Ingai, nes net ir ilsintis atokiame krašte nepavyko pabėgti nuo darbų: „Kol buvau Maldyvuose, kolegos Lietuvoje įrašinėjo televizijos laidas. Tad mano prašymas buvo, kad ten būtų labai geras internetas, nes reikėjo galvoti ir siųsti klausimus, o jų buvo labai daug. Taigi, aš kokias penkias dienas praleidau kambaryje, vienas su kompiuteriu.“

Negana to, A.Valinskas atostogaudamas Maldyvuose neatitrūko ne tik nuo darbų, bet ir nuo Lietuvos aktualijų. Pavyzdžiui, sekė muzikos pasaulį drebinusius skandalus.

„Smagiausia buvo skaityti naujienas iš Lietuvos. Gyveni kažkur vidury Indijos vandenyno ir skaitai apie pasaulinę Jazzu premjerą. Ir tada aš pasakiau, kad premjera įvyko tikrai pasaulinė“ – apie sausį pristatytą atlikėjos Justės Arlauskaitės-Jazzu dainą „Wild“ ir po to kilusį skandalą juokavo A.Valinskas.

„TV topas“ nuotr./Arūnas ir Inga Valinskai
„TV topas“ nuotr./Arūnas ir Inga Valinskai

Pasiteiravus, ar nesinorėjo pailsėti jei ne nuo darbų, tai bent jau nuo Lietuvos įvykių, Arūnas sakė, kad tai jam – tam tikra poilsio forma: „Jei turite problemų Žemėje, tai nuskrendate į kosmoso orbitą ir stebite Žemę iš šono. Kažkas panašaus yra ir tada, kai nuvykęs į mažą Maldyvų salelę stebi Lietuvos politinio ir šou pasaulio virtuvę.“

Tačiau ar Arūnas įsivaizduoja atostogas bent jau be telefono?

„Puikiai įsivaizduoju, kadangi aš tai labai mėgstu. Kai su sena gera kompanija važiuoji žvejoti ten, kur telefonai net neveikia, tai yra nuostabu. O šiaip pats nuostabiausias dalykas yra įlipti į lėktuvą ir nieko nelaukiant išjungti telefoną. Ir įjungti tik tada, kai nusileidi Lietuvoje“, – 15min kalbėjo A.Valinskas.

Gyvenimas per trumpas, kad sėdėtum vietoje

Nepaisant to, kad nežino, kokią tiksliai sumą pinigų teko pakloti už atostogas, A.Valinskas teigė manantis, kad net tokiame egzotiškame krašte kaip Maldyvai įmanoma atrasti kompromisą. Esą daug kas priklauso ne tik nuo galimybių, bet ir nuo norų.

„Nereikia per daug kaltinti kainų. Aišku, jos diferencijuotos – kuo sala toliau nuo sostinės ir labiau necivilizuota, tuo ji brangesnė, nes vien maistą gabenti ten yra žymiai brangiau. Tačiau manau, kad tie žmonės, kurie iš tiesų galvoja, jog jų svajonių kryptis yra Maldyvai, tikrai galėtų rasti jiems tinkantį variantą.

Kita vertus, ir pats gyvenimas yra pakankamai trumpas, kad pažintum pasaulį, kuriame gyveni, tad ar tai būtų Maldyvai, ar Kipras, ar Seišeliai, ar Malta, ar Kanarai, aš visiems norėčiau palinkėti – keliaukit, keliaukit, keliaukit“, – patarė A.Valinskas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./ Ingos Valinskienės kvepalų pristatymo akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./ Ingos Valinskienės kvepalų pristatymo akimirka

Arūnas ir Inga Valinskai Maldyvuose praleido dvi savaites, bet jei ne darbai, mielai būtų likę dar bent vienai. Vis dėlto Arūnas sakė, kad neatmeta galimybės kažkada vėl čia apsilankyti, tik jau su gausesne kompanija: „Tos dvi savaitės praėjo kaip mirksnis. Tad mums su Inga kilo mintis, kad reikėtų grįžti galbūt kitais ar dar kitais metais, pasiimti šeimas su atžalomis, nes faina be jokių rūpesčių pabūti tokiame rojuje.“

Tačiau kol kas pora jau suplanavusi kitą kelionę, kuri numatyta pavasario pabaigoje. Tai – pasiruošimas dar didesnei avantiūrai, į kurią žada leistis Arūnas su Inga.

„Turime svajonę nuskristi į Polineziją, ten išsinuomoti katamaraną ir apiplaukti visas salas. Maža to repeticija bus šiemet – gegužės mėnesį katamaranu plaukiosime po Viduržemio jūrą. Manau, kad turėsime fantastišką vasaros pradžią“, – savo ir Ingos planais dalijosi A.Valinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius