-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Adamkai švenčia 70-ąsias vestuvių metines: „Nė karto nesame susipykę“

Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus (94) ir jo žmona, filantropė Alma Adamkienė (94) trečiadienį mini Palaimintąsias vestuves, arba kitaip – 70-ąsias santuokos metines. Ta proga žinoma pora lietuviams atskleidžia: kas jiems padėjo kartu praleisti tiek metų ir kaip bendrauti su mylimuoju, kad netektų žengti skirtingais keliais?
Valdas Adamkus, Alma Adamkienė
Valdas Adamkus, Alma Adamkienė / 15min ir asmeninio albumo nuotr.

„Su kitu žmogumi dabar ir negalėčiau būti“, – sako 15min kalbintas V.Adamkus. Kaip priduria, jausmai ir šiandien užplūsta panašūs, tarsi sutikus Almą pirmąjį kartą: „Nuo pirmo žvilgsnio gimnazijoje, kažkur Vokietijoje, tai prasidėjo ir laimingas esu iki šios dienos.“

Svarbiausia – pagarba vienas kitam

Paklaustas, kas tuomet sutikus labiausiai įstrigo Almoje, kad suprato, jog ji yra TA moteris, V.Adamkus įvardija išskirtines žmonos savybes.

„Jos jautrumas, švelnumas, bendravimas su žmogumi, supratimas ir šiluma, kurią jaučiu ne tik aš, bet ir visa aplinka. Tai mane labai sužavėjo, šiluma kito žmogaus atžvilgiu joje yra gyva ir šiandien“, – sako kadenciją baigęs prezidentas.

Būtent Almos charakterio savybės smarkiai prisidėjo prie to, kad pora šiandien tebėra laikoma viena pavyzdingiausių. „Nemanau, kad tai yra tik įsipareigojimas. Mūsų charakteriai ir asmenybės sutampa. Per 70 metų nesu nė karto susipykęs su Alma. Kai būdavo nuomonių skirtumų, visada buvo išsikalbama, išsprendžiama.

Ir iki šios dienos gerbiame vienas kito nuomones, net jei jos nesutapo. Turbūt tai yra svarbiausia savybė, kur jeigu žmonės savo gyvenime ją naudotų daugiau, mūsų aplinkoje skyrybų ir pykčių būtų mažiau. Aišku, jų visų nepanaikintų, bet 50 proc. tai tikrai“, – mano V.Adamkus.

Kaip mano jis, daug ką lemia abipusė pagarba. Būtent ji žmones stipriai suriša ir metams bėgant laiko kartu.

„Pagarba yra lydima meile. Jeigu vienas kitam parodysi supratimą, šiltumą, manau, tai užtikrins laimingą ir sėkmingą gyvenimą“, – teigia V.Adamkus.

Metines minės dviese

15min pokalbio su prezidentu metu jis kaip tik vyko į Santariškių ligoninę pasiimti žmonos. Ne paslaptis, Alma po patirto insulto vis dar tebesusiduria su sveikatos problemomis, todėl yra intensyviai prižiūrima gydytojų.

„Nemanau, kad Alma pasiliks ligoninėje. Manau, kad grįšime namo, niekur nejudėsime ir rytoj ramiai praleisime visą dieną kartu. Dabar planų neturime, nors iš pradžių turėjome, ir didelių. Bet viskas buvo atšaukta dėl sveikatos“, – pripažįsta V.Adamkus.

Asmeninio archyvo nuotr./Valdas Adamkus ir Alma Adamkienė jaunystėje
Asmeninio archyvo nuotr./Valdas Adamkus ir Alma Adamkienė jaunystėje

Kad ateity tokios situacijos nepasikartotų, prezidentas sau ir Almai metinių proga to ir palinkėtų.

„Kad sveikata mus išlaikytų ne vienerius metus, kad galėtume pasidžiaugti vieni kitais ilgiau, o kartu savo šilumą, savo supratimą perduotume visai aplinkai“, – šypsosi V.Adamkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius