Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Agnė Kulitaitė: vyrai, kuriems nevalia duoti sekso (ir kaip juos atpažinti)

Na ką, mielieji ir mielosios, artėja metų diena, kai populiacija, ypač moteriškoji, pasidalija į dvi stovyklas. Vienos gamina romantiškas vakarienes, degioja žvakes bei nuo kūno peša plaukus, svajodamos apie nusimatančią aistringą naktį su savuoju Valentinu, o kitos pilasi antrą taurę ir primena sau, kodėl kartais geriau būti vienai negu su bet kuo. Nes žinote, kas gerokai blogiau už santykių statusą „vieniša“? Santykių statusas „draugauju su gyva problema“.
Agnė Kulitaitė
Agnė Kulitaitė / Asmeninio albumo nuotr.

Jau matau, kaip žiojasi vyriškos lyties atstovai manęs keikti, bet gal dar neskubėkite. Iš savo turtingos ikipandeminės pasimatymų patirties galiu patikinti, jog didesnė dalis vyrukų – mieli ir šaunūs.

Vis dėlto, tiek mano, tiek ir daugybės mano bičiulių patirtys byloja: yra vaikinų, su kuriais nevalia veltis į jokius santykius, jei tik nenori, kad tavo gyvenimas virstų į lauko išvietės skylę. Ką ten veltis į santykius? Net permiegoti kartą dėl smagumo su tokiu vyru jau nusikaltimas moteriškam solidarumui! Nes kaipgi kitaip, jei ne eilinį kartą glostydamas sau pempę, toks herojus susimąstys, jog galbūt kažką daro kardinaliai blogai?

Kas per niekšai nusipelno tokių mano žodžių ir dėl ko? Susipažinkite – 5 tipažai vyrų, su kuriais susidėti negalima jokiomis aplinkybėmis.

Šykštuolis

Jau girdžiu, kaip iš tolumos atsirita riksmo „suknista barakuda!“ aidas, tačiau patardama moterims vengti šykštuolių, kalbu daugiausia net ne apie finansinių gėrybių užspaudimą. Joks vyras jokiai moteriai nėra skolingas automobilių, kailinių ar firminių sportbačių, na, nebent jie tarpusavyje susitarę kitaip. Ir vis dėlto šykštumas romantiniuose santykiuose išlenda ne tik dovanėlių, stiprinančių draugystę, nebuvimu.

Žinoma, keistoka, kai per pasimatymą paprašytas „užmesti“ porą eurų už tavo kavą, nes neturi grynųjų, vaikinas kitą dieną primena, kad grąžintum skolą, bet egzistuoja ir kitoks skūpumas. Gailėti galima savo laiko, dėmesio, komplimentų, paskutinio picos gabalėlio ar oralinio, kuomet pats baigei pirmas.

Keistoka, kai per pasimatymą paprašytas „užmesti“ porą eurų už tavo kavą, nes neturi grynųjų, vaikinas kitą dieną primena, kad grąžintum skolą

Ir visa tai susiveda į dvi priežastis: arba tu jam nepakankamai rūpi, arba jam tiesiog nebūdingas noras merginai padaryti ką nors malonaus. Tačiau tiesa ta, kad moterys iš vyrų tikisi panašių dalykų, kokius savo misija deklaruoja policijos pareigūnai – kad gintų, saugotų ir padėtų. Tad kam veltis į bendravimą su vyru, kuris net nesvarsto to kartkartėmis padaryti?

Džentelmenas-chamas

Viena didžiausių mano baimių, atėjus su dar mažai pažįstamu vyruku vakarieniauti – kad jis ims chamiškai varinėti padavėjus. Nes tokiais atvejais norisi nebent iš gėdos pranykti savo tartaro lėkštėje, o apie ėjimą į kitą pasimatymą negali būti nė kalbos. Yra žmonių, kurie jaučiasi pranašesni už kitus, negalinčius jų pasiųsti ant trijų raidžių – dažniausiai aptarnaujančio personalo darbuotojus. Ir nuo taip besijaučiančių reikia bėgti kuo toliau.

Pirmiausia, tai iš žmogaus, matančio save viršesniu už kitus vien dėl to, jog surado pinigų maistui restorane ar kelionei taksi, nieko gera nesitikėk. Antra, jei asmuo skirsto aplinkinius į gerbtinus ar ne, tikroji pagarba jam nepasiekiama kaip Mėnulis. Trečia, jei savo svarbumą demonstruoja it gaidys išpūtęs krūtinę, tai signalizuoja apie labai rimtus kompleksus (įdomu gi, kokius?). O galiausiai, jei vaikinas tau galantiškai atidarinėja duris ir nurengia paltą, bet yra iki skausmo nemandagus su kitais, tik laiko klausimas, kada jo klykavimai bei žeminimai pakryps tavo linkme. Kam gi to reikia?

Jei vaikinas tau galantiškai atidarinėja duris ir nurengia paltą, bet yra iki skausmo nemandagus su kitais, tik laiko klausimas, kada jo klykavimai bei žeminimai pakryps tavo linkme

Atvirai nekenčia buvusiųjų

Bene visi turime santykių, kurių mielai neužmegztume, jei tik galėtume laiko mašina sugrįžti į pažinties dieną. Bet jei vos pradėjus bendrauti su žmogumi jis be perstojo keikia visas savo eks iš eilės, reikėtų suklusti.

Taip, gali būti, kad kokia mergina jam sudaužė širdį, o paskui į šukes dar sutrynė cigaretės nuorūką, bet net ir tokiais atvejais pilti epitetus iš raidės „k“ ir „s“ – labai jau nevyriška. Galiausiai, juk tau su tuo žmogumi buvo gera, jei santykiai ne mėnesį truko, ar ne?

Dar kitas reikalas, kai mėšlas pilamas ant visų moterų, kada nors pasitaikiusių jo kelyje. Nes tada labai dideli šansai, kad šis žmogus absoliučiai negeba niekur įžvelgti savo kaltės. Ir tik laiko klausimas, kada niekše, suėdusia jam gyvenimą, tapsi pati...

„Geras“ vyrukas

Apie vadinamuosius nice guys jau ne vienerius metus kalba nuo tokių geriečių nukentėjusios moterys. Nesumaišykite, tai nėra iš tikrųjų mieli ir moteris vertinantys vaikinai, o veikiau tie, kurie tokiais apsimeta, šventai tikėdami: jei jie tau malonūs, tu jiems neišvengiamai už tai kažką skolinga. Na, dažniausiai sekso.

Tokie vaikinai patys pirmi pasisiūlys padėti tau persikraustyti į naują butą, nusiveš į „McDonald‘ą“ vidury nakties paguosti ledais ir bers šimtus komplimentų. Tačiau jei neatsakysi į jų troškimą apsimainyti kūniškais skysčiais, malonus vyrukas bemat persimainys į gąsdinantį marozą. Čia pagal atvejo rimtumą gali pasitaikyti ir akivaizdus „užsišikimas“, ir skambūs palinkėjimai („kad niekam tokia durnė kaip tu nebūtų reikalinga“), o kartais ir grasinimai. Žodžiu, asmenybės skilimas 3000, primenantis siaubo filmą „Split“.

Kadangi nemažai merginų su tokiais veikėjais susidūrė, jos jums mielai patvirtins – patirtys ne iš maloniųjų. Tad tik priminsiu: gerbti moteris nereiškia gerbti tik tas, su kuriomis trokšti permiegoti.

Jei neatsakysi į jų troškimą apsimainyti kūniškais skysčiais, malonus vyrukas bemat persimainys į gąsdinantį marozą

Manipuliatorius

Tai – sunkiausiai atpažįstamas, bet bene pavojingiausias romantinių draugų tipas, dažnai pasitaikantis, beje, tiek tarp moterų, tiek ir tarp vyrų.

Manipuliatoriai bendravimo pradžioje paprastai atrodo dėmesingi, atjaučiantys, linkę išklausyti. Tačiau netrukus troškimus ir silpnybes, kuriomis su jais neapdairiai pasidalinai, ima naudoti prieš tave.

Vieniems tai bus vertimas numesti penketą kilogramų, apeliuojant į tavo norą būti gražiai ir geidžiamai, kitam bandymai įkalbėti lovoje išbandyti ką nors, ką darydama jautiesi nesmagiai, vien tam, kad nepasirodytum nuobodyla, dar kitas įves Pinočeto režimą ir imsis aiškinti, su kuo gali bendrauti, o su kuo – nebe.

Paprastai manipuliatoriai įsisiūbuoja ne iš karto. Jų veiksmai prasideda nuo smulkmenų, tarsi tikrinant ribas, o neadekvatumas auga tiesiogiai proporcingai manipuliuojamojo toleranciją tokiam elgesiui.

Apie manipuliatorius parašyta daugybė knygų ir į keletą pastraipų svarbiausius punktus sudėti yra tiesiog misija neįmanoma. Tačiau pasakysiu tai, ką tikrai žinau – iš meilės ar gerų paskatų niekas nevers tavęs elgtis taip, kad jaustumeisi laužoma. Ir jei jo akyse esi ne susiformavusi asmenybė, galinti pati spręsti, ko nori, o kaip jo užgaidas tenkinanti marionetė, kurią tereikia timptelėti už virvelės – velniop jį ir dar kartą velniop.

Tikiuosi, skaitydami apie tipažus vyrų, su kuriais verčiau nieko bendra neturėti, nesusidarėte nuomonės, kad blogai galvoju apie visus vyriškos giminės atstovus. Mano intencija tikrai nebuvo tokia.

Yra daugybė išties nuostabių vyrų, ir, atėjus laikui, tikiu, vienas toks būtinai ateis tiek į jūsų, tiek gal ir į mano gyvenimą. O kol tai įvyks, tenoriu paskatinti atsargiau rinktis, ką įsileisti į savo širdį ir kelnaites. Net ir per romantiškąją Valentino naktį.

Ir jei esate vienišos, merginos, prisiminkite: kokybiškas vibratorius kur kas smagesnė investicija, nei ilgas lankymasis pas psichoterapeutą, gydantį toksiškų santykių traumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius