Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Agnė Zuokienė apie Kėdainių tragedijos priežastis: „Viskas mūsų, moterų, rankose“

Kėdainių rajono tragedija, kuomet tėvas į šulinį įmetė savo vaikus – 4 mėnesių mergaitę ir 2 metų berniuką – sukrėtė visą Lietuvą. Socialiniuose tinkluose šia tema užvirė diskusijos, savo nuomonę išsakė ir keletas žinomų žmonių, tarp kurių – ir Agnė Zuokienė.
Agnė Zuokienė
Agnė Zuokienė / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Trečiadienį priešpiet moteris, reaguodama į šią aktualiją, feisbuke išsakė savo nuomonę. A.Zuokienė tragedijos priežasčių linkusi ieškoti vaikų auklėjime ir pačioje pradžioje – motinos ir vaiko santykiuose.

„Ką reiškia būti mama? Ne tik pagimdyti, bet ir jaustis atsakinga. Pamenu, kai Seime vyko smurto artimoje aplinkoje įstatymo svarstymas – daug kas baisėjosi, iš kur Lietuvoje tiek monstrų, jei pagal statistiką, kas 11 minučių moteris mūsų šalyje šaukiasi pagalbos.

Niekam nepatikdavo, kai aš tiesiai atsakydavau, jog mes, Lietuvos moterys, juos pagimdome ir užauginame. Ne institucijos kaltos, kad Kėdainių tragedijos vaikučių močiutė nežino, ar jos dukra (mažylių mama) mokėsi kokios profesijos ir apskritai, kur/ar mokėsi.

Kažin ar įmanoma gražiuoju ar gąsdinant pakeisti kaimo vyrų įpročius, tačiau aš tikrai žinau, kiek stiprybės yra mūsų moteryse – esu aplankiusi apie 400 skirtingų Lietuvos gyvenviečių, kur gyvena 500–1000 žmonių ir galiu liudyti – viskas mūsų, moterų, rankose.

Gyvenvietėje užauginti šaunų berniuką yra beprotiškas iššūkis. Bet tai įmanoma. Tad, kai šiandien keliama daug retorinių klausimų, ką kiekvienas padarėme ar ne – pirmiausia pagalvokime apie savo sūnus – ar išnešiotas, pagimdytas, užaugintas sūnus nepakels rankos prieš moteris ir vaikus, ar sieks žinių, bus atsakingas už savo šeimą, gerbs tėvus...“ – tokią poziciją feisbuke išdėstė A.Zuokienė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Jonavos rajone į paskutinę kelionę išlydėti šulinyje tėvo nuskandinti vaikai

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius