Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktorė Kristina Savickytė-Damanskienė: „Buvau mušama ir su šokdyne, ir su rykšte“

Aktorė Kristina Savickytė–Damanskienė išdrįso pasidalinti dramatiška savo patirtimi ir paatviravo apie santykius šeimoje. Garsi moteris pripažino vaikystėje patyrusi smurtą, o vėliau ir pati smurtavusi.
Kristina Savickytė-Damanskienė
Kristina Savickytė-Damanskienė / Stop kadras

„Mane mušė ir aš mušiau... Bet aš esu vaikas ir myliu savo tėvus. Man iki šiol sunku apie tai kalbėti ir prisipažinti, nes mano tėvai buvo inteligentiški žmonės, kurių mokiniai išsibarstę po visą Lietuvą. Tačiau apie tai kalbėti reikia. Buvau mušama ir rykšte, ir šokdyne. Greitai išmokau, kad jei po pirmo smūgio garsiau rėksi, mažiau gausi. Tuo metu toks vaikų auklėjimo būdas buvo suprantamas“, – ketvirtadienio vakarą laidoje „Valanda su Rūta“ sunkiai tramdydama ašaras pasakos aktorė, trijų vaikų mama Kristina Savickytė–Damanskienė.

Moteris drąsiai pasisakys laidoje apie smurtą prieš vaikus. Tiesa, prisipažins, kad jos dukros prašė viešai nepasakoti apie smurtą, kurį patyrė vaikystėje.

„Mano dukros prašė apie tai nekalbėti, nepasakoti, kad esu joms ir įžnybusi, ir pastūmusi. Ir paskui dėl to labai gailėdavausi. Tačiau manau, kad reikia apie tai kalbėti“, – pasakos garsi aktorė, atvirai prisipažinusi ir apie depresiją, kuria sirgo.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Kristina Savickytė-Damanskienė su dukromis Justina ir Gabija
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Kristina Savickytė-Damanskienė su dukromis Justina ir Gabija

Tuo metu organizacijos „Gelbėkit vaikus“ vadovė Rasa Dičpetrienė papasakos apie savivaldybių sutaupytas lėšas, skirtas socialinei pagalbai ir skurdo mažinimui.

„Visuose Lietuvos miestuose susiduriu su nuo smurto kenčiančiomis moterimis, vaikais, netekusiais būsto, arba gyvenančiais tokiuose namuose, kuriuose gyventi neįmanoma. Iš tokių šeimų norima paimti vaikus, nes jie nepajėgūs išspręsti problemų. Savivaldybės verkia, kad pinigų padėti nėra, tačiau peržvelgus pastarųjų metų ataskaitas, matyti, kad vien per 2016 metus buvo sutaupyti 142 milijonai“, – sako R.Dičpetrienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius