-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktoriai Ainis Storpirštis ir Gabija Urniežiūtė: kaip meilė teatrui uždegė ir jų širdis

Aktoriai Ainis Storpirštis (31) ir Gabija Urniežiūtė (25) iš pradžių tapo partneriais darbe, o galiausiai – ir gyvenime. Ta beprotiškai didelė meilė teatro pasauliui buvo toks stiprus vienijantis interesas, kad išaugo ir į romantiškus abipusius jausmus. Tačiau pora pripažįsta – kai kalba pasisuka apie jų darbą scenoje – jiedu vienas kitam tampa negailestingi kritikai.
Ainis Storpirštis ir Gabija Urniežiūtė
Ainis Storpirštis ir Gabija Urniežiūtė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Spalio pradžioje Andrius Žiurauskas pristatė savo debiutinę romantinę komediją „Kaip susigrąžinti ją per 7 dienas“. Lietuviškoje juostoje vieną pagrindinių vaidmenų kūrė ir aktorius Ainis Storpirštis, kurį į išankstinę peržiūrą atlydėjo jo mylimoji Gabija Urniežiūtė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Premjera kine: J.Jankevičiaus debiutas, kviestinei publikai – silkė pataluose ir duona su druska

Jau trejus metus šiltus jausmus vienas kitam puoselėjanti pora premjeroje atrodė kaip švieži įsimylėjėliai. Ir prie sienelės, ir vėliau vykusio vakarėlio metu fotografams pozavo vis besibučiuojantys, Ainis Gabijos iš glėbio nepaleido nė akimirkai.

Ir ne, jie nėra ypač išsiilgę ar seniai vienas kitą matę – anaiptol, kartu leidžia laiką ne tik namuose, bet ir darbe.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Ainis Storpirštis ir Gabija Urniežiūtė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Ainis Storpirštis ir Gabija Urniežiūtė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Ainis Storpirštis ir Gabija Urniežiūtė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Ainis Storpirštis ir Gabija Urniežiūtė

O jųdviejų istorija prasidėjo jau seniai. Ainis Storpirštis Gabijos dėmesį atkreipė dar šiai besimokant toje pačioje Salomėjos Nėries gimnazijoje. Tik mergina tuo metu buvo 5-okė, o Ainis – 11-okas.

Visgi aktorės profesijos siekusios Gabijos keliai vėl susikirto su Ainiu – tapę scenos partneriais, prieš trejus metus jiedu tapo ir gyvenimo partneriais.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kunigaikščio Vildaugo dukros Gabijos Urniežiūtės gyvenimas: vaidmuo seriale ir filmas apie tėvą

„Ainis man visada buvo labai įdomus kaip menininkas, kūrėjas. Sekdavau, kuo jis gyvena, pati taip pat turėjau panašų požiūrį į veiklą, kuria užsiimame. O kai susipažinome, supratome, kad gyvenime turime daug ką nuveikti kartu. Vienas kitą atradom kaip kūrybiniai partneriai, kuo iki šiol labai džiaugiamės“, – šypsojosi mergina.

K.Žickytės nuotr./Ainis Storpirštis ir Gabija Urniežiūtė
K.Žickytės nuotr./Ainis Storpirštis ir Gabija Urniežiūtė

Pastaruoju metu kone visi Gabijos darbai yra kartu su Ainiu: „Mes vaidiname vyrą ir žmoną Jono Vaitkaus spektaklyje „Apreiškimas Marijai“. Ainis su Egle Kižaite režisavo „Natašos svajonę“, kurioje vaidinu tik aš. Dar vienas Ainio darbų – „Sielos virtuvė“. Dabar pas Joną Vaitkų repetuojame naują spektaklį „Šauksmas“ – čia vaidinsime brolį ir seserį, nes esame fiziškai panašūs“, – juokėsi ji.

Dmitrijaus Matvejevo nuotr./Ainis Storpirštis ir Gabija Urniežiūtė
Dmitrijaus Matvejevo nuotr./Ainis Storpirštis ir Gabija Urniežiūtė

Gabija pripažįsta, kartu ir dirbti, ir gyventi, iš pradžių buvo tikras iššūkis. „Tokios situacijose būtina atrasti abiem tinkantį konfliktų sprendimo būdą. Kol jo neturėjome, buvo pykčių. Tačiau dabar kiekvieną kartą stengiamės viską išspręsti, kalbėtis, ir daugiau prie to paties nebegrįžtam. Tad ir darbas su šeimyniniu gyvenimu nebesikerta“, – sakė aktorė.

Visgi ji pati teatro išgyvenimus dažniausiai parsineša į namus, bet Ainiui dėl to papildomų rūpesčių nesukelia.

„Kadangi esu laisvai samdoma aktorė, neturiu labai daug repeticijų teatre. Mano darbas priklauso nuo to, kokį indėlį įdėsiu namuose. Tai aš jau visiškai nebeatskiriu gyvenimo nuo teatro. Nuolat apie tai mąstau, nuolat ieškau. Aišku, kitiems stengiuosi galvos nekvaršinti“, – šypsojosi ji.

Dmitrijaus Matvejevo nuotr./Gabija Urniežiūtė ir Vytautas Anužis
Dmitrijaus Matvejevo nuotr./Gabija Urniežiūtė ir Vytautas Anužis

Pats Ainis, pasak Gabijos, sugeba namus ir darbą atskirti. Iš pradžių ją tas net kiek žeisdavo – kaipgi jis drįsta ją taip atvirai kritikuoti savo spektakliuose, o kitiems kartesnių žodžių ištaria kur kas mažiau...

„Galiausiai supratau, kad mano tikslas yra kuo maksimaliau išpildyti jo asmeninę viziją, kad visi jo žodžiai yra tiesiog kelio ženklai man. Bet, tiesą sakant, man atrodo, kad jis su manim teatre palaiko dar tolimesnį atstumą nei su kitais aktoriais, – juokėsi ji. – Kai matai savo žmogaus klaidas, norisi jam tai ir pasakyti. Mes esame didžiausi vienas kito kritikai, bet geranoriški. Tikrai vienas kito šiuo klausimu nesaugome. Ir po filmo „Kaip susigrąžinti ją per 7 dienas“ premjeros su Ainiumi kalbėjome, kad išėjo puikus vaidmuo, bet vis tiek juostą reikės dar keletą kartų pažiūrėti, atidžiai išanalizuoti, ką kitą kartą galima padaryti geriau.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius