Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktoriaus Žilvino Trato kūno riebalų sluoksnis nesiekia nė 10 procentų

Sveiko gyvenimo būdo ir ištobulinto kūno siekimo virusas atkeliavo ir į Lietuvą. Tuo neabejoja aktorius, modelis Žilvinas Tratas ir Europos kultūrizmo čempionas Deividas Dubinas, neseniai surengę bendrą treniruotę.
Žilvinas Tratas (kairėje) ir Deividas Dubinas
Žilvinas Tratas (kairėje) ir Deividas Dubinas / Ilmiso Ilmito nuotr.

„Lengvasis kultūrizmas dabar tikrai madingas. Sportuojančiųjų kūno formos yra proporcingos, estetiškos ir ne per daug iššaukiančios. Fitnesu užsiimančių žmonių kūnas sutvirtėja, sveikata pagerėja, jie labiau pasitiki savimi. Šiame sporte visi turi vienodas galimybes. Dažnas pasakytų, kad pasiekimai priklauso nuo pinigų, bet ne fitnese. Jei neturi didelio noro bei valios, tai gera sporto salė ar asmeninis treneris tau nepadės“, – neabejoja kultūristas D.Dubinas.

Daugelis jau spėjo pamatyti puikiai ištreniruotą Ž.Trato kūną. Ketverius metus lengvuoju kultūrizmu užsiimantis aktorius pritaria D.Dubinui ir sako, kad visą darbą sporto salėje atperka matomi rezultatai.

Ilmiso Ilmito nuotr./Žilvinas Tratas
Ilmiso Ilmito nuotr./Žilvinas Tratas

„Geriausias atpildas už sunkų darbą – išsiskyrę endorfinai po treniruotės. Ir žinoma, žinojimas, kad esi geros sportinės formos. Taip pat pasitikėjimas savimi ir gera savijauta“, – teigia jis.

Nors ir užsiima tuo pačiu sportu, D.Dubinas ir Ž.Tratas atstovauja skirtingoms jo šakoms. D.Dubinas – kultūrizmo pasaulio, dažnai aršiai kritikuojamo ir puolamo, atstovas. Tuo tarpu į lengvąjį kultūrizmą žmonės dažniausiai žiūri palankiau.

„Man asmeniškai tobulas kūnas yra sveikas kūnas. Toks, kai tu jautiesi tiek fiziškai tiek dvasiškai, tiek socialiniame lygmenyje gerai. Turi būti atletiškas, stiprus bei judrus“, – mano D.Dubinas.

Panašios nuomonės laikosi ir Ž.Tratas, kurio kūno riebalų sluoksnis nesiekia nė 10 procentų.

Ilmiso Ilmito nuotr./Žilvinas Tratas ir Deividas Dubinas
Ilmiso Ilmito nuotr./Žilvinas Tratas ir Deividas Dubinas

„Mano nuomone, sportas turi pagerinti savijautą, taip pagerindamas ir gyvenimo kokybę. Tuo tarpu dideli kultūristai savo gyvenimo kokybę tik pablogina: riboti kūno judesiai, antsvoris, maisto kiekis, farmakologija, ekstremalios“, – teigia Žilvinas.

Aktorius – puikus pavyzdys, kad net ir labai užimti žmonės gali suspėti pasirūpinti savo išvaizda ir sveikai maitintis. Nemažai laiko filmavimo aikštelėse ar fotosesijose praleidžiantis Ž.Tratas pasakoja, kad didesnio biudžeto projektuose maitinimas būna geras ir įvairiapusiškas. Tuo tarpu mažesnio biudžeto projektų metu kokybišku maistu jis pasirūpina pats.

„Čia dažniausiai nešuosi savo maisto: salotų, riešutų, kartaus šokolado, baltymų kokteilį. Dėl filmavimų dažnai tenka praleisti treniruotę, tačiau kartais, viena kita diena priverstino poilsio nuo sporto salės, rezultatams ne tik nepakenkia, bet priešingai padeda“, – pasakoja Ž.Tratas.

Ilmiso Ilmito nuotr./Žilvinas Tratas ir Deividas Dubinas
Ilmiso Ilmito nuotr./Žilvinas Tratas ir Deividas Dubinas

Pavydūs ar tingintys žmonės gali sakyti, kad norint pasiekti tokią kūno formą kaip Ž.Trato reikia tinkamų genų, tačiau aktoriaus pavyzdys rodo ką kitą.

„Man ypatingai sunku, nes turiu lėtą medžiagų apykaitą. Nedidelis nukrypimas nuo mitybos reiškia padidėjusį riebalų sluoksnį. Bet žinojimas, kad gera forma reikalinga mano profesinėms aukštumoms labai motyvuoja. Leidžiu sau nukrypti kartą per savaitę, suvalgydamas didelį kiekį saldumynų ar greito maisto, tačiau paskui sporto salėje „atidirbu“, – teigia Žilvinas.

Vieną tokių sunkių treniruočių jam parengė ir D.Dubinas. Sėkmingai įveikęs Europos kultūrizmo čempiono išbandymus, Ž.Tratas pripažįsta, kad pasisėmė daug naujų idėjų.

O D.Dubinas ragina žmones mažiau tinginiauti ir imti pavyzdį iš tokių žmonių kaip Ž.Tratas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius