Alytus įšoko į eglučių žiebimo maratoną: pristatė 14 metrų aukščio auksinę žaliaskarę

Penktadienio vakarą Alytaus miesto Rotušės aikštėje buvo įžiebta dar viena žaliaskarė. Ta proga miesto centre susirinko visi, nepabijoję atšalusių orų.
Alytaus kalėdinė eglutė
Alytaus kalėdinė eglutė / Alytaus miesto savivaldybės nuotr.

Visų pirma ant scenos pasirodė šokių studija „Aušrinė“, o vėliau Kalėdų eglutės įžiebti atvyko ir Kalėdų Senelis, kuris čia pat atliko dainą, papildytą jo šokiu. Publiką sušildė ir netrukus įvykęs ugningas fakyrų šou. Ant scenos pasirodė ir gerai visiems žinoma išskirtinio balso savininkė Monika Marija Palauskaitė.

Prieš pat eglutės įžiebimą žodį tarė Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis. „Labas vakaras, ar čia yra vaikų? Ar laukiate Kalėdų? Ar buvote geri šiais metais?“ – klausė jis. Taip pat N.Cesiulis siūlė į šiuos klausimus atsakyti ir suaugusiems alytiškiams bei ragino pasitaisyti iki Naujųjų metų. „Noriu palinkėti jums vieno dalyko – kalėdinio stebuklo“, – alytiškiams tarė jis ir šmaikščiai pridūrė, jog eglutė yra ne uždegama, o įžiebiama, nes degimo šiais metais esą Alytui jau užteko.

Alytaus miesto eglutė – galerijoje:

Kalėdinę eglutę ir erdvę aplink ją puošė UAB „Lumidėja“. Žaliaskarė šiemet papuošta įvairaus dydžio auksinės ir raudonos spalvos žaisliukais. Eglutės viršūnėje sužibo įspūdinga, klasikinės formos Betliejaus žvaigžde, o ant žaliaskarės – 8 tūkst. 100 LED lempučių, informavo Alytaus miesto savivaldybė.

Aplink kalėdinę eglutę išdėstytos didelės žaisliukų formos dekoracijos – jos sudaro įspūdį, tarsi žaislai nukrito nuo Kalėdų eglutės ir liko gulėti ant grindinio. Vienas iš šių žaisliukų – toks didelis, kad į jį galima užeiti ir pasijusti lyg tikroje Kalėdų pasakoje.

Šio žaisliuko viduje alytiškiai ir miesto svečiai gali ne tik nusifotografuoti šventinių žiburių apsuptyje, bet ir parašyti laišką Kalėdų Seneliui ir įmesti jį į čia įrengtą kalėdinio pašto dėžutę.

15min primena, kad 2018-aisiais nuvilnijus alytiškių nepasitenkinimo bangai dėl eglutės panašumo į jau buvusią Plungėje, jos autorė, menininkė Jolanta Šmidtienė patvirtino, jog ji eglutę puošė pačios kurtomis dekoracijomis, kurių dalis iš tiesų panaudota Plungėje.

Tuo metu dėl Kalėdų eglės dekoracijų kokybės Alytaus savivaldybėje direktoriaus įsakymu sudaryta komisija atliko savo darbą. Įvertinus sutartyje numatytų sąlygų vykdymą, buvo nustatyta, kad eglutės dekoracijų kokybė neatitinka sutarties sąlygų, jas būtina pakeisti.

alytausgidas.lt nuotr./Plungės ir Alytaus Kalėdų eglės
alytausgidas.lt nuotr./Plungės ir Alytaus Kalėdų eglės

Ar pavyko Alytui pranokti praeitų metų eglę? Nuomonę išreikškite apklausoje!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius