Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Andriaus Mamontovo sukritikuotas Romas Zabarauskas atsikirto: šūdinas popsas – irgi prostitucija

Jaunosios kartos kino režisierius Romas Zabarauskas paskelbė, kad lėšas naujai savo juostai „Nuo Lietuvos nepabėgsi“ (angl. „You can‘t escape Lithuania“) rinks nusirenginėdamas: tiems, kas paaukos 50 dolerių ir daugiau, atsiųs savo nuogo nuotrauką su autografu. Tokia akcija netruko sukelti ažiotažo, ji visai nepatiko muzikantui Andriui Mamontovui – šis sumanymą palygino su prostitucija. O R.Zabarauskas netruko kirsti atgal.
Romas Zabarauskas ir Andrius Mamontovas
Romas Zabarauskas ir Andrius Mamontovas / Juliaus Kalinsko ir Gretos Skaraitienės nuotr.

Lėšas naujojo filmo kūrimui R.Zabarauskas nusprendė rinkti paramos portale „Kickstarter“ – ten pat, iš kur jau gavo finansavimą pernai pristatytai juostai „Streikas“ (angl. „We will Riot“). Idant surinktų daugiau aukų, režisierius nusprendė atsilyginti tiems, kas parems. „Jeigu surinksime dvidešimt tūkstančių dolerių, visiems, kurie paaukojo daugiau kaip penkiasdešimt dolerių, atsiųsiu pasirašytą savęs nuogo nuotrauką“, – sakė R.Zabarauskas. 

Nors tokia iniciatyva sulaukė nemažai R.Zabarausko bendraminčių pritarimo, neišvengta ir kritikos. Vienas pirmųjų jos pažėrė muzikantas Andrius Mamontovas, kuris akciją lygino su prostitucija. „Kai tik kas nors sako, kad kuo labiau už juos balsuos, tuo labiau jie nusirengs, tai iš karto labai blogai. Kodėl reikia pačiam savo sumanymą pastatyti į prostitutės poziciją?“ – klausė jis. 

Andriaus Mamontovo pasisakymas
Andriaus Mamontovo pasisakymas

Režisierius netruko sureaguoti į A.Mamontovo pasisakymą. „Vai vai, Mamonto-vai. Kadangi kyla tokių klausimų, noriu lietuviškai paaiškinti, kas ir kaip su mano naujo filmo finansavimo kampanija, dėl kurios nusimesiu drabužius, ir kuriai prašau paaukoti! Per daug rimtai aiškint nesiruošiu, nes čia būtų tas pats, kaip paaiškint anekdotą – pasidarys nebejuokinga. Bet anyway. Prie ko čia prostitucija? Tuo neužsiimu, visų pirma dėl to, kad neturiu tokio didelio... talento.  Kita vertus, nieko neturiu prieš sekso darbuotojus, ir manau kad jų darbas turėtų būti legalizuotas, apgintas ir reguliuojamas valstybės“, – rašė R.Zabarauskas. 

Savo mintį tęsė: „Bet gal čia ne apie tai? Matyt, čia „prostitucija“ kaip tam tikra metafora? Man irgi nepatinka „prostitucija“, kai visą gyvenimą kuri šūdiną popsą su „Yamaha“ sintezatoriaus lygio akompanimentu arba, pvz., komerciškai sėkmingus filmus, sukurtus pagal tą pačią štampuotę. Va tokios „prostitucijos“ niekada nepernešiau, todėl darau filmus 100% taip, kaip noriu pats. Tegul su klaidom, pargriūdamas, tada stodamasis su mėlynėmis, išsivoliojęs purve, apsilamdęs, bet keliuos, stojuos ir varau toliau!“

Galų gale savo idėją R.Zabarauskas nusprendė paaiškinti cituodamas Oksaną Pikul-Jasaitienę: „Tai vis tik kodėl aš apsinuoginsiu?.. Nekodėl. Šiaip sau. Nes „jaunystė kvailystė“, kaip sako Oksana Pikul. Galima visaip interpretuoti. Jei labai reikia – kovoju už teisę būti jaunam ir kvailam! O šiaip, pagrindinis tikslas yra finansuoti filmą bei atkreipti dėmesį į homofobiją Lietuvoje – kaip matom, tas neblogai sekasi. Mažiau nei per dvi dienas sulaukėm didžiulio tarptautinės spaudos susidomėjimo ir surinkome daugiau nei 8000 litų! Labai ačiū savo komandai ir visiems, kurie prisidėjote. Bet paramą gausime, tik jei surinksime 55000 litų, tad prašau prisijungti – paaukokite, dalinkitės!“

 

Apie filmą

Žmonės.lt primena, kad naujasis režisieriaus vaidybinis filmas pasakos apie patį Romą Zabarauską – homoseksualų režisierių, padedantį savo draugei, kino aktorei Indrei pabėgti iš Lietuvos, po to, kai ji nužudo savo motiną ir pavagia jos pinigus. Kartu į kelionę Romas Zabarauskas pasiima savo meksikietį vaikiną Carlosą. 

Romą Zabarauską filme „Nuo Lietuvos nepabėgsi“ vaidins aktorius, menininkas Denisas Kolomyckis. Jo draugę Indrę įkūnys aktorė Irina Lavrinovič, o meilužį Carlosą suvaidins neprofesionalus aktorius iš Meksikos Adrianas Escobaras. Epizodinį vaidmenį filme atliks ir dainininkas Vaidas Baumila.

R.Zabarauskas išgarsėjo po savo trumpo metražo filmo homofobijos tema „Porno melodramos“ premjeros 2011 metų Berlyno kino festivalyje. Režisieriaus debiutinis ilgo metražo filmas „Streikas“ 2013-ais buvo pristatytas tarptautiniame Maskvos kino festivalyje. R.Zabarauskas patraukė tarptautinės spaudos dėmesį, kai festivalio atidarymo metu parodė savo marškinėlius su užrašu „Free Pussy Riot“, skatinusiu išlaisvinti tuo metu kalėjusias pankroko grupės nares.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius