Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 29 /23:38

„Eurovizijos“ scenoje A.Nedzinskui padėjęs šokėjas atsirado: vyrai kitąmet susitiks pirtyje

Antanas Nedzinskas dar visai neseniai į visuomenę kreipėsi pagalbos – ieškojo šokėjo, jam netikėtai pagelbėjusio „Eurovizijos“ scenoje prieš 15 metų. Kaip tuomet prisiminė Antanas, po filmavimo vaikinukas kažkur dingęs, tad už savanorišką šokį atlikėjas vyrui net nespėjo padėkoti. Visgi visuomenės dėka Antanui šokėją rasti pavyko.
Antanas Nedzinskas ir nepažįstamasis šokėjas
Antanas Nedzinskas ir nepažįstamasis šokėjas / 15min nuotr.

Socialiniuose tinkluose praeitą savaitę nuvilnijo Antano Nedzinsko pagalbos šauksmas. Vyras ieškojo kadaise jam netikėtai pagelbėjusio šokėjo, sutikto nacionalinių „Eurovizijos“ atrankų filmavimo metu prieš beveik 15 metų.

„Ieškau dabar dėl to, kad pastaruoju metu pradėjau knaisiotis po savo archyvus. Pasirodo, kad beveik prieš 15 metų, sausio mėnesį, buvo eurovizinė atranka. Kai pamačiau tą perfilmuotą įrašą, juo ir pasidalijau“, – pasakojo A.Nedzinskas.

Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr./Antanas Nedzinskas
Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr./Antanas Nedzinskas

Kaip teigė buvęs dainininkas, būtent tuo metu kaip tik buvo pasibaigę pirmieji muzikinių realybės šou – „Dangus“ ir „Kelias į žvaigždes“ – filmavimai. Tada Antanas nusprendęs išbandyti didesnę, eurovizinę sceną.

„Pateikiau savo paraišką su daina „Popžvaigždė“, kurią parašė Aleksandras Makejevas. O kuomet ta atranka vyko, koridoriuje pamačiau du vaikinukus, po to juos sutikau ir tualete.

Tada paklausiau, ar jie galėtų būti mano šokėjais, kad scenoje būtų gražaus vaizdo. Jie buvo baltais megztiniais, atrodė tikrai tvarkingai. Daina kukli pasirodė. Jie sakė, kad nežino dainos, pasakiau, kad užteks palinguoti“, – šypsojosi Antanas.

Nespėjo net padėkoti

Kaip pasakojo A.Nedzinskas, bene labiausiai jam bus įstrigę ieškomo vyro šokių judesiai.

„Jie buvo labai įdomūs, labai įspūdingi. Reikia mokytis iš tokių šokėjų“, – sakė buvęs atlikėjas.

Ir patį eurovizinį pasirodymą pašnekovas puikiai atsimenantis. Anot vyro, į sceną jis įžengė pro centrinį taką, o vienas iš šokėjų tuo pačiu metu užlipo per scenos šoną. Niekas nebuvo suderinta su nacionaliniu transliuotoju, todėl dėl to, kaip mano Antanas, vyrui galėjo kilti nemalonumų.

„Tuo metu galėjo pasirodyti, kad tai yra visai svetimo žmogaus įsiveržimas į sceną. Galbūt tie vaikinukai vėliau gavo sankcijas, kad nebus įleisti į televiziją...“, – svarstė pašnekovas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Antanas Nedzinskas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Antanas Nedzinskas

Po filmavimų vyrų ryšys nutrūkęs. „Aš nuėjau į užkulisius, laukiau atsakymų ir mes nebesusitikome... Dabar, praėjus daug laiko, būtų įdomu surasti tuos žmones, pabendrauti ir susipažinti“, – sakė Antanas.

15min paskelbus apie paieškas, šokėjas atsirado dar tą pačią dieną. „Kitais metais po karantino pasikviečiau jį pirtin. Jo vardas Vytautas, gyvena jis Vilniuje. Beje, mano gimtadienis kovo 15 dieną, o jo 16. Jis dviem metais jaunesnis“, – portalui pasakojo A.Nedzinskas. Kaip teigė jis, apie pasirodžiusį 15min straipsnį šokėjui pranešė draugas.

„Buvome savotiški partizanai“

A.Nedzinskas ir dabar puikiai pamena savo legendinį pasirodymą „Eurovizijos“ atrankose. Vyras jį įvardijo kaip labai įdomų.

„Mes buvome iškeptos, netikros, televizijos iškeltos žvaigždės. Būdų išgarsėti tuo metu nelabai ir buvo, o jei ir buvo, turėjai daug metų brūžytis po visokius festivalius, kad tave pastebėtų. Mums buvo duotos labai didelės galimybės, aišku, daug ir energijos buvo išsiurbta.

Tuomet tiems užsistovėjusiems dainininkams mes buvome padidėjusi konkurencija. Mūsų ir ne visai norėjo priimti į tą dainininkų būrį, buvo tokia trintis. „Eurovizijos“ atrankoje buvome savotiški partizanai“, – metais lapus atgal vertė buvęs atlikėjas.

Asmeninio albumo nuotr./Antanas Nedzinskas
Asmeninio albumo nuotr./Antanas Nedzinskas

Kaip sakė, paprastai atrankoje dalyvaudavo prasimušę, kažkiek žinomi dainininkai, naujai atėjusiam vietos čia buvo mažoka. „Mano mintis buvo ta, kad reikia bandyti patekti per humorą, su šiek tiek ironijos, sarkazmo, pasišaipymo iš savęs.

Neatsitiktinai ir išėjo tokia daina – „aš esu popžvaigždė, manęs laukia šlovė“. Tai toks savigyros tekstas su tam tikra ironija“, – sakė Antanas.

Tiesa, šiomis dienomis į „Eurovizijos“ atrankas jis grįžti nebenorėtų. Net ir žiūri ją retokai, mat Antanas savo sodyboje net televizoriaus neturi. Tačiau jam tai – nedidelis praradimas. Vyrui dabartinė „Eurovizija“ asocijuojasi vien su šou elementais, trūksta to senojo tikrumo.

„Dabar „Eurovizija“ nuslydo į kitus matmenis, kurie man nėra labai prie širdies. Esu daugiau už klasikinę dainą, už klasikinį dainavimą, nuoširdumą, o ne daug šou elementų, didelę įvaizdžio išraišką“, – tikino pašnekovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius