Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apsinuoginti nepabūgusi smuikininkė Saulė Kilaitė pateikė Gotye hito „Somebody I Used To Know“ interpretaciją

Šiuo metu populiarumo viršūnėje esančią australų muzikanto Gotye dainą „Somebody I Used To Know“ internete yra perkūrę šimtai, o gal net tūkstančiai, muzikantų. Tiesa, dėmesio vertų versijų dešimtis kartų mažiau. Viena jų, kol kas dar visai šviežia, tačiau jau sulaukusi internautų pagyrų – styginė kūrinio interpretacija, kurią įgyvendino lietuvių muzikantė Saulė Kilaitė.
Saulė Kilaitė
Saulė Kilaitė / Saule.it nuotr.
Temos: 2 Kimbra Saulė

Gotye ir Kimbra dueto dainą S.Kilaitė atliko smuiku, o vaizdo klipe yra tiek aliuzijų į originalųjį klipą, tiek naujų sprendimų. Pavyzdžiui, lietuvė vaizdo klipe ieško smuiko, tarsi susidvejina jos asmenybė. Už grožį Italijoje ne kartą liaupsintai Saulei nepritrūko drąsos klipe apsinuoginti, tačiau šie momentai, kaip ir originaliame „Somebody I Used To Know“ klipe, atrodo labai estetiškai.

Ši smuikininkė Italijos scenoje yra geidžiama jau seniai, nors pirmuosius koncertus Lietuvoje ji surengė tik 2008-aisiais. S.Kilaitė yra pasirodžiusi prestižinio Venecijos kino festivalio publikai, bendradarbiavo su tokiais garsiais Italijos muzikos meistrais kaip Ennio Morricone, Laura Pausini ar Erosas Ramazzotti. Lietuvos spaudoje S.Kilaitė buvo vadinama moterimi, kuri smuiku parklupdė italus.

Siūlome išgirsti ir įvertinti lietuvių smuikininkės Saulės Kilaitės garsiosios Gotye ir Kimbra dainos „Somebody That I Used To Know“ interpretaciją:

VIDEO: GOTYE Somebody That I Used To Know for VIOLIN (feat. Saule Kilaite) - official video

Dainos originalas:

VIDEO: „Somebody That I Used To Know“ – Gotye feat. Kimbra

Trumpas S.Kilaitės gyvenimo aprašymas (iš jos oficialios svetainės Saule.it):

Saule.it nuotr./Saulė Kilaitė
Saulė Kilaitė

Saulė Kilaitė gimė ir mokėsi Kaune. 1995 m. sėkmingai baigė J.Naujalio muzikos gimnaziją, dėstytojo K. Ivaškevičiaus klasėje. Tais pačiais metais įstojo į Brešos (it. Brescia) miesto muzikos konservatoriją Italijoje, kurioje 1999 m. įgijo smuiko specialybės diplomą.

2000 m. savo muzikinės karjeros pradžioje atlikėja persikėlė gyventi į Milaną, kur bendradarbiavo su pagrindiniais šio miesto simfoniniais, kameriniais orkestrais (Orchestra Sinfonica G. Verdi, Orchestra da Camera Milano Classica ir kt.) bei kamerinės muzikos atlikėjų ansambliais. Saulė dalyvavo įvairiuose smuiko meistriškumo kursuose bei seminaruose, kurių metu įsisavino ne tik klasikinės muzikos, bet ir kitų muzikinių žanrų stilius bei interpretacijas (jazz, gipsy, folk).

2001 m. smuikininkė pradėjo dirbti su prodiuseriu, kompozitoriumi Charly Cartisano ir kartu su juo įkūrė styginių kvartetą „Picasso Strings Project“. Šiame ambicingame projekte persipynė įvairios meno išraiškos: muzika, dailė, teatras bei meninis vaizdas.

Nuo 2002 m. „Picasso Strings“ bei jų lyderė Saulė Kilaitė tapo vis žinomesnis ir vertinamas kvartetas pop-klasikos srityje. Artistės buvo dažnai kviečiamos dirbti įrašų studijose bei dalyvauti  gyvo garso koncertuose kaip solistės arba akompuonuoti žymiems Italijos bei vakarų Europos pop muzikos atlikėjams (Laura Pausini, Lee Ryan, Toto Cutugno, Matia Bazar ir kt.).

2005 m. Saulė sukurė naują, savito stiliaus muzikinį spektaklį „Violin Performance“. Šis solinis projektas  praplėtė smuikininkės kūrybines galimybes bei  darbo horizontus: ji sulaukė kvietimų bendradarbiauti įrašant Italijos režisierių filmų garso takelius, dirbti su  italų muzikos atlikėjais, aranžuojant ir įgrojant styginių instrumentų partijas jų atliekamuose kūriniuose. S.Kilaitė dažnai bendradarbiauja su šiuolaikiniais menininkais meno kūrinių, rašytojų ir teatro kūrėjų darbų pristatymuose.

Smuikininkė jau atliko virš šimto penkiasdešimt „Violin Performance“ koncerto pristatymų įvairiuose Italijos bei vakarų Europos miestuose. Atlikėja išsiskiria meninių interesų įvairiapusiškumu, nuolatine ir nekasdieniška muzikinės išraiškos paieška bei interpretacija. Vienas to įrodymų – ir naujausia jos hito Somebody That I Used To Know“ versija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius