Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar pandemija paveiks įžymybių vestuves? Vieni svarsto, ką daryti, kiti tikisi, kad virusas datą aplenks

Koronaviruso pandemija ir karantinas koreguoja ir kai kurių porų vestuvinius planus – vieni tuoktuves nusprendžia perkelti ir organizuoti tada, kai virusas bus aprimęs, kiti vietoj didelės šventės yra priversti tenkintis kuklia ceremonija. Tarp būsimų jaunavedžių yra ir nemažai žinomų Lietuvos žmonių. Todėl 15min šįsyk nusprendė pasiteirauti būsimų nuotakų, ar karantinas nekoreguoja jų planų ir kaip reaguotų, jei šventę vis dėlto tektų atšaukti.
Viktorija Šaulytė ir Julius Mocka, Edgaras Eidėjus ir Natalija Bunkė, Inga Žuolytė
Viktorija Šaulytė ir Julius Mocka, Edgaras Eidėjus ir Natalija Bunkė, Inga Žuolytė / Audriaus Dzimidavičiaus ir 15min nuotr.

Stilistė Viktorija Šaulytė ir buvęs profesionalus kovotojas Julius Mocka susižadėjo 2019-ųjų balandį. Pasaką primenančios piršlybos įvyko Disneilende.

„Julius gerai išlaukia tinkamų momentų. Žinojo, kad Disneilendas ta vieta, kur mane taip traukia, todėl padarė taip, kad, manau, ten dar tikrai ne kartą grįšime“, – sužadėtuves kiek anksčiau 15min yra komentavusi V.Šaulytė.

Asmeninio albumo nuotr./Viktorija Šaulytė ir Julius Mocka
Asmeninio albumo nuotr./Viktorija Šaulytė ir Julius Mocka

O poros vestuvės pagal planą turėtų vykti jau šių, 2020 metų, rudenį. Tad Viktorija džiaugiasi, kad datą numatė ne pavasarį, kai kitų mylimųjų planus griauna koronavirusas ir karantinas.

„Todėl kol kas kaip ir viskas tvarkoje, žiūrėsime, kaip bus toliau“, –15min paklausta, ar esama situacija nepakoregavo planų, pasidžiaugė V.Šaulytė.

Vis dėlto kartais pasirodo prognozių, kad rudenį, kada pora planuoja tuoktis, gali laukti nauja koronaviruso banga. Viktorija neslėpė, kad tokias kalbas taip pat yra girdėjusi.

„Bet nepaisant to, kol kas planuojame, kaip ir planavome, planavimo grandis nenutrūko“, – patikino V.Šaulytė.

Stilistė teigia, kad situaciją labiau vertins vasaros gale, tai yra artėjant numatytai tuoktuvių datai. Tačiau kol kas nesibaimina – sako, svarbiausia, kad dabar viskas susitvarkytų, o vėliau bus, kaip bus. Jei prireiks, galės susituokti ir vėliau.

„Kol kas reaguoju ramiai. Tokių dalykų nepakeisi, iš anksto nesudėliosi. Viskas savoje eigoje, juk visko gyvenime nenumatysi“, – kalbėjo Viktorija.

Asmeninio albumo nuotr./Viktorija Šaulytė ir Julius Mocka
Asmeninio albumo nuotr./Viktorija Šaulytė ir Julius Mocka

Pasiteiravus, kokiame šiuo metu pasiruošimo etape yra, V.Šaulytė teigė, kad kvietimų svečiams dar nesiuntė. Porai svarbiausia, anot Viktorijos, buvo šventės vieta, tad pirmiausia suskubo derinti jos.

„Mes kažkaip nusižiūrėjome būtent tą vietą ir labai jos norėjome. Taigi, vietą jau užsakėme, sutartį pasirašėme. O svečių sąrašą esame padarę ir tikriausiai kvietimai greitu metu jau bus išsiųsti“, – planais dalijosi pašnekovė.

Pasiteiravus, kokia gi ta vieta, kurios mylimieji taip troško savo vestuvių šventei, Viktorija kol kas ją norėjo palikti paslapty, tačiau atskleidė, kad susituoks itin romantiškai – prie jūros.

„Gamta ir jūra – tai, ko mes norėjome“, – nusišypsojo V.Šaulytė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Viktorija Šaulytė ir Julius Mocka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Viktorija Šaulytė ir Julius Mocka

Kiek kitokia situacija gaubia tinklaraštininkės, sveikos gyvensenos specialistės Ingos Žuolytės ir jos mylimojo Adomo, susižadėjusių 2017-aisiais, vestuves. Šventė turėtų vykti jau visai greitai, buvo kruopščiai planuojama, svečiai jau gavo kvietimus ir nekantriai laukė didžiosios dienos.

Vis dėlto Inga 15min sakė, kad tikrai stengiasi nepanikuoti ir situaciją vertinti racionaliai. Konkretaus sprendimo, ką darys, ji dar nėra priėmusi.

„Kol kas dar nieko neperkėlinėju, dar laukiu, kaip visa tai išsispręs, kiek laiko truks karantinas. Kai bus aiškesnė padėtis, tada jau ir spręsiu“, – komentavo I.Žuolytė, pridūrusi, kad tolimesnį šventės planavimą kol kas sustabdė, nors dar nieko neatšaukinėja.

Organizatorių nuotr./Inga Žuolytė su mylimuoju Adomu ir sūnumi
Organizatorių nuotr./Inga Žuolytė su mylimuoju Adomu ir sūnumi

Ir nepaisant to, kad tikisi, jog nieko keisti pernelyg nereikės, Inga sako, kad žmonių panika dėl galimo vestuvių perkėlimo jai nesuprantama. Anot moters, dabar yra kur kas svarbesnių problemų, į kurias reikėtų kreipti dėmesį – sveikata, mirtys, griūvantys verslai.

„Aš suprantu liūdesį, kai lauki šventės, ją planuoji, o tuomet paaiškėja, kad ji galimai neįvyks tavo suplanuotu laiku. Taip pat suprantu, kad savos problemos atrodo didžiausios, bet ar stebint susidariusią situaciją tikrai reikia taip sureikšminti vestuvių šventę?“, – stebėjosi I.Žuolytė.

Pasak Ingos, jei vestuves ir teks perkelti, tai net tame galima įžvelgti pliusų. Jos teigimu, tokiu atveju atsirastų daugiau laiko pasiruošimui, sumažėtų planavimo streso, nes didžioji dalis aspektų jau būtų suplanuota.

„Anksčiau ar vėliau vis tiek ištekėsim“, – ne tik save, bet ir kitas moteris ramina I.Žuolytė.

2020-ųjų pradžioje Dubajuje susižadėjo atlikėja Natalija Bunkė ir buvęs kriminalinės policijos tyrėjas Edgaras Eidėjus.

Natalija neslepia niekada nebuvusi iš tų, kur jau nuo vaikystės svajojo, kaip atrodys jos vestuvinė suknelė, kokį tortą valgys ar servetėles rinksis. Tai nėra pirmoji jos santuoka, tad atlikėja jau žino, kad šį kartą viskas bus visiškai kitaip.

„Esu turėjusi dideles vestuves ir didelę pūstą suknelę, todėl savo būsimas vestuves su Edgaru įsivaizduojame absoliučiai kitokias ir visiškai netikėtas. Jos bus neįprastos“, – kiek anksčiau 15min atskleidė Natalija.

Asmeninio albumo nuotr. /Natalija Bunkė ir Edgaras Eidėjus
Asmeninio albumo nuotr. /Natalija Bunkė ir Edgaras Eidėjus

Neseniai N.Bunkė pristatė naują savo dainą „Aš savo laimę radau“, jos klipe įamžino savo ir Edgaro meilę. Natalija juokėsi, kad ši daina puikiai tiktų ir jųdviejų vestuvėms.

„Jau įsivaizduoju mūsų vestuvių šokį pagal šitą dainą“, – sakė ji.

Vis dėlto neseniai 15min susisiekus su N.Bunke, ši teigė, kad nors neaišku, kada dabar galės planuoti vestuvių šventę, nes nežinia, kiek laiko truks karantinas, koronaviruso pandemija tuoktuvių planų bent jau kol kas pernelyg tikrai nepakoregavo.

Mat tuoktis pora toli gražu neskuba, tad dar net neturi numačiusi vestuvių datos – nėra tikra, ar vestuves atšoks šiemet, ar kažkada vėliau ateityje.

„Kad aš dar net neplanuoju“, – nusijuokė atlikėja, dar besitenkinanti sužadėtinės statusu ir pasidžiaugusi, kad visai gerai, jog kol kas neskuba – bent jau nebuvo sugriauti planai.

15min jau anksčiau rašė apie pasikeitusią tvarką Vilniaus santuokų rūmuose. Ji nenumušė jaunųjų noro pradėti vedybinį gyvenimą, tačiau teko susidurti su nemažai iššūkių. Įsigaliojus naujai tvarkai, santuokos šventėje optimaliu atveju laukiama vos keturių žmonių – jaunųjų ir liudininkų.

Be to, pastate vienu metu leidžiama būti tik vienai jaunųjų porai, kitos laukia už durų – kai susituokusi išeina viena, tuomet įleidžiama kita. Lauke tenka būti ir porų artimiesiems. Daugiau apie jaunųjų nuotaikas ir pasikeitusius šventės planus, atnešusius ir nuostolių, skaitykite ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius