Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atlikėja Migloko nuo koronaviruso pabėgo į kaimą: „Iš pradžių visi juokėsi, kad esu hipochondrikė“

Kol dalis žmonių karantino laikotarpiu sėdi užsidarę mieste, atlikėja Miglė Vilčiauskaitė-Migloko su sūnumi laisvalaikį turiningai išnaudoja kaime. Sako, ten ir saugiau, nes mažai žmonių, ir sveikiau, juk grynas oras. Migloko nori būti tikra, kad daro viską, kad apsisaugotų nuo koronaviruso. Kad imtis priemonių būtina, suprato dar tada, kai dalis į tai numojo ranka ir ragino ją nepanikuoti.
Miglė Vilčiauskaitė-Migloko
Miglė Vilčiauskaitė-Migloko / Asmeninio albumo nuotr.

Alternatyvios muzikos atlikėja Miglė Vilčiauskaitė, geriau žinoma pseudonimu Migloko, jau trečią savaitę laiką leidžia ne mieste, o kaime – Dzūkijos regione įsikūrusioje sodyboje, kuri priklauso jos draugui. Iš pradžių planavusi čia nuvykti tik trumpam, vėliau, suintensyvėjus situacijai dėl koronaviruso, nusprendė pasilikti ilgesniam laikui. Dabar galvoja, kad iš užmiesčio kojos nekels iki pat karantino pabaigos.

„Tikrai manau, kad kaime saugiau, – įsitikinusi nuo didesnės koronaviruso grėsmės į gamtą pabėgusi Migloko. – Todėl dabar tiesiog ramiai būname, laikomės karantino nurodymų ir laukiame, kas bus toliau.“

Asmeninio albumo nuotr./Miglė Vilčiauskaitė-Migloko
Asmeninio albumo nuotr./Miglė Vilčiauskaitė-Migloko

Maisto atsargų Miglė turi pakankamai – susikrovė į dėžes ir atsivežė dar iš Vilniaus, ką turėjo namie. O jei ir pritrūksta, tai ne bėda, nes, kaip pasakojo, kaime karts nuo karto pravažiuoja autobusiukai, iš kurių parduodamas maistas.

„Užsimauname gumines pirštines, prieiname, nieko neliečiame, nusiperkame, o po to išsidezinfekuojame“, – 15min teigė visų atsargumo priemonių ėmusis Migloko.

Vis dėlto per karantiną ji stengiasi valgyti kuo mažiau. Anot Miglės, šioje situacijoje tai naudinga. „Kai žmogus nepersivalgęs, imunitetas geriau veikia“, – patikino ji.

Asmeninio albumo nuotr./Miglė Vilčiauskaitė-Migloko
Asmeninio albumo nuotr./Miglė Vilčiauskaitė-Migloko

Žmonės šaipėsi iš situacijos rimtumo

Į koronaviruso situaciją Miglė teigė rimtai žiūrėjusi jau nuo pat pradžių – domėjosi, analizavo patikimus žinių šaltinius. Tačiau neslepia susidūrusi su žmonėmis, kurie jos nuogąstavimus tarsi nuleido juokais, labiau tikėjo sąmokslo teorijomis, o ne mokslu.

„Iškart supratau, kad čia tikrai labai rimta pandemija, kad žmonės privalo laikytis visų nurodymų, bet tada iš manęs visi juokėsi, kad aš esu hipochondrikė“, – prisiminė Migloko.

Ir dabar koronavirusas, didėjantis susirgimų ir mirčių skaičius ją nemenkai gąsdina, todėl stengiasi atsakingai paisyti visų nurodymų, palaikyti kuo mažiau kontaktų su žmonėmis. Nors atlikėjai baisu dėl to, kas dedasi šiuo metu, ji panoro įžvelgti ir pozityvią to pusę.

„Visas šis pasaulio sustojimas pristabdė taršą, gamta bent šiek tiek pradės atsigauti. Manau, sustojimas žmonėms į galvas įpūs truputį sąmoningumo, padės suprasti, kad mes nesame pasaulio valdovai, kad patys priklausome nuo gamtos, todėl vien tik pirkti, vartoti ir teršti negalime“, – mintimis su 15min dalijosi M.Vilčiauskaitė-Migloko.

Asmeninio albumo nuotr./Miglė Vilčiauskaitė-Migloko
Asmeninio albumo nuotr./Miglė Vilčiauskaitė-Migloko

Anot jos, koronavirusas yra ne kas kita kaip gamtos atsakas žmogui. Pasak Miglės, iki šiol gyvenome netinkamai, kenkėme planetai.

„Žemė buvo tarsi išspausta citrina, todėl man tai panašu į žinutę, kad reikia sustoti, pakeisti mąstymą, nebelėkti šitaip, mažiau vartoti, kol jos dar visiškai nesunaikinome. Nes iš tikrųjų virusas ir išsivystė nuo vartojimo. Pasak kai kurių šaltinių, žmonės Kinijoje valgė viską, kas juda, tai ir užsikrėtė nuo laukinių gyvūnų“, – svarstė pašnekovė.

Ji įsitikinusi, kad pavykus suvaldyti pandemiją pasaulis bus kitoks gerąja prasme, viskas sueis į reikiamas vietas. O kol kas, anot Miglės, svarbu griežtai laikytis karantino, laikytis nurodymų, kad virusas nebeplistų.

Kaime – vien privalumai

Į kaimą atlikėja atvyko ne viena, o su ketverių metų sūneliu Koko Pranu. Todėl sako, kad karantinas tikrai turi privalumų – juk atsirado daugiau laiko pabūti su artimaisiais, pasidžiaugti motinyste. O ir sūnus džiaugiasi, kad dienas turi galimybę leisti kaime, kur švaresnis oras. Naudinga tai ir pačiai Miglei – atsirado įkvėpimo kūrybai.

„Kaime nurimsta protas. Mieste man būna per intensyvu, o kai tik atvažiuoju kažkur į gamtą, pasidaro daug aiškiau, kaip noriu kurti, – pasakojo M.Vilčiauskaitė-Migloko. – Kol draugas išeina pasivaikščioti su mano vaiku, turiu valandą ar dvi ir kuriu. Tada kaifuoju. Tačiau neturiu nusistačiusi, kad turiu būtinai išleisti hitą, tiesiog mėgaujuosi procesu.“

Asmeninio albumo nuotr./Miglė Vilčiauskaitė-Migloko
Asmeninio albumo nuotr./Miglė Vilčiauskaitė-Migloko

Vis dėlto būsimą albumą atlikėja jau planuoja. Kadangi dalis jame skambėsiančių dainų tikriausiai bus sukurta kaime, neišvengiamos ir gamtos temos.

„Bandau įsivaizduoti, kaip miestai apauga gamta. Mane labai domina ši idėja, tad kuriu apie tai dainą, galvoju netgi išleisti kokį namų gamybos klipuką, – kūrybiniais planais dalijosi Migloko. – Taip pat bandau įsivaizduoti vaikus, gyvenančius miške, kadangi dabar skaitau knygą apie Lietuvos partizanes, viskas ir susimiksavo – kas vyksta pasaulyje, ką skaitau, kokioje aplinkoje esu. Iš to išėjo bendras muzikos kūrinys.“

Be to, karantininis laikotarpis Miglei atvėrė ir naujas patirtis – anksčiau vedusi muzikos kūrimo ir dainavimo pamokas gyvai savo studijoje Užupyje, dabar ji jas pasiūlė nuotoliniu būdu. Susidomėjusių atsiranda kiekvieną dieną.

„Tikrai nenuobodžiauju, tai labai pragiedrina nuotaiką. Pavyzdžiui, neseniai turėjau pokalbį su Japonijoje užstrigusia lietuve. Buvo labai smagi pamoka – prisijuokėme, paimprovizavome, pasimokėme ir diafragmos pratimų, ir dainavimo, ir dainų žodžių pakūrėme“, – pasidžiaugė M.Vilčiauskaitė-Migloko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius