Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Auksiniai svogūnai“: Širinskienės ir Maldeikienės antrininkų kova bei Radžio piršlybos

Trečiadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ arenoje vyko jubiliejinių – jau dvidešimtųjų – „Auksinių svogūnų 2018“ filmavimas. Šios ceremonijos vedėjai Arūnas Valinskas ir Justinas Jankevičius prisiminė ir įvertino ryškiausius 20-mečio įvykius, politikus ir, žinoma, apdovanojo šių dienų „herojus“.
Renginio akimirkos
Vitalijus Cololo virto Agne Širinskiene / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Į „Metų idėjos“ nominaciją pretenduoja Seimo narys Petras Gražulis, pasiūlęs visus konservatorius uždaryti į psichiatrinę ligoninę, „Metų pasaka“ gali tapti valstiečių lyderio Ramūno Karbauskio pasakojimas, kad frakcijos referentė Milena nesirodo Seime, nes... dirba nuotoliniu būdu.

Ne ką mažiau intriguoja ir „Metų dvikovos“ pretendentai, tarp kurių yra žurnalistas Edmundas Jakilaitis ir Ramūnas Karbauskis. Beje, „Auksiniai svogūnai 2018“ tapo kaip tik ta vieta, kur pagaliau „susitiko“ šie susipriešinę džentelmenai. Jie išsiaiškino, kas ko nedeklaravo, kiek kainuoja trąšos, palietė ir kitus „degančius“ klausimus.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Renginio akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Renginio akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./YVA
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./YVA

Aštria susitikimo vieta humoro šventė tapo ir dviem parlamentarėms – Aušrai Maldeikienei ir Agnei Širinskienei. Jas scenoje įkūnijo Violeta Mičiulienė ir Vitalijus Cololo. „Damos“ įsitraukė į visai neelegantišką kovą tariamoje parduotuvėje – fechtavosi prancūziškais batonais ir mėtėsi dešrelėmis. Skambėjo perdaryta Džordanos Butkutės daina „Nemylėjau tavęs“.

„Nemylėjau tavęs, pasakau tą viešai. Nepatiko man dirbti su tavim. Nemylėjau tavęs. Nieko aš iš tavęs nelaukiau ir neprašiau. Gal todėl, kad esi labai durna. Nemylėjau tavęs. Tik tavęs“, – viena kitai dainavo personažės Aušra ir Agnė.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vitalijus Cololo
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vitalijus Cololo

Ceremonijoje buvo pakartoti ryškiausi muzikiniai pasirodymai per visą apdovanojimų istoriją. Po daugiau nei dešimtmečio publika vėl žavėjosi Ingos Valinskienės ir Deivio ir... antros Valinskienės, kurią įkūnijo Dileta Meškaitė-Kisielienė, bendra daina „Meilės medus“.

Tikras „Auksinių svogūnų“ veteranas Deivis pasirodė ir kitame numeryje – šoko baletą su sunkiaatlečiais Ramūnu Vyšniausku ir Aurimu Didžbaliu.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Renginio akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Renginio akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Radži
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Radži

Specialiai jubiliejaus proga vienam vakarui atsikūrė kultinė grupė „Mokinukės“ – merginos papasakojo, ką iš tiesų veikdavo su tuomet dar premjero patarėju dirbusiu, o dabar Seimo nariu Mykolu Majausku. Scenoje jos pasirodė su vaikiškais vežimėliais.

Kultinė grupė „Rondo“ ir „Božolė“ choras paruošė himną Sveikatos apsaugos ministrui Aurelijui Verygai, o vienas geidžiamiausių šalies jaunikių – Radžis nusprendė pasipiršti šventinėje „Auksinių svogūnų 2018“ scenoje.

Šventėje taip pat pasirodė Rytis Cicinas, Žilvinas Žvagulis, Irena Starošaitė, Česlovas Gabalis, grupė „DAR“, humoristė Mama Rock'n'Roll, šimtai šokėjų, baleto artistų ir daugelis kitų scenos profesionalų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Renginio akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Renginio akimirkos

Štai R.Cicinas dainą užtraukė kartu su Radžiu, Justinu Jankevičiumi ir Arūnu Valinsku. Visa publika atsistojusi šoko kartu. Būtent J.Jankevičiaus ir A.Valinsko duetas ir vedė „Auksinių svogūnų“ ceremoniją. Justinas vilkėjo žalią kostiumą, Arūnas – raudoną. Parinktų spalvų analizė netrukus virto gera humoro doze.

„Arūnai, jei ką, esi raudonas, o mes esame „Žalgirio“ arenoje“, – primindamas „Lietuvos ryto“ krepšinio klubo spalvas, kolegą scenoje perspėjo J.Jankevičius.

„Justinai, žinai, koks sunkiausias darbas Seime? Senbuviai sako, kad sunkiausias posėdis, kai duoda priesaikas. 141 priesaika. 6 valandas reikia išstovėti. Visa kadencija padaryta“, – priminęs, kad žalia spalva asocijuojasi su populiariais „valstiečiais“, laikus Seimo posėdžių salėje prisiminė A.Valinskas.

„Auksinių svogūnų“ ceremoniją iškilmingai pradėti buvo pakviestas Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

„Vienas žalias, kitas raudonas – dvi madingos spalvos. O pasikvietė trečią, žydrą“, – į renginio vedėjus kreipėsi V.Matijošaitis.

V.Matijošaičiui netrukus J.Jankevičius pateikė dovanų sąrašą, kurias Vilnius įteikė Kaunui: Vyčio skulptūrą, teisę pasistatyti nacionalinį stadioną ir Kęstutį Pūką, kurį grąžino į Kauną. Atsakydamas į tai, meras iškėlė du nykščius.

„O ką Kaunas mums padovanojo?“, – Kauno mero paklausė J.Jankevičius.

„Svogūnų“, – atsakė V.Matijošaitis.

Buvo išdalintas rekordinis skaičius – net 13 „Auksinių svogūnų“, o nominacijų laimėtojai juos gavo iš J.Jankevičiaus mylimosios Gretos Mikalauskytės rankų.

„Auksinių svogūnų“ ceremoniją bus galima išvysti balandžio 1-ąją, 19:30 per TV3.

Žiūrėkite fotogaleriją:

TAIP PAT SKAITYKITE: „Auksinių svogūnų“ ceremonijos svečiai: kam ir už kokius „nuopelnus“ jie skirtų svogūną?

Žiūrėkite fotogaleriją:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius