Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Auksinių scenos kryžių komisija: „Bohemiečiai turėtų rinktis bendradarbiavimo, ne savireklamos kelią“

Penktadienį 15min pasirodė publikacija, kurioje „Vilnius City Opera“ meno vadovė Dalia Ibelhauptaitė išsakė savo nuomonę apie Auksinių scenos kryžių nominantus. Atvirame interviu ji pasidalijo mintimis, kur sakė, kad „bohemiečiai“ neretai šiuose apdovanojimuose neva lieka už borto.
Opera „Faustas“
Opera „Faustas“ / D.Matvejevo nuotr.

Tuomet 15min kalbinta „Auksinių scenos kryžių“ komisijos pirmininkė Ingrida Ragelskienė sakė, kad ją D.Ibelhauptaitės nuomonė nustebino – esą pati režisierė šįkart nebuvo pateikusi paraiškų, nepretendavo į „Auksinius scenos kryžius“, todėl dabar jausti apmaudą, kad nominantų sąraše nėra VCO komandos pavardžių, yra nelogiška.

TAIP PAT SKAITYKITE: Už Auksinių kryžių borto likę „bohemiečiai“: „Mums nuo pradžių buvo skirta „autsaiderių“ vieta“

Pirmadienį „Auksinių scenos kryžių“ komisija 15min atsiuntė savo oficialų komentarą. Pasak jos, „teatras, nepateikdamas savo kūrinių „Auksinių scenos kryžių“ komisijos vertinimui, meta šešėlį ant atsakingai savo darbą atlikusių žmonių“.

„Visi teatrai – tiek valstybiniai, tiek nevalstybiniai – patys teikia savo kūrinius, kuriuos po to vertina LR kultūros ministerijoje iš pripažintų ekspertų suformuota Komisija.

Ne Komisija renkasi, ką vertinti – ji turi apibrėžtą vertinamų kūrinių sąrašą, kurį šiemet sudarė 93 scenos meno kūriniai. Iš gerbiamos D.Ibelhauptaitės pasisakymų susidaro įspūdis, kad Komisija turėtų, atsitraukus nuo savo tiesioginės pareigos atidžiai išanalizuoti konkurse dalyvaujančius spektaklius, ieškoti visų įsižeidusių, „pamirštų“ ir „neįvertintų“.

Pati D.Ibelhauptaitė teigia, kad „po daugybės mūsų solistus ir kūrėjus nepelnytai nuvertinusių situacijų, nusprendėme šiuose apdovanojimuose nedalyvauti“, tačiau antrašte suponuojama nuomonė, jog Komisija jų sąmoningai neįvertina.

Iš minėto straipsnio turinio galima spręsti, kad ankstesnių metų rezultatais nepatenkinti teatro atstovai ir šiemet sąmoningai nepateikė savo kūrinių, kad galėtų pasidaryti savireklamą, neteisingai diskredituodami pačius „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimus.

Visiems kūrėjams sąlygos ir galimybės lygios: manome, kad tarp savo darbus kasmet teikiančių teatrų, valstybinių ar ne, tikrai rastume tokių, kurie, gal net ir nebuvę nominuoti, vis vien sąžiningai savo darbus vertinimui pateikia.

Norime pabrėžti, kad neabejojame „Vilnius City Opera“ kūrėjų ir atlikėjų verte būti tarp nominuotųjų, ir apgailestaujame, kad šiemet ir vėl neturėjome galimybės „Vilnius City Opera“ spektaklių įvertinti.

Nuoširdžiai viliamės, kad kitais metais šis teatras rinksis ne savireklamos, o bendradarbiavimo kelią ir, neskriausdami savęs pačių, talentingų „Vilnius City Opera“ pastatymuose dalyvaujančių menininkų, kaip ir visi teatrai, pateiks savo darbus „Auksinių scenos kryžių komisijos“ vertinimui.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius