-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Balerina K.Tarasevičiūtė pripažino pasidariusi nosies operaciją: „Visuomenė tai vis dar smerkia“

Baleto šokėja Kristina Tarasevičiūtė po beveik dešimtmečio ryžosi papasakoti tai, ką kiti dėl egzistuojančių nusistatymų bandytų pasilaikyti tik sau. Būdama mokykloje Kristina susilaužė nosį, o to pasekmė – kreivai sugijęs kaulas bei skaudžios aplinkinių replikos. Būtent todėl jauna moteris ryžosi nosies operacijai, o nebijoti keistis skatina ir kitus.
Kristina Tarasevičiūtė pripažino pasidariusi nosies rekonstrukciją. Kairėje - nuotrauka prieš operaciją, dešinėje - po jos.
Kristina Tarasevičiūtė pripažino pasidariusi nosies rekonstrukciją. Kairėje - nuotrauka prieš operaciją, dešinėje - po jos. / Asmeninio albumo nuotr.

Nosies operacijos pareikalavusią traumą šokėja K.Tarasevičiūtė patyrė prieš beveik 15-a metų – mokyklos šventė tuo metu 17-metei merginai baigėsi nelaime.

„Klasiokė netyčia smogė man ir sulaužė nosį. Kam tai yra nutikę, žino, koks nesustojamas kraujo fontanas prasidėjo. Pati negalėjau sau išsikviesti pagalbos, o suaugusiems atrodė, kad nenutiko nieko rimto. Tad sėdėjau kaip visiška našlaitė, viena ranka laikydama veidą valiau grindis, nes kraujavimas truko labai ilgai“, – nelaimingą įvykį prisimena šokėja.

Asmeninio albumo nuotr. /Kristina Tarasevičiūtė prieš operaciją
Asmeninio albumo nuotr. /Kristina Tarasevičiūtė prieš operaciją

Lemtingą naktį nesulaukus medikų pagalbos, šokėja į specialistus nesikreipė – lūžis sugijo savaime. Tačiau netrukus pasijautė sunkios traumos pasekmės.

Dėl kreivai sugijusios nosies šokėjai buvo sunku kvėpuoti, o pasikeitusi nosies forma atkreipdavo aplinkinių dėmesį. Anot Kristinos, ji ne kartą susidūrė su skaudžiomis patyčiomis.

„Vyriškoji lytis tiesiai man į akis pasakydavo, kad mano nosis primena lytinį organą. Tai būdavo jų pirma frazė. O bandykite įsivaizduoti save tokio amžiaus – gi viskas taip jautru ir įsirėžia į širdį“, – prisimena Kristina.

Asmeninio albumo nuotr. /Kristina Tarasevičiūtė
Asmeninio albumo nuotr. /Kristina Tarasevičiūtė

Diskomfortą šokėja jautė ketverius metus, kol galiausiai susitaupiusi pinigus ryžosi tam, apie ką seniai svajojo – nosies rekonstrukcijai. Kaip pati sako, tai buvo vienas geriausių sprendimų.

„Nubudusi po narkozės apsiverkiau iš laimės. Žinote, kodėl? Nes kaire akimi nebemačiau savo nosies tiesiai prieš save. Ir iš karto supratau – operacija pavyko. Norėjosi šokinėti iš laimės. Ir svarbiausia, nors vaizdas atrodė gąsdinančiai, man nė kiek neskaudėjo“, – prisimena K.Tarasevičiūtė.

Išreikškite savo nuomonę:

Prakalbusi apie mokslo metu įvykusį įvykį, šokėja 15min sako, kad apie tai aktualu kalbėti iki šių dienų.

Anot jos, visuomenėje egzistuoja nemažai tabu, o žmonės gėdijasi visai natūralių ir suprantamų dalykų.

„Mane paskatino socialinėje erdvėje kilusi diskusija apie plastines operacijas ir kaip tai vis dar yra smerkiama. Kas patyrė ką nors panašaus ir yra jautrus, žino, kaip apie tai baisu kalbėti, nes iškart esi teisiamas.

Visuomenėje korekcinė chirurgija vis dar dažnai yra traktuojama kaip TIK Rodrigo Alveso (plastinėmis operacijomis išgarsėjęs brazilas – 15min) užmojai, bet jei tau sulaužė veidą, nėra ko kreipti dėmesio į kitų neišprusimą“, – savo nuomonę išreiškė šokėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius