Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Balyje atostogaujantys lietuviai patyrė žemės drebėjimą: „Mus pakėlė iš lovų“

Šiuo metu Balio saloje atostogauja ne viena garsenybė iš Lietuvos. Visgi ramų poilsį praėjusią naktį jiems sudrumstė patirtas stresas – Indonezijos salą supurtė žemės drebėjimas.
Milita Daikerytė, Laura Vagonė
Milita Daikerytė, Laura Vagonė / „Instagram“ nuotr.

Trečiadienio naktį Balio gyventojai ir turistai patyrė 5 balų pagal Richterio skalę žemės drebėjimą.

Tai išgąsdino ir ten viešinčius poilsiautojus iš Lietuvos.

„Prabudau naktį, nesuprasdama, kas darosi, – 15min pasakojo vestuvių planuotoja Laura Vagonė. – Bet Lukas (Balyje atostogaujantis fotografas Lukas Gricius – red.) nemiegojo. Parašė man iš karto: ar jautei? Tada ir aišku pasidarė, kas čia.“

Indi restu windari nuotr../Laura Vagonė
Indi restu windari nuotr../Laura Vagonė

Įspūdžius apie pirmąkart patirtą žemės drebėjimą Laura surašė ir feisbuke.

„Su sportais pavargstu fiziškai. Ir ką jūs sau galvojat, miegu kuo giliausiai, kai staiga per sapnus pajaučiu, kad juda lova. Atsibundu, už lango vėl liūtis su žaibais ir griaustiniais didžiausia, vis dar nesuprantu, kas darosi, išjungiu kondicionierių, pirmą kartą girdžiu, kaip loja vietiniai šunys, nes šiaip jie kaip katinai – tylūs, ramūs. Pasiimu į rankas telefoną, o ten Lukas rašo: ar tu irgi jautei? Ir tada suprantu, kas čia buvo. Žemės drebėjimas... Dar niekada neturėjau tokios patirties. Lukas gauna į telefoną pranešimą: 5,3 balai“, – rašė feisbuke įmonės „Lapės vestuvės“ vadovė L.Vagonė.

Asmeninio albumo nuotr./Laura Vagonė Balyje
Asmeninio albumo nuotr./Laura Vagonė Balyje

Laidų vedėja Ieva Stasiulevičiūtė, čia atostogaujanti su sužadėtiniu Justinu Žvigu, negalėjo patikėti, kaip vietiniai gali išlikti tokie ramūs.

„Šiandien naktį baisiai lijo ir griaudėjo. Pirmą kartą buvo taip nejauku, kad net norėjosi namo! Tik ryte sužinojome, kad vyko žemės drebėjimas. Sakė, atrodo lyg 5 balų. Ir pakvietė prie pusryčių stalo, pasididžiuodami pristatinėjo naują meniu. O mes rinkomės, su kokios rūšies kava pradėsime naują dieną. Tai gražios dienos ir tvirtos žemės po kojomis!“ – instagrame linkėjo Ieva.

Su sese Silvija po egzotiškąją salą keliaujanti vizažo meistrė Milita Daikerytė taip pat prisipažino naktį jautusi drebančią žemę.

„Nuotykių dienos metu neužtenka, tai ir naktimis papildome kolekciją. Šiąnakt iš lovų mus pakėlė „vidutinio“ stiprumo žemės drebuliukas“, – ironizavo Milita.

„Mūsų kelionė tikrai su nuotykiais. Šiandien apie 1.30 val. mus pakėlė žemės drebėjimas. Paklausus vietinių, ar tai dažnas dalykas, gavome atsakymą: ne, šis buvo stiprus“, – antrino sesei Silvija Daikerytė.

„Na, bet Cunamio grėsmės nėra, galime toliau ilsėtis“, – juokdamasi pridūrė ji.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Milita ir Silvija Daikerytės
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Milita ir Silvija Daikerytės

Šiuo metu Balyje taip pat atostogauja „Mas 924“ dizainerė Monika Kriščiūnienė su vyru Jonu Kriščiūnu. O prieš porą dienų iš salos išvyko ir čia laiką leidę Jazzu su mylimuoju Donatu Ivanausku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius