Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Beata Wilkin – apie „Funky“ populiarumo viršūnę: pirko deimantus, automobilius, pasistatė namą

„Geriausi mūsų metai. 100-mečio šou“ kiekvieną sekmadienį pritraukia prie televizoriaus ekranų mūsų šalies istorijai neabejingus žiūrovus. Šį kartą istorinėje-pramoginėje laidoje bus prisimintas penktasis (1940–1950) ir dešimtasis (1990–2000) dešimtmečiai. Pasirodymą projekto scenoje surengs ir grupės „Funky“ lyderė Beata Wilkin (38).
Beata Wilkin
Beata Wilkin / Ilya Yakover photography nuotr.
Temos: 1 „Funky“

Prieš daugiau nei du dešimtmečius itin populiarios grupės vokalistė eteryje atliks praeityje muzikos topų viršūnėse karaliavusį hitą „Lietaus lašai“.

Gyvena tik iš muzikos

Ir nors prieš 20 metų sunkiai galėjai rasti lietuvį, kuris nežinotų šios grupės, šiandien B.Wilkin nepuošia žurnalų viršeliu, nesirodo televizijos laidose. Jos nepamatysi ir garsenybių mėgstamuose vakarėliuose. „Funky“ lyderė šypsosi – ji tikrai nedingo iš viešumos, jos koncertų grafikas kruopščiai suplanuotas iki vėlyvo rudens.

„Iki šiol gyvenu tik iš muzikos. Koncertuoju visoje Europoje, Amerikoje – ten, kur tik yra lietuvių. Jei manęs nematote televizoriaus ekrane, nereiškia, kad aš sėdžiu be darbo. Reklamos man nebereikia, sulaukiu daugybės pasiūlymų džiuginti savo dainomis gerbėjus“, – sako moteris, kuri dešimtajame dešimtmetyje mėgavosi didžiuliu populiarumu.

„Iš pradžių mes buvome reperiai su plačiais šokių džinsais „lenarais“, gobtuvais. Vėliau ėmėme keistis labiau į pop muzikos pusę. Pirmasis mūsų grupės koncertas vyko Vingio parke, garsiajame labdaros koncerte „Parama“. Tačiau pinigų neuždirbdavome, dainavome dėl malonumo“, – prisimena B.Wilkin.

VIDEO: Grupe Funky Lietaus Lasai 2014

Viską pakeitė vienas albumas

Grupės narių gyvenimas aukštyn kojomis apsivertė, kai 1998 m. dienos šviesą išvydo antrasis grupės albumas „Lietaus lašai“. Šis albumas tapo pačiu perkamiausiu Lietuvoje, o grupė mėgavosi ne tik populiarumu, bet ir puikiu uždarbiu. B.Wilkin prisimena, kad muzikinis albumas tuo metu kainuodavo didžiulius pinigus – daugiau nei 60 litų. Vidutinė alga būdavo apie 400 litų. Tačiau žmonės negailėdavo pakloti tokios sumos dėl savo mėgstamos grupės.

„Visi grupės nariai po šio albumo išleidimo nusipirko po automobilį. Pamenu, aš išsirinkau sportinį „Mazda“, raudonos spalvos. Galėjome sau leisti turėti ir mobiliuosius telefonus, kurie, žvelgiant dabar, primena plytą. Leidome pinigus ir drabužiams, visi turėjome brangias odines striukes“, – finansiškai sėkmingus laikus prisimena tuo metu 19-metė buvusi „Funky“ lyderė.

„Lietaus lašai“ nutiesė grupei kelią į muzikos olimpą. Pasipylė koncertais, grupė pelnė svarbiausius šalies muzikos apdovanojimus, gastroliuodavo visoje šalyje. Lietuva tiesiog pakvaišo dėl „Funky“ muzikos, dainų žodžius mokėjo visi bent kiek neabejingi pop muzikai. „Funky“ grupės nariai patys rašydavo dainų žodžius, kurdavo muziką.

Neaplenkė ir žvaigždžių liga

2000 m. „Funky“ pradėjo koncertuoti Rusijoje. B.Wilkin prisimena, kad pamatė rusų muzikos žvaigždę Kristiną Orbakaitę avint labai gražius batus. Jie kainavo 200 dolerių. Tuo metu tai buvo didžiuliai pinigai, tačiau B.Wilkin tai nesustabdė nuo pirkimo. Ji nusipirko sau tokius pačius.

„Rusijoje mūsų karjera buvo pavydėtina. Galėjome sau leisti viską... Sakiau, kad gyvenome kaip spurgos taukuose. Dabar prisiminus atrodo, kad gyvenome pasakoje. Iki šiol bendrauju su tuo metu sutiktomis žvaigždėmis, rašau jiems dainas“, – sako B.Wilkin.

Atlikėja prisimena, kad teko sirgti ir žvaigždžių liga, dėl nesusikalbėjimo atsisveikinti su keliais grupės nariais, ieškoti naujų.

„Mane greitai ant žemės nuleisdavo tėvai, niekada man neleido pasijausti žvaigžde. Jie turėjo nedidelį verslą, turėjau jiems padėti. O draugai mane labai palaikė, mes kartu vykdavome į koncertus. Pinigų uždirbdavau daug – visiems užtekdavo“, – juokiasi dainininkė.

Vido Černiausko nuotr./Beata Wilkin
Vido Černiausko nuotr./Beata Wilkin

Investavo į namus

Nors sako, kad lengvai atėję pinigai lengvai ir išeina, B.Wilkin paklausė tėvų patarimo ir investavo juos į nekilnojamą turtą, aukso dirbinius.

„Tėvai man pasiūlė pasistatyti namą Antakalnyje, tad visas savo santaupas investavau į jį. Atvykstu pas juos praleisti savaitgalių, atostogų. Dabar jame gyvena tėvai, o aš – erdviame bute. Jį taip pat įsirengiau iš pačios uždirbtų pinigų. Neturiu jokių paskolų, įsipareigojimų bankams. Taip pat pirkau juvelyrinius dirbinius su deimantas. Koncertuodavome Rusijoje, tad gaudavome auksą tiesiai iš fabrikų už labai geras kainas. Visi grupės nariai susikrovė nemažą bagažą, neiššvaistėme pinigų vėjais“, – pasakoja žinoma moteris.

Labiausiai B.Wilkin džiaugiasi dėl to, kad jos ištikimiausi gerbėjai klausosi „Funky“ dainų iki šiol, ateina į koncertus. „Labai smagu matyti tuos pačius veidus, jau šeimas sukūrusius gerbėjus, kurie ateina į koncertą prisiminti jaunų dienų“, – sako B.Wilkin.

Grupės „Funky“ pasirodymą žiūrovai galės išvysti šį sekmadienį laidoje „Geriausi mūsų metai. 100-mečio šou“ 19.30 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius