-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bičiuliai ir gerbėjai paskutinį kartą atsisveikina su Vytautu Šerėnu: „Tai praradimas visai šaliai“

Pirmadienį Vytauto Šerėno bičiuliai, kolegos ir artimieji rinkosi atsisveikinti su penktadienio vakarą šį pasaulį netikėtai palikusiu „Dviračio žinių“ vedėju ir aktoriumi, kuris daugiau nei du dešimtmečius kiekvieną savaitę linksmino televizijos žiūrovus. Prisiminimais apie Vytautą jo draugai pasidalijo ir su 15min skaitytojais.
Giedrius Arbačiauskas, Kęstutis Jakštas ir Laisvė Radzevičienė
Giedrius Arbačiauskas, Kęstutis Jakštas ir Laisvė Radzevičienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Žurnalistė Edita Mildažytė sakė, kad V.Šerėno netektis yra smūgis ne tik jo šeimai, bet ir kūrybos gerbėjams. „Žmonės prisiriša prie personažo, su juo užauga ištisos kartos. Tokios mirtys traumuoja visuomenę ir žmonėms nelengva su tuo susitaikyti“, – 15min kalbėjo E.Mildažytė.

Ji taip pat pabrėžė, kad Vytautas sportavo ir norėjo būti sveikas, tačiau pastarasis kartas buvo lemtingas – bėgant krosą sustojo širdis.

Ekonomistas Gitanas Nausėda sakė, kad Vytautas realiame gyvenime ir televizijos ekrane – tarsi du skirtingi žmonės: „Mes buvome pažįstami 30 metų, kartu studijavome. Jis buvo labai draugiškas, atsakingas. Gyvenime buvo rimtesnis negu ekrane.“

Žurnalistė Laisvė Radzevičienė žinią apie Vytauto mirtį išgirdo iš Gruzijos. Ji ilgai negalėjo tuo patikėti – tai, kad V.Šerėnas mirė prieš pat rinkimus, laiko nevykusiu likimo pokštu.

Itin geru žodžiu Vytautą prisiminė ir „Dviračio žiniose“ su juo dirbęs aktorius Giedrius Arbačiauskas. „Visose nuotraukose jis šypsosi, jo nepaprastai šiltas, žmogiškas žvilgsnis. Su juo buvo labai lengva dirbti“, – sakė jis.

Daugiau Vytauto Šerėno bičiulių minčių – išskirtiniame 15min reportaže:

VIDEO: Vytauto Šerėno gedintys draugai dalinasi prisiminimais apie garsųjį humoristą

„Dviratis“ važiuos ir po V.Šerėno mirties

Pirmadienį į atsisveikinimą su Vytautu vienas pirmųjų atvykęs ilgametis jo bičiulis ir kolega Haroldas Mackevičius nedaugžodžiavo, tačiau žurnalistams patvirtino, kad „Dviračio žinios“ ir toliau gyvuos.

„Ką tik baigėme montuoti laidą, turime tai tęsti. Šiandien dar anksti kalbėti, kas pakeis Vytautą, pirmiausia turime jį palaidoti“, – kalbėjo H.Mackevičius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Haroldas Mackevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Haroldas Mackevičius

Speciali „Dviračio žinių“ laida Vytauto Šerėno atminimui – pirmadienį 22:30 val. per LRT televiziją.

„Žiūrovai Vyto vis klausdavo, kada grįš į eterį jo vaidinami personažai – abu Bratkos. Tai va, grįš šį vakarą, – sakė laidos prodiuseris ir scenaristas Haroldas Mackevičius. – Norime, kad žiūrovai prisimintų Vytą ne tik kaip laidos vedėją, bet ir artistą, įkūnijantį jo mylimiausius personažus – Bratką „Ūsą" ir Bratką „Barzdoną"."

15min primena, kad V.Šerėnas mirė penktadienio vakarą. Vyras laiką leido sodyboje, ten jam sustojo širdis. Žinią apie V.Šerėno mirtį penktadienio vakarą pranešė jo bendražygis Haroldas Mackevičius.

„Nebėra Vyto. Užuojauta artimiesiems“, – feisbuke liūdną žinią pranešė H.Mackevičius.

Ekonomiką iškeitė į darbą televizijoje

Vytautas Šerėnas gimė Antagavės kaime Ignalinos rajone, baigė Ignalinos vidurinę mokyklą, įstojo į Vilniaus politechnikumą ir įgijo ryšininko specialybę.

1979 m. dirbo Ignalinos tarpmiestinėje telefonų stotyje. Vėliau tarnavo sovietinės armijos statybos daliniuose suvirintoju Maskvos srityje.

1982 m. įstojo į Vilniaus universitetą ir studijavo Parengiamajame skyriuje, vėliau – Pramonės ekonomikos fakultete, kuriame įgijo darbo ekonomikos specialybę. Būdamas studentas du kartus vadovavo studentų statybų būriams (Jakutijoje 1986 m. ir Vokietijoje 1989 m.).

1988–1993 m. studijavo aspirantūroje, apgynė mokslų daktaro disertaciją (tema „Žmogiškasis kapitalas: formavimasis ir ekonominė reikšmė“).

1993–1995 m. dirbo Valstybinėje kainų ir konkurencijos tarnyboje prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės vyriausiuoju specialistu.

1993 m. ėmė vesti televizijos laidą „Dviračio žinios“.

1995 m. gavo koncerno „Volkswagen“ stipendiją tęsti ekonomikos mokslus Vokietijoje, tačiau pasirinko darbą televizijoje.

2002 metais dalyvavo prezidento rinkimuose kaip nepriklausomas kandidatas, juose užėmė 4 vietą. „Dviračio šou“ yra sukūręs humoristinių personažų (žymiausias – „Bratkos: Ūsas ir Barzdonas“).

TAIP PAT SKAITYKITE: Mirė „Dviračio žinių“ vedėjas, humoristas Vytautas Šerėnas

TAIP PAT SKAITYKITE: Netikėta Vytauto Šerėno mirtis sukrėtė jo kolegas ir bičiulius: „Jokių ženklų nebuvo“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius