-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Birutės Petrikytės skandalo tęsinys – atsirado galimai daugiau nukentėjusių asmenų

Kiek daugiau nei prieš savaitę kilęs skandalas dėl Palangoje vykusio Birutės Petrikytės koncerto, kuriame galimai neteisėtai panaudotas atlikėjo Merūno Vitulskio vardas, atvėrė didesnę žaizdą. Operos solisto istorijai nuaidėjus viešai, atsirado dar keliasdešimt galimai nukentėjusių asmenų. Vis dėlto koncerte dalyvavę atlikėjai nuoskaudų nejaučia – vieni sutarties nesirašė, kiti dainavo nemokamai.
Birutė Petrikytė ir Merūnas Vitulskis
Birutė Petrikytė ir Merūnas Vitulskis / 15min ir asmeninio albumo nuotr.

15min primena, kad gegužės 24-ą dieną Palangos koncertų salėje vykusiame Birutės Petrikytės jubiliejiniame koncerte turėjo pasirodyti daugybė estrados žvaigždžių, tarp anonsuotų vardų į sceną turėjo žengti ir operos solistas Merūnas Vitulskis.

Jis pasiūlymo pasirodyti koncerte buvo sulaukęs prieš pusmetį, tačiau dėl anksčiau kilusių problemų su atlikėja B.Petrikyte nesutiko koncertuoti, jei organizatoriai nesudarys sutarties. Deja, atlikėjo teigimu, dvi savaites trukęs bandymas išreikalauti bendradarbiavimą įteisinti raštiškai nedavė vaisių – koncertą organizavusi įmonė „Rvr“ ir jos vadovė į laiškus neatsakė.

Ir nors atlikėjas nepatvirtino savo dalyvavimo, jo vardas iš reklamų nebuvo pašalintas. Įvertinęs situaciją M.Vitulskis dėl neteisėtai naudojamo vardo kreipėsi į advokatus. Imtis tokių priemonių paskatino ir ankstesnė patirtis – po B.Petrikytės organizuojamų Šlagerio karaliaus rinkimų M.Vitulskis trejus metus kovojo dėl užmokesčio.

Kreipėsi bene 40–50 nukentėjusių asmenų

Nusivylęs esama situacija M.Vitulskis socialiniame tinkle paviešino ir daugiau galimai nuo B.Petrikytės nukentėjusių žmonių žinutes.

„Kad suprastumėte, su kokio lygio machinacijomis įsivėliau, ir kaip šita B.Petrikytės komanda skriaudžia atlikėjus ir kitus žmones, kurie sąžiningai dirba savo darbą, paviešinu gautas žinutes. [...]

Jei atvirai, tai aš visuomet pernelyg minkštai žiūriu į renginių organizatorių sąlygų nevykdymą, žinoma, ir pats ne visuomet tobulai dirbu savo darbą. Klysti yra žmogiška, bet, brangūs draugai, šitos kompanijos maštabams ir naglumui nėra ribų“, – socialiniame tinkle paviešinęs kelių nukentėjusių asmenines žinutes rašė M.Vitulskis.

Kalbėdamas su 15min Merūnas sako, kad po viešumoje nuaidėjusio skandalo į jį kreipėsi bene 40–50 nukentėjusių asmenų. Ne visi detalizavo savo istorijas, tačiau tarp nukentėjusių buvo pardavėjai, garsistai, organizatoriai. M.Vitulskio teigimu, sąraše yra ir nemažai žinomų vardų.

„Sulaukiau išties daug palaikymo ir skatinimo nenusileisti rankų, nes daug žmonių pasidavė, netikėjo, kad situacija pasikeis. Dabar tai jau tapo principo reikalu, aš nesiruošiu nuleisti rankų“, – 15min sakė Merūnas.

Ir nors paaiškėjo, kad istorijoje egzistuoja daugiau asmenų, kurie įvairiais aspektais po bendradarbiavimo su B.Petrikyte ir pajūryje veikiančia įmone liko apgauti, Merūnas teisme kovos vienas. Daugelis nukentėjusių, anot Merūno, neturi reikalingų įrodymų, pavyzdžiui, sutarčių.

Nepasitikėjimas išaugo po „Šlagerių karaliaus rinkimų“

Merūnas Vitulskis su legendine atlikėja kovoja ne pirmąjį kartą. Dėl kone prieš dešimtmetį vykusių Birutės Petrikytės organizuojamų „Šlagerių karaliaus rinkimų“ teko kovoti trejus metus.

„Tik dėl žmonos užsispyrimo po 3 metų pavyko išsireikalauti pinigų už pasirodymą“, – sakė Merūnas.

Ši patirtis paskatino Merūną prieš jubiliejinį koncertą reikalauti sutarties. Vis dėlto, kaip pats sako, šį kartą jau išmokta pamoka pasisuko netikėtu kampu.

„Aš norėjau, kad viskas praeitų taikiai, nes tikrai niekada nėra malonu su kažkuo būtent taip spręsti santykius. Ir taip pakanka tų neigiamų jausmų dėl komentatorių. Liūdniausia, kad per šį įvykį nukentėjome ir finansiškai. Kadangi iki paskutinės minutės laukėme žinių iš organizatorių, tikėjomės sudaryti sutartį, atsisakėme dviejų užsakovo pasiūlymų“, – pasakoja Merūnas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Merūnas Vitulskis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Merūnas Vitulskis

Šiuo metu Merūnas kreipėsi į advokatus. Jo pagrindinis tikslas – sulaukti pripažinimo, kad jo vardu iš tiesų buvo naudojamasi be leidimo. Anot jo, sulaukęs jam palankaus sprendimo pagaliau sulauks tiesos, nes ne pirmą kartą dainininkai patenka į panašias situacijas, o klausytojų akyse krenta pasitikėjimas ne koncertą organizuojančiais, o būtent atlikėjais.

Anot Merūno, kol kas nėra aišku, kada teisiniai procesai pajudės į priekį. Vis dėlto, jo teigimu, jau darosi aišku, kad lengvai pasiekti susitarimą nepavyks.

„Šiandien gavau iš advokato laišką, kad organizatoriai bando mus paversti kaltais. Tie, kurie ieško tiesos, dažniausiai būna patys kalčiausi. Tai dabar stengiamės visus kaltinimus suformuluoti šiek tiek kitaip, kad kita pusė suprastų, ko mes reikalaujame“, – sako Merūnas.

Anksčiau Merūnui bendradarbiauti su „RVR“ vadove neteko. 15min susisiekus su organizatore sutarta, kad į klausimus bus atsakyta raštu. Vis dėlto antradienio popietę renginio organizatorė pranešė nenorinti veltis į diskusijas.

Pirmadienio dieną su Birute Petrikyte susisiekti nepavyko – atlikėja visą dieną nekėlė telefono.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Birutė Petrikytė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Birutė Petrikytė

Koncerte paminėti atlikėjai nesiskundžia

Jubiliejiniame koncerte pasirodęs Steponas Januška sako, kad pasirodymą derino su B.Petrikyte tiesiogiai, tačiau jis patvirtino, kad už koncerto organizavimą buvo atsakinga kita moteris. Jos asmeniškai atlikėjas nepažįsta.

„Čia buvo kaip dovana, mes esame nuo seno pažįstami ir kolegiškai vienas kitą palaikome. Mano santykis su ja – draugiškas. Dėl pasirodymo susitarėme žodžiu“, – 15min kalbėjo S.Januška.

Stop kadras/Steponas Januška
Stop kadras/Steponas Januška

Žilvinas Žvagulis pasirodymą B.Petrikytės koncerte derino asmeniškai su ja. Žilvino ir Irenos Starošaitės pasirodymas koncerte buvo dovana: „Iš karto derinome, kad vaišinsime mes, dovanosime savo pasirodymą.“

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Žilvinas Žvagulis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Žilvinas Žvagulis

Koncerte su grupe „Rondo“ pasirodęs atlikėjas Aleksandras Ivanauskas-Fara sako, kad šventė prabėgo itin smagiai, jokių nuoskaudų nejaučiantis. Kaip pats sakė, po koncerto su juo buvo atsiskaityta. Vis dėlto sutarties grupė su organizatoriai nesudarė.

„Mes niekada nesudarome sutarties, pasitikime vieni kitais“, – 15min sakė atlikėjas.

TV3 nuotr./Aleksandras Ivanauskas-Fara
TV3 nuotr./Aleksandras Ivanauskas-Fara

Galimai nukentėję asmenys kalbėti nepanoro

15min susisiekė su žinoma estrados pora, kuri patvirtino, kad anksčiau yra nukentėję nuo B.Petrikytės, tačiau esą viskas jau praeityje ir plačiau komentuoti atsisakė. Dėl šios priežasties atskleisti savo vardų jie nepanoro.

„Man jau paprasčiausiai nepatogu apie tai kalbėti. Ėjo, praėjo viskas, tiesiog susiformuoja apie žmogų nuomonė. O dar, kai išgirsti panašių istorijų iš kitų žmonių – tai viską pasako“, – kalbėjo žinoma dainininkė.

15min žiniomis, vienu iš nukentėjusių buvo įvardintas ir Ruslanas Kirilkinas, tačiau jis šias kalbas neigia. Šioje istorijoje ji sako palaikantis Merūną, tačiau mano, kad su B.Petrikyte nesutarimus buvo galima išsiaiškinti ir kitu būdu.

„Birutę gerbiu, reikia pripažinti, kad ji daug pasiekė per savo karjerą. Dabar kalbėti ir pilti purvą ant jos yra nepagarbu. Lietuva labai maža, o jos muzikos rinka dar mažesnė. Manau, kad galėjo kažkaip draugišku būdu, nieko neviešinant išsiaiškinti“, – 15min kalbėjo R.Kirilkinas.

Dėl vardo naudojimo kreipsis į teismą

15min kiek anksčiau kalbino ir Eriką Vitulskienę, kuri ir tarėsi su koncerto organizatoriais. Jai pikta, kad vyro vardas buvo naudotas reklamoje ir Merūno gerbėjai, tikėdamiesi jį išvysti koncerte, liko nusivylę.

„Merūno koncerte tikrai neturėjo būti, nes jokios sutarties sąlygos nebuvo aptartos. Buvo paskambinta, pasiteirauta, ar tinkama data ir laikas, paklaustas honoraras, ir žmonės dingo. O tada žiūrėk – radijuje, per televizorių, plakatuose Merūnas. Matyt, užėjo noras prisišaukti žmones būtent tokiu būdu. Visada, kai kalbu su užsakovais, prašau sutarties. Labai gaila, kad taip yra šiuo atveju, nes pasirašytos sutarties nėra, derybos iki galo įvykdytos nebuvo, vadinasi, jie neturi teisės reklamuoti“, – 15min sakė E.Vitulskienė.

Eriką papiktino ne tik žmones klaidinanti reklama, bet ir nemalonus koncerto organizatorių bendravimas: „Išgirdusi reklamą, skambinau dar prieš dvi savaites, bet buvau visiškai ignoruojama. Kai pavyko prisiskambinti ketvirtadienį 22 val., buvo išrėkta į ragelį, kad elgiuosi neetiškai ir kad tokiu metu negalima skambinti.“

Vis dėlto Erika taip ramiai šios situacijos pamiršti neketina. Ji pabrėžė, kad su Merūnu ketina imtis teisinių veiksmų.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Erika Vitulskienė bušido turnyre
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Erika Vitulskienė bušido turnyre

„Kiek galima būti nenubaustiems? Niekas nieko negina, visi daro kas ką nori, gyvena kas kaip nori – iš kitų vardų, iš kitų pinigų. Ir kas liečia mūsų atvejį, tai tikrai rankų nenuleisiu, ir tikrai kreipsiuosi į teisėsaugą. Bus reikalaujama atlyginti moralinę žalą”, – tolimesnius veiksmus atskleidė E.Vitulskienė.

Anot Erikos, tai ne pirmas kartas, kai reklamuojant koncertą neteisingai naudojamasi Merūno vardu. Tačiau kitus kartus, priešingai nei šį, pavyko susitarti gražiuoju.

„Tiesiog žmonės pripažino savo kaltę, atlygino žalą, o dabar dar akis plėšo, kad aš nemandagi skambindama ir bandydama paskutinę minutę išgelbėti situaciją. Man tikrai labai pikta, nes Merūnas yra atlikėjas, kuris renka arenas, tai gal galima jo vardo nenaudoti? Tas vardas per daug sunkiai uždirbtas, kad jį galima būtų mėtyti su bet kuo, bet kur ir bet kaip“, – įsitikinusi Erika.

Skandalo pradžioje 15min taip pat buvo susisiekusi su Birutės Petrikytės jubiliejinį koncertą organizavusia UAB „RVR“ ir paprašė pateikti savo poziciją šiuo klausimu.

Tačiau atsiliepusi moteris į platesnes diskusijas veltis nenorėjo: „Koncerte jo nebus, atsisakė atvažiuoti. Jie nevažiuoja – tai ir mes nelaukiam. Neturiu galimybių atskleisti komercinių susitarimų. Nemanau, kad tai yra didžiulis įvykis.“

Paklausta, kodėl koncerto reklamoje naudotas Merūno vardas, nors jis koncerte nepasirodys, organizatorė atsakė, kad šioje vietoje nusižengimo neįžvelgia.

„Tai nėra klaidinanti reklama. Su Erika buvo viskas tartasi. Aš galėčiau daug komentuoti, bet nenoriu kalbėti apie tam tikras komercines paslaptis, kurios būtų nenaudingos, sakykime, ne tik mums”, – tą kartą pareiškė ji.

Moteris mano, kad E.Vitulskienės veiksmai gali neigiamai atsiliepti pačiam Merūnui. Ji patikino, kad kaltų reikėtų ieškoti ne tik organizatorių pusėje.

„Šiuo atveju Erika labai karščiuojasi, tikrai labai karščiuojasi, ir savo ruožtu aš nesikarščiuosiu. Jeigu Erika mano, kad jai reikia pasikarščiuoti, na, tai tegul tą daro. Bet ji nėra visai teisi. Nenoriu veltis į Erikos sugalvotą diskusiją. Ji nori apginti Merūno vardą, bet šiuo atveju gal labiau kenkia negu apgina, nes nebūna taip, kad viena šalis yra kategoriškai teisi, o kita kategoriškai neteisi.

Aš, gerbdama Merūną, savo versijų tikrai nedėliosiu ir neatskleisiu, ką mes kalbėjome, kaip kalbėjome, kokie buvo susitarimai. Per daug gerbiu Merūną, kad pradėčiau veltis į diskusijas“, – sakė koncerto organizatorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius