-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buto netekusią D.Bilevičiūtę Elektrėnuose priglaudė mokinio mama: „Dar valkatauju, bet prabangiai“

Dėl milžiniškos skolos bankui paskutinio jai priklausiusio buto pernai netekusi atlikėja, vokalo pedagogė Daina Bilevičiūtė kurį laiką gyveno Londone pas dukrą, tačiau neseniai grįžo į Lietuvą. Moteris laikinai prisiglaudė buvusio savo mokinio mamos bute Elektrėnuose. Nors Dainą tebeslegia įvairūs rūpesčiai, slogias nuotaikas ji stengiasi paslėpti po nuotaikingais ir įkvepiančiais „TikTok“ įrašais, kuriuose per humoro prizmę pašiepia dabartinį grožio kultą.
Daina Bilevičiūtė
Daina Bilevičiūtė / Simonos Banytės ir Tanya Done photography nuotr.

Prieš kelis mėnesius Daina 15min guodėsi, kad dėl parduoto būsto Vilniuje ji Lietuvoje nebeturi kur gyventi. Laimei, dabar pagalbos ranką ištiesė geraširdžiai žmonės. Pasirodo, moteris jau nuo metų pradžios apsistojusi Elektrėnuose. Bute, kuris priklauso buvusio mokinio mamai.

„Grįžau, nes visokių rūpesčių turiu ne tik Anglijoje, bet ir Lietuvoje. Čia būsiu prisiglaudusi tol, kol susitvarkysiu visus reikalus. Esu dėkinga mokinio mamytei, kuri savo namuose labai mielai mane dar ir lepina blyneliais, cepelinais, šaltiena. Kaip sakoma, jei neturi pinigų, turėk 100 draugų“, – šypteli ji.

Visgi čia užsibūti ilgai Daina neketina – tai bus tik laikinas būstas. O tuomet, kai sušvelnės karantino taisyklės ir keliauti bus galima saugiau bei laisviau, ji ir vėl pakels sparnus į Angliją.

„Londonas visą laiką yra mano širdyje, man ten labai patinka. Aišku, dabar sudėtingas laikotarpis, visur pilna ribojimų. Bet aš vis tiek galvoju, kad kokį kovą ar gegužę visi grįš į vėžes“, – viliasi Daina.

Asmeninio albumo nuotr./Daina akimirkos iš kelionės į Braitoną
Asmeninio albumo nuotr./Daina akimirkos iš kelionės į Braitoną

Per karantiną ėmė kurti įkvepiančius filmukus

O kol yra Lietuvoje ir dėl karantino turi daugiau laisvo laiko, D.Bilevičiūtė naudojasi galimybe savo „TikTok“ paskyrą papildyti naujais vaizdo įrašais. Nuotaikingų filmukų populiarumas auga kaip ant mielių – moteris sulaukia vis daugiau dėmesio.

„Pastaruoju metu tikrai palankus oras, o ir aplinka čia labai graži. Prie ežero buvo daug sniego, o aš norėjau atkreipti dėmesį, kad esu moteris, pasisakanti už ekologiją, natūralumą, todėl nusifilmavau sniege su maudymosi kostiumėliu. Per humoro prizmę parodžiau, kad reikia grūdintis, kad svarbu nebijoti taip atrodyti ir save išreikšti“, – pasakojo Daina.

Atlikėja neslepia, kad imtis tokios laisvalaikį pagyvinančios veiklos ją paskatino sudėtingas laikotarpis. „Mes, menininkai, kol kas neturime scenos, renginių, tai susiorganizuojame tokius žaidimus. Aš turbūt nesu vienintelė“, – galvoja Daina.

Naudotis populiarėjančia platforma atlikėją išmokė ir realizuoti idėjas jai padeda draugai.

„Kuriame ir filmų motyvais paremtas humoristines istorijas. Tiesa, dažniau kalbame apie moteris. Pavyzdžiui, apie tai, kaip šiais laikais merginos operuojasi, pjaustosi, kad tik būtų gražios. Bet atrodo dirbtinai.

Tokiais vaizdo įrašais norisi žmonėms prašviesinti gyvenimą. Aišku, lygiai taip pat galima paimti apkūnias moteris, kurios jaudinasi dėl savo svorio ir nieko negali pakeisti. Tačiau štai Daina išėjo pusnuogė į trasą, šoko, dainavo ir linksminosi“, – juokiasi atlikėja.

Simonos Banytės nuotr./Daina Bilevičiūtė tapo projekto „Grožis neturi svorio“ dalimi
Simonos Banytės nuotr./Daina Bilevičiūtė tapo projekto „Grožis neturi svorio“ dalimi

D.Bilevičiūtė mano, kad gyvenimo būdas, kai nuolat keičiama išvaizda, žmogaus nedaro laimingo. Ji pati vadovaujasi visiškai kitokiomis vertybėmis ir nebijo garsiai pasakyti: „Man smagu būti apkūniai.“

„Sakoma, kad pasikeitusi būsi laimingesnė, geresnė, gražesnė. Bet jei merginai to reikia, jei nori būti pilka kaip grindinio akmuo, tokia kaip kiekvienas atvirukas, žurnalo viršelis, tai tegul ji darosi.

Tačiau aš manau, kad žmogaus išskirtinumas, asmenybės ugdymas yra svarbiausia. Kuo žmogus kitoks, tuo geriau. Mane tokia tobulybė domina. Iš tų storulių vos ne viena esu likusi, dėl to man fainiai, įdomu, esu išskirtinė. Nesu kaip visos kitos dešimt“, – mintimis dalijasi Daina.

Pastebėjusi, kad jos savotiškos komedijos apie kūno kultą ir kitas smagias situacijas surenka po keliasdešimt tūkstančių peržiūrų, Daina neslepia džiaugsmo. Ji įsitikinusi, kad toks turinys praskaidrina kiekvieno dieną.

„Pavyzdžiui, kaip ir filmukas su lopeta. Jis primena pasaką, kurioje mane kiša į krosnį. Ir ką jūs manot? Vaizdo įrašas jau surinko apie 111 tūkst. peržiūrų. Tai rodo, kad žmonėms reikia nuo kažko atitrūkti.

Tiesa, filmuojant buvo reikalų. Bijojome, kad nuėjus nuo kelio, pamačiusi mus pusnuoges, sustabdys policija“, – nusijuokia ji.

Tačiau į Lietuvą grįžusi Daina tik vaizdo įrašų kūrimu neapsiriboja –nuotoliniu būdu tęsiasi ir įvairūs muzikiniai darbai.

„Nuolatos bendrauju su Škotija, Anglija, Lietuva. Ačiū Dievui, kad dar yra tokios galimybės. Stengiamės palaikyti jaunimą, kad jie toliau tobulėtų. Juk ir jiems tas sėdėjimas namie sukelia depresiją.

Taip pat kovo pabaigoje esu pakviesta pasirodyti Ukrainos universiteto konkurse, ten būsiu komisijos narė. Klausysiu, atrinksiu ir vertinsiu. O balandį dar skrisiu į Kiprą“, – atskleidžia Daina.

Rūpesčiai užgrūdino

Vis dėlto, nors jos gyvenimą truputį ir pagyvino smagi veikla, moteris neslepia, kad po praeitų metų išbandymų lengviau atsikvėpti dar negali, bėdos tebepersekioja.

„Esu be vietos, dar valkatauju. Bet prabangiai.

Sunku viską statyti iš naujo, kaip ir kiekvienam žmogui. Ir dar toks laikmetis, kai nelabai pasilakstysi. Galimybių, kaip ir kiekvienam menininkui, ne tiek ir daug. Gerai, kad internetu bent galiu vesti pamokas, bet renginių, koncertų, pristatymų rengti negaliu. Pandemija kirto gerokai, o aš praradau viską. Ir lauksiu, kol vėl viską atrasiu“, – viliasi Daina.

Prisiminusi laikotarpį, kai ją užklupo didžiulės skolos, moteris šiandien tikina, kad kova dar nebaigta – nors detalizuoti tolimesnių veiksmų nenori, sako mėginsianti dar kartą įrodyti savo tiesą. Tik tai, anot jos, nėra paprasta, nes reikėtų eiti prieš visą sistemą.

„Tokia Lietuvoje aš tikrai ne viena. Mes nukenčiame, o kitos struktūros nenukenčia. O iš tikrųjų turi būti pusiausvyra.

Kai Amerikoje žmonės nukentėjo, jie tiesiog paliko savo namus ir išėjo. O aš viską, ką turėjau, praradau, ir likau skolinga keturis kartus daugiau. Reikia labai daug padaryti dėl šitos kovos“, – tikina ji.

Nukabinti nosies Daina neskuba ir mano, kad dėl tokių akimirkų gyvenimas nesustoja: „Visi mes kapstomės. Gal esu žinomesnė, todėl daugiau apie mane girdite, tačiau ir kiti žmonės turi panašių problemų, išgyvena, statosi gyvenimus iš naujo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius