Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs Seimo narys A.Burba laimę atrado Kazachstane: teko ragauti ir arkliuko, ir šuniuko, ir avies galvos

Buvęs Seimo narys, Arūno Valinsko, Ingos Valinskienės, Astos Baukutės ir kitų šou verslo žvaigždžių  bendrapartietis Andrius Burba, baigęs politinę karjerą, dingo iš Lietuvos. Vyras pirmą kartą prabilo apie tai, kad jau keletą metų sėkmingai dirba ir gyvena Kazachstane.
Andrius Burba
Andrius Burba / Stop kadras

„Žinojau, kad Kazachstanas yra be galo turtinga savo ištekliais valstybė, bet daugiau apie tą šalį nieko nežinojau. Bet buvau priėmęs sprendimą, kad ateityje save daugiau norėčiau sieti su verslu, o ne su politika, tai maniau, jog darbas Kazachstane – tikrai neblogas startas“, – šį penktadienio vakarą 19.30 per LNK pasirodysiančioje laidoje „KK2 penktadienis“ pasakojo buvęs Seimo narys.

Šalis, apie kurią A.Burba žinojo labai mažai, per penkerius metus tapo antraisiais namais. „Tik prieš pat išvykdamas sužinojau, kad žiemą Kazachstane gali būti iki minus 50 laipsnių šalčio. Teko eiti į parduotuvę, pirkti pačią šilčiausią striukę, maždaug minus 30 ji atlaikė“, – pasakojo jis.

Verslo konsultantu Kazachstane tapęs Andrius Burba iš pradžių stebėjosi daug kuo. Pavyzdžiui, kad turtingi kazachai gali turėti po 2 ar net 3 žmonas. „Kai kada pirmoji žmona apie tai žino, kai kada tik nuspėja, bet užtat demografinė padėtis fantastiškai kyla į viršų, gimstamumas didelis“, – kalbėjo A.Burba.

LNK nuotr./Andrius Burba
LNK nuotr./Andrius Burba

Dar viena staigmena – neišpasakytas kazachų vaišingumas ir neįprasti patiekalai, daugelis jų gaminama iš arklienos. „Tai yra nacionalinis patiekalas. Jis gyvuoja ir dabar. Labai sveika, gera mėsa. Tenka ją valgyti palyginus dažnai, bendraujant su savo kolegomis kazachais, nes jie dažnai ją užsako“, – patirtimi dalijosi buvęs Seimo narys.

A.Burba pasakojo, kad Kazachstane jis, kaip garbingiausias svečias, negalėjo atsisakyti ir privalėjo paragauti ir avies galvos, ir net... šunienos.

LNK nuotr./Andrius Burba ir kiti laidos dalyviai
LNK nuotr./Andrius Burba ir kiti laidos dalyviai

Dar daugiau netradicinių emigracijos istorijų, kuriomis dalinsis ir charizmatiškas turkas, kelionių agentūros „Labas“ savininkas Mustafa Erkut, aktorius Leonardas Pobedonoscevas, keliautojai Audrius ir Alma Sutkai, bei iš Bali salos paskui lietuvaitę Eglę į Lietuvą atvykęs Oko Sutama bei daugelis kitų – šį vakarą 19.30 val. laidoje „KK2 penktadienis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius