Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Didžiūnaitytės kūne rasta mediko A.Miltenio DNR: šeima stebisi, kodėl jis nelaikomas įtariamuoju

Nors nuo Dovilės Didžiūnaitytės žūties praėjo jau beveik metai, anot modelio artimųjų advokato Gintaro Černiausko, byla stovi mirties taške. Kol kas vieninteliu įtariamuoju įvardijamas prodiuseris Ričardas Pinikas, o tai, anot artimųjų, yra esminė klaida. Advokato teigimu, šiuo metu pakanka duomenų pateikti įtarimus ir medikui Aivarui Milteniui. Viena iš priežasčių – žuvusio modelio kūne rasta jo DNR.
Dovilė Didžiunaitytė ir „Amberton Klaipėda“ viešbutis
Dovilė Didžiūnaitytė / Asmeninio albumo ir Google Maps nuotr.

Dovilės Didžiūnaitytės šeimos advokatas Gintaras Černiauskas 15min teigė, kad šiuo metu byloje pakankamai duomenų, jog kol kas vieninteliam įtariamajam Ričardui Pinikui būtų pateikti įtarimai dėl išžaginimo ir prekybos žmonėmis. Taip pat turimi duomenys ir apie narkotinių medžiagų platinimą, net spaudimą juos vartoti.

Vis dėlto advokatas įžvelgia vieną didžiulę problemą – prokuratūra kol kas žiūri į vieną pusę, nesvarsto kitų galimybių, nors tam duomenų vis daugėja.

„Mano nuomone, didžiausia klaida yra vienintelis įtariamasis byloje. Pagal mano turimas žinias ir duomenis, dėl visų išvardintų kaltinimų – galimo nužudymo, išžaginimo, prekybos žmonėmis ir narkotinių medžiagų platinimo – įtarimai turėtų būti pateikti ne vienam asmeniui“, – teigė advokatas.

Tai tik patvirtina naujausios žinios. 15min šaltinių duomenimis, po medikų ekspertizės Dovilės Didžiūnaitytės kūne išties buvo rasta Aivaro Miltenio DNR.

Kadangi tragiškai žuvusios merginos organizme taip pat aptikta prievartavimo narkotiku vadinamo „oksiko“, kyla klausimas, ar modelis negalėjo būti apsvaiginta ir išprievartauta.

Kadangi tai yra bylos duomenys, advokatas šios informacijos negalėjo patvirtinti, tačiau teigė, kad reikalaus Generalinės prokuratūros pateikti įtarimus dėl nusikalstamų veikų dar vienam asmeniui.

Asmeninio albumo nuotr./Dovilė Didžiūnaitytė
Asmeninio albumo nuotr./Dovilė Didžiūnaitytė

„Mes jau seniai kreipėmės dėl šio klausimo į prokuratūrą, kelis kartus skundėme prokuroro veiksmus. Nežinau, kodėl jie vis dar neįvardija jo (A.Miltenio – red.) kaip įtariamojo. Mano duomenimis, pakankama įtarimų apkaltinti ne mažiau kaip du asmenis“, – kalbėjo advokatas.

15min žiniomis, Aivaras Miltenis lemtingą vakarą buvo kartu su Dovile Didžiūnaityte ir Ričardu Piniku viešbučio kambaryje. Teigiama, kad vienu metu jie liko dviese, o ekspertizė parodo, kad vyko lytiniai santykiai. Vis dėlto kyla klausimas, ar tai galėjo vykti su modelio sutikimu.

Taip pat turima duomenų, kad Aivaras Miltenis padėjo sutvarkyti viešbučio kambarį, padėjo paslėpti galimą nusikaltimą: „Jis buvo tuo metu, tvarkė kambarį, tai reiškia padėjo paslėpti įkalčius. Jis atliko padėjėjo funkciją.“

Paklausus, kaip ilgai iki nelaimės Dovilė Didžiūnaitytė ir Aivaras Miltenis buvo pažįstami, advokatas to atsakyti negalėjo: „Ten, kaip suprantu, buvo daug draugų. Ir įtakingų, ir visokių kitų. Ši byla išties yra tikra mįslė.“

Laikoma prieš savo valią be galimybės bendrauti

Advokatas Gintaras Černiauskas kraupsta prisiminęs, ką modeliui teko iškęsti. Jo turimais duomenimis, Dovilės Didžiūnaitytės laisvė buvo apribota, ji negalėjo bendrauti su kitais asmenimis.

„Atsižvelgiant į turimus duomenis, žinutes, kyla abejonių, ar ji savo noru tiek laiko buvo kambaryje. Vadinasi, gali būti, jog buvo apribota jos laisvė“, – 15min teigė advokatas.

Vis dėlto advokatą labiausiai stebina faktas, kodėl taip ilgai byla stovi vietoje – po beveik metų nagrinėjimo vis dar nepasiekė teismo.

„Turime duomenų, kad ji galėjo būti nužudyta, išžaginta, vykdoma prekyba žmonėmis, taip pat žmogus laikytas per prievartą, prieš jos valią įkalinant viešbučio kambaryje, apribojant jos laisvę. Jau dabar tvirtinasi, kad jai buvo apribota galimybė bendrauti, susirašinėti.

Turime tiek kaltinimų, o byla stovi mirties taške. Įtariamieji vaikšto gatvėmis, o vis atsiranda mįslingų parodymų, šmeižiančių Dovilės atminimą. Man nebesuprantama, kur mes gyvename, kas mus saugo, o gal ir patiems reikia saugotis“, – stebėjosi advokatas.

Asmeninio albumo nuotr./Dovilė Didžiūnaitytė
Asmeninio albumo nuotr./Dovilė Didžiūnaitytė

Anot jo, prokuratūra geba išsiaiškinti kur kas sunkesnius nusikaltimus, o šiuos, jo nuomone, spontaniškai įvykdė keli diletantai.

„Jei sugeba išsiaiškinti sunkiausius nusikaltimus, nesuprantu, kaip negali išsiaiškinti tokio, kurį įvykdė visiški diletantai, apsvaigę, o viską įvykdė spontaniškai. Man atrodo, kad tai yra juoko darbas, bet noro trūkumas atveda iki to, kad mes turime metus laiko kažko ieškoti, tirti, neištirti“, – stebisi advokatas.

Pasiteiravus, kiek Ričardas Pinikas ir Aivaras Miltenis yra artimi ir ar bando vienas kitam permetinėti kaltę, advokatas neneigia, kad šiuo metu jie bando vienas kitam pagelbėti: „Žinote, kai esi surištas virve ir skęsti, bandai traukti, kad ir tavęs nenusitemptų. Toks būtų mano atsakymas.“

15min susisiekus su Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausiąja specialiste Igne Rotautaite-Pukene, ji patvirtino, kad Aivaras Miltenis šiuo metu byloje nėra įtariamasis: „Viskas yra daroma, kad pavyktų tiksliai nustatyti detales. Jau surinkta 11 tomų medžiagos, paskirta daugiau nei dvidešimt ekspertizių. Viskas yra daroma, kad paaiškėtų, kaip viskas įvyko. Vis dėlto šiuo metu įtarimai pareikšti tik vienam asmeniui, o Aivaras Miltenis byloje yra liudininkas.“

15min susisiekti su Aivaru Milteniu kol kas nepavyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius