Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Daikčiukuose“ Žydrūnas Savickas pasakodamas apie brangiausius daiktus prakalbo apie karjeros pabaigą

Penktosios laidos „Daikčiukai“ herojumi tapo Lietuvos galiūnas Žydrūnas Savickas. Pasakodamas penkių brangiausių daiktų istorijas jis atskleidė daug intriguojančių faktų apie savo pomėgius, kasdienybę namuose, jis taip pat prakalbo ir apie planus baigti tris dešimtmečius besitęsiančią sportinę karjerą.

„Į daiktus žiūriu kaip į priemonę tiesioginei jų paskirčiai. Jeigu savo daiktų neperdovanočiau kitiems ar neišmesčiau, greitai namuose nebebūtų vietos“, – 15min videoprojekte „Daikčiukai“ kalbėjo Lietuvos galiūnas Žydrūnas Savickas.

Sportininkas sako nuolatos gaunantis daug dovanų, iš varžybų tenka grįžti su pilnais krepšiais prizų – ne tik medalių ar statulėlių, bet ir įvairios sportinės atributikos, maisto papildų.

Žydrūnas įsitikinęs – daiktas visada gali rasti naują šeimininką, kuriam jis bus naudingesnis, dėl šios priežasties sportininkas stengiasi, kad daiktų jo namuose būtų kuo mažiau – didžiąją dalį daiktų jis perdovanoja kitiems.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Žydrūnas Savickas ir jo daiktai
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Žydrūnas Savickas ir jo daiktai

Visi Ž.Savicko laidoje „Daikčiukai“ pristatyti daiktai vienaip ar kitaip susiję su jo sportine karjera. Savo talismanu jis laiko sunkių svorių kilnotojams skirtus sportinius batus – su jais jis sportuoja treniruočių ir varžybų metu.

„Prie batų kažkaip prisirišu, jie tampa tarsi kūno dalimi. Su jais laimiu varžybas, pasiekiu rekordų – todėl jie virsta tam tikru talismanu ir jo nesinori dažnai keisti. Keičiu juos tik tada, kai jie visai suplyšta, pradeda lįsti pirštai“, – juokaudamas kalbėjo Ž.Savickas ir pridūrė, kad batus keičia kas penkerius metus.

Su jais laimiu varžybas, pasiekiu rekordų – todėl jie virsta tam tikru talismanu ir jo nesinori dažnai keisti

Šie sportbačiai jau spėjo pabuvoti beveik visose pasaulio žemynuose, Žydrūnas su jais dalyvavo daugiau kaip keturiasdešimt varžybų. Pasak sunkiaatlečio, tokių batų Lietuvoje rasti ganėtinai sunku, tad tenka juos siųstis iš užsienio. Žymesniems sportininkams lengviau – kartais juos dovanų atsiunčia gamintojai. Būtent tokie yra ir pastarieji sportbačiai.

Žydrūnas pasakoja, kad sunkiaatlečiai dažnai tarpusavyje diskutuoja apie geriausius sportbačius – taip išrenka geriausius. Tačiau vienų sportbačių neužtenka – galiūnams į varžybas tenka vežtis kelias skirtingas poras batų.

Daugiau Ž.Savicko daiktų ir jų istorijų – penktojoje „Daikčiukų“ laidoje:

VIDEO: „Daikčiukai“: Žydrūnas Savickas parodė savo brangiausią pasididžiavimą – galėtų pakelti ne visi

„Skirtingos rungtys – skirtingi batai. Judančiose, dinaminėse rungtyse avime salės futbolo batus, tempdami automobilius – kalnų laipiojimo batus“, – laidoje „Daikčiukai“ pasakojo Ž.Savickas.

Sportininko namuose yra speciali spinta, kurioje laikomi visi varžyboms ir treniruotėms skirti batai. Visi jie pritaikyti skirtingoms orų sąlygoms, dangoms. Žydrūnas pripažįsta, kad visi jie jau sunkiai telpa į vieną spintą. Dalį batų sportininkas naudoja itin retai.

Dar vienas neatsiejamas Ž.Savicko kasdienybės palydovas – diržas. Su juo pasiekta daug sportinių rekordų. Žydrūnas juokauja – diržas sportininko aksesuaras.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Žydrūnas Savickas ir jo daiktai
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Žydrūnas Savickas ir jo daiktai

„Diržas man brangus ne tiek kaip daiktas, tiesiog be jo negaliu treniruotis, jis visada su manimi mano sportiniame krepšyje. Diržas sustiprina nugarą ir apsaugo nuo patempimų“, – kalbėjo sunkiaatletis.

Per tris dešimtmečius trunkančią karjerą Ž.Savickas turėjo tris sportinius diržus. Šiam diržui jau penkeri metai. Žydrūnas tikisi, kad jo užteks iki pat karjeros pabaigos.

„Profesionalią karjerą baigsiu greitu metu, bet ir toliau sportuosiu ir diržą naudosiu dar ilgai“, – laidoje „Daikčiukai“ atviravo Ž.Savickas.

Žydrūnas – laikrodžių mylėtojas, jis sako tiksliai negalintis pasakyti, kiek laikrodžių šiuo metu turi namuose. Juos dažnai gauna varžybų metu. Išskirtinis ir brangiausias Žydrūnui – jo vardinis, Lietuvoje pagamintas laikrodis.

Profesionalią karjerą baigsiu greitu metu, bet ir toliau sportuosiu ir diržą naudosiu dar ilgai

„Ant jo nugarėlės surašyti visi mano svarbiausi iškovoti titulai. Dėl šios priežasties laikrodis man tarnauja ne tik kaip priemonė pasižiūrėti laiką, jis simbolizuoja ir visą mano nueitą sportinį kelią“, – pasakojo Ž.Savickas.

Tai pirmasis šios serijos laikrodis, iš viso jų yra pagaminta apie 500, iki šios dienos prekyboje jų rasti nebegalima – visi jie išparduoti.

Sunkiausias iki šiol „Daikčiukų“ laidoje pristatytas daiktas – 18 kilogramų sverianti statula. Žydrūnas ją gavo „Arnold Classic“ turnyre. Ją sunkiaatlečiui įteikė vaikystės dievaitis Arnoldas Schwarzeneggeris.

Youtube.com nuotr./Žydrūnas Savickas ir Arnoldas Schwarzeneggeris
Youtube.com nuotr./Žydrūnas Savickas ir Arnoldas Schwarzeneggeris

„Kiekvieną rytą atsikėlęs iš lovos man jis primena apie pergales ir skatina toliau stengtis“, – apie apdovanojimą, simbolizuojantį dieną, kuomet jis pirmą kartą tapo stipriausiu žmogumi pasaulyje, kalba Ž.Savickas.

Tačiau 2004-aisiais turnyre iškovota pirmoji vieta nebuvo lengva pergalė. Kad ją pasiektų, reikėjo daug ir ilgai dirbti. Žydrūnas sako niekad nebijojęs svajoti ir išsikelti aukštus tikslus – tik tuomet, pasak jo, galima pasiekti daug. Tai įrodo ir tai, jog Ž.Savickas vėliau šį titulą iškovojo dar septynis kartus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius