Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daina ir Antanas Bosai atšventė santuokos dešimtmetį: „Po vestuvių Bahamose grąžinome skolą šeimai“

Kartą surizikavęs – gali likti laimingas visą gyvenimą. Tokia išmintimi vadovaujasi verslininkų Dainos (47) ir Antano (63) Bosų šeima, kurių viena didžiausių gyvenimo rizikų išsipildė su kaupu. Paskutinį liepos savaitgalį pora atšventė savo santuokos dešimtmetį ir artimiausiems padovanojo ilgai lauktą vestuvių šventę.
Antanas ir Daina Bosai atšventė savo vestuvių dešimtmetį
Antanas ir Daina Bosai atšventė santuokos dešimtmetį / Asmeninio albumo nuotr.

Prieš dešimt metų, liepos 29-ąją, Antanas ir Daina Bosai savo meilę įamžino Bahamose. Tąkart ketverius metus trukusią draugystę norėjosi paženklinti taip, kaip patiems labiausiai norėjosi – tik vienudu, be pašalinių žmonių ar žiniasklaidos. Daina Bosas juokiasi prisiminusi, kad jų vestuvių liudininkais tąkart tapo irgi ne artimi draugai, o viešbučio darbuotojai.

„Tai buvo tik mūsų šventė. Taip tada mums atrodė geriausia“, – 15min sakė Daina.

Asmeninio albumo nuotr. /Antanas ir Daina Bosai
Asmeninio albumo nuotr. /Antanas ir Daina Bosai

Tad gal ir šio dešimtmečio Daina ir Antanas Bosai nebūtų minėję taip audringai, jei ne artimieji ir draugai, kuriems, kaip pati juokiasi, reikėjo grąžinti skolą.

„Taip ir nusprendėme – pagalvojome, kad dešimtmetis yra puiki proga surengti vestuves. Tik kitokias: be tradicijų, piršlių, altoriaus. Tiesiog pakvietėme artimuosius kartu su mumis atšvęsti šią sukaktį gražioje aplinkoje“, – pasakojo D.Bosas.

Kartenoje, Vyšnių dvare, vykusios šventės dekoru rūpinosi Olga Filatova-Kontrimienė, akimirkas įamžino fotografė Viktorija Vaišvilaitė-Skirutienė, o renginį vedė Nijolė Pareigytė-Rukaitienė.

Viktorijos Vaišvilaitės-Skirutienės nuotr./Magdalena Bosaitė ir Nijolė Pareigytė-Rukaitienė
Viktorijos Vaišvilaitės-Skirutienės nuotr./Magdalena Bosaitė ir Nijolė Pareigytė-Rukaitienė

Antanas ir Daina Bosai vestuvių dieną tikėjosi vienintelio – kad visiems būtų smagu. Ir šį pažadą sau pavyko išpildyti su kaupu. Anot Dainos, nors pastaruoju metu apie vidurnaktį jos vakarėliuose jau nematyti, savo vestuvėse šoko iki paryčių.

O ir dešimtmetis santuokoje tikrai nebuvo nuobodus. Anot Dainos, smagių potyrių netrūko, o metai prabėgo akimirksniu.

„Vienaip ar kitaip, dešimt metų santuokoje nėra mažai. Šių dienų kontekste, manau, dešimtmetis atrodo gana solidžiai (šypsosi). Bet svarbiausia žiūrėti ne į praeitį, o į ateitį. Mūsų tikslas – šį skaičių padidinti bent keturis kartus“, – juokiasi Daina.

Viktorijos Vaišvilaitės-Skirutienės nuotr./Marija Randers ir Magdalena Bosaitė
Viktorijos Vaišvilaitės-Skirutienės nuotr./Marija Randers ir Magdalena Bosaitė

Kaip pati sako, į šią draugystę jiedu žengė jau su patirtimi, žinodami, kas laukia. Kai susipažino, abu žinojo, ko nori iš gyvenimo, todėl nebeliko jaunatviško noro konkuruoti, ginčų iki ryto. Tad ir 14-ka metų kartu buvo kaip sviestu patepti.

Asmeninio albumo nuotr. /Daina ir Antanas Bosai per savo vestuves 2008-ųjų liepos 29 dieną Bahamose
Asmeninio albumo nuotr. /Daina ir Antanas Bosai per savo vestuves 2008-ųjų liepos 29 dieną Bahamose

„Žinoma, iš pat pradžių nugludinome visus kampus, bet didelių audrų išvengėme. Šiuos santykius pradėjome turėdami daugiau patirties, išminties. Tad niekada nebuvome peržengę vienas kito ribų, niekada nesame vienas kito nuvylę“, – sako ji.

Pasiteiravus koks, anot Dainos Bosas, yra idealios santuokos receptas, moteris pabrėžė, kad svarbiausia – būti draugais ir jausti norą būti kartu.

„Mums su Antanu net nekyla klausimas, ar laiką leisti kartu, ar atskirai. Mes niekada neplanuojame atostogų atskirai. O svarbiausia santykiuose vis tik yra draugystė. Tad jei su savo mylimu žmogumi sugebi būti pirmiausia draugais, tuomet kliūčių nėra. Žinoma, ne mažiau svarbu savitarpio supratimas ir kompromisų ieškojimas“, – 15min sakė D.Bosas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius