Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 24 /14:36

Dainininkę R.Mačiulytę žiauriai sumušęs sadistas išgirdo teismo nuosprendį

Lapkričio 24 d. Kauno apylinkės teisme paskelbtas nuosprendis Valerijui Simovičiui (33 m.), kuris kaltintas prieš dvejus metus žiauriai sumušęs skandalingąją Romą Mačiulytę (59 m.). Dainininkę nelaisvėje savo bute kurį laiką laikęs ir kankinęs jos draugas pripažintas kaltu. Už šį nusikaltimą pataisos namuose ir taip jau laiką leidžiančiam vyrui paskirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė.
Roma Mačiulytė ir Valerijus Simovičius
Roma Mačiulytė ir Valerijus Simovičius / V.Ovadnevo ir E.Ovčarenko nuotr.

Dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo kaltinamajam skirta 1,5 metų kalėjimo, dėl fizinio skausmo sukėlimo bei nežymaus sveikatos sutrikdymo skirti 9 mėnesiai kalėjimo. Subendrinus bausmes, V.Simovičius kalėjime praleis dvejus metus.

Prie šios bausmės pridėta ir praėjusių metų sausio 14 d. Jonavos apylinkės teismo paskirta ir neatlikta bausmė. Tad iš viso nuteistajam skirta tris metus praleisti už grotų.

Iš dalies tenkintas ir R.Mačiulytės civilinis ieškinys. Moteris prašė priteisti jai 15 tūkst. eurų neturtinės žalos, tačiau teismas priteisė 4 tūkst. eurų. Nuteistasis turės atlyginti ir 333,3 eurų turtinę žalą bei 1 447 eurų bylinėjimosi išlaidų.

Mama gina sūnų

Prieš teismo nuosprendžio paskelbimą pakalbinta kaltinamojo mama Vida tikino, jog nukentėjusiąją sumušė tikrai ne jos sūnus: į svečius estrados dainininkė atvažiavo „jau sudaužyta“.

„Tam bute smurtas buvo neužfiksuotas. Mes tikrai negalvojome, kad taip gali būti. Ji man parašius net žinutę: “Vidute, nesinervuok, čia tikrai ne Valerijus man taip padarė„. Sakė, kad restorane “baliavojo„, ir ją patamsyje sumušė. Dėl to, kad ji vyrus kabinusi. Po to sakė, kad pas kažkokį vyrą sode gimtadienį šventė. Prabudo tik miške“, – sūnų teisme teisino V.Simovičiaus mama.

Paklausta, ar jos sūnus linkęs į smurtą, moteris tikino pati savo akimis nemačiusi, tad negalinti to pakomentuoti.

„Nežinau, už ką jis sėdi pataisos namuose. Už probacijos režimo pažeidimą“, – teigė Vida.

Nukentėjusioji R.Mačiulytė teismo nuosprendžio paskelbime nepasirodė.

Teistas 5 kartus

Teismo duomenimis, V.Simovičius anksčiau teistas penkis kartus. Kartą buvo sumušęs ir savo tėvą.

Teismo duomenimis, V.Simovičius anksčiau teistas penkis kartus. Ne kartą bausmė skirta už smurtinius nusikaltimus. Kartą buvo sumušęs ir savo tėvą. Už tai taip pat teistas – bausmės vykdymas tuomet atidėtas.

Baustas ir už administracinius nusižengimus. Yra pričiuptas ir girtas prie vairo.

V.Simovičius buvo teisiamas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo, už kurį grėsė laisvės apribojimas, areštas ar net kalėjimas iki trejų metų. Jam buvo inkriminuojamas ir fizinio skausmo artimam asmeniui sukėlimas ar nežymus šio asmens sveikatos sutrikdymas. Už tai grėsė viešieji darbai, laisvės apribojimas, areštas ar įkalinimas iki dvejų metų.

Pasak šios bylos teisėjo Virginijaus Kalkausko, nuteistajam skirtas vidurkis. Skiriant bausmę atsižvelgta į tai, kad nuteistasis nuolat pažeidinėja įstatymus, teigiamų išvadų dėl savo poelgio nepadaro, nesikeičia. Teismas mano, kad šie padaryti nusikaltimai nėra atsitiktiniai, jie – dėsningi.

V.Simovičius neteistas dėl neteisėto laisvės suvaržymo, nes nebuvo rasta tai patvirtinančių įrodymų. Bylos nagrinėjimo metu spręstas tik sveikatos sužalojimų laipsnis.

Teismo nuosprendį skųs

Teisėjui baigus skaityti teismo nuosprendį, nuteistasis pareiškė norą nušalinti savo advokatą. To padaryti jis jau negali. Taip pat tikino esantis nekaltas. Esą, R.Mačiulytė pas jį pasirodžiusi girta ir sumušta.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kauno apylinkės teisme
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kauno apylinkės teisme

„Nesąmonė. Aišku, kad skųsiu nuosprendį. Pati atėjo su kažkuo susimušusi. Ir prisiglaudė“, – užsidengęs veidą gobtuvu dusliai dėstė V.Simovičius.

Savo kaltės jis nepripažino ir dėl sugyventinės sumušimo. Neva abi moterys susižalojo pačios.

Šį nuosprendį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.

Buvo stipriai sumušta

15min primena, jog dainininkė R.Mačiulytė buvo žiauriai sumušta 2015-ųjų gruodį. Tų pačių metų gegužę nuteistasis smurtavo ir prieš savo sugyventinę, su kuria augino nepilnametį vaiką. Abejoms moterims buvo sutrikdyta sveikata.

R.Mačiulytė tą gruodį išsikvietė policiją teigdama, kad perpus jaunesnis draugas Valera, kurį ji pažinojo jau kurį laiką, prieš ją smurtauja ir neleidžia išeiti iš buto A.Mackevičiaus gatvėje Kaune. Daugiau apie istoriją skaitykite čia.

Atvykus policijos pareigūnams, moteris savo draugą V.Simovičių, kuris – jos bičiulės sūnus, ėmė teisinti, meluodama, jog ją vis dėlto sumušė nepažįstami asmenys, tačiau vėliau prisipažino: smurtautojas – ją prievarta bute laikęs vyras. Paaiškėjo, jog dainininkė buvo kankinama keletą savaičių, karštu aliejumi jai buvo deginamos rankos ir kojos, nuo smaugimo kuriam laikui dingo balsas, ji buvo spardoma į galvą, galva buvo trankoma į sieną bei žemę, nutrauktos sausgyslės. Kaip prisipažino pati nukentėjusioji, ji net manė, jog tame bute mirs.

2016 m. spalio 14 d. prasidėjo teismų maratonas. Žymi atlikėja nebuvo patenkinta, kaip vystėsi bylos nagrinėjimas. Šių metų rugsėjį ji visas nuoskaudas išliejo savo „Facebook“ profilyje, kartu paviešindama ir šiurpias sužalojimų nuotraukas.

Ne visas smurto detales gerai pamenanti R.Mačiulytė negalėjo suvokti, kodėl tokie sužalojimai teisėsaugos pareigūnų įvardijami tik kaip nesunkūs: „Trys stuburo slanksteliai sulaužyti, abi rankos išsuktos, du šonkauliai sulaužyti, abi kojos nudegintos aliejumi, iš veido artimieji nepažino – tai nežymus sužalojimas. Atleiskit man už drąsą, kad trūko kantrybė, aš parodysiu, koks tas lengvas sužalojimas. Ir dabar mūsų valstybė per tokį išsigimusį smurtautoją man moka invalidumą. O policija viską nurašė ant alkoholio, nors greitoji patikrino kraują ir alkoholio nebuvo rasta“.

Asmeninio albumo nuotr./Roma Mačiulytė
Asmeninio albumo nuotr./Roma Mačiulytė

Šios bylos nagrinėjimo metu kaltinamasis V.Simovičius buvo suimtas – pataisos namuose jis atsidūrė už ankstesnius nusikaltimus.

Roma Mačiulytė – Lietuvos estrados dainininkė, išgarsėjusi su ansambliu „Nerija“. Atlikėja jaunystėje savo muzikinę veiklą plėtojo ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio šalyse: Latvijoje, Rusijoje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose ir JAV. R.Mačiulytė vienoje scenoje yra dainavusi su Ala Pugačiova, Laima Vaikule.

Tačiau pastaruoju metu dainininkės karjerai koją stipriai kišo priklausomybė nuo alkoholio.

Smurtas: kur pranešti ir ieškoti pagalbos
Policijos komisariatai
Tel.: 112
LR Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga
Nemokama linija:
Tel.: 8 800 01230, 8 5 210 7176
Savivaldybių Vaiko teisių apsaugos tarnybos skyriai
Vilniuje:
Tel.: 8 5 211 2023, 8 5 211 2567
Emocinė pagalba vaikams
„Vaikų linija“
Kasdien (11-23 val.):
Tel.: 116 111
www.vaikulinija.lt
Emocinė pagalba jaunimui
„Jaunimo linija“
Visą parą:
Tel.: 8 800 28 888
www.jaunimolinija.lt
Emocinė pagalba suaugusiems
„Vilties linija“
Visą parą:
Tel.: 116 123
www.viltieslinija.lt
Emocinė pagalba moterims
„Pagalbos moterims linija“
Visą parą:
Tel.: 8 800 66 366
www.moters-pagalba.lt
Emocinė pagalba rusakalbiams
„Linija Doverija“
Darbo dienomis (16-20 val.):
Tel.: 8 800 77 277

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius