-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dainos Bilevičiūtės puota Rokiškyje: dainininkė šventei puošėsi proprosenelės kostiumu

Nors dainininkei ir vokalo pedagogei Dainai Bilevičiūtei 50 metų suėjo balandžio 9-ąją, gimtadienio puotą Rokiškio dvare, o vėliau – netoliese esančioje sodyboje „Vieversynė“, ji iškėlė sekmadienį, rugpjūčio 10-ąją. Pasipuošusi proprosenelės vilkėtu tautiniu kostiumu šėlo audringai: svečiams ne tik vaišes ant stalo klojo, bet ir iškilmingą koncertą surengė.
Dainos Bilevičiūtės jubiliejus
Dainos Bilevičiūtės jubiliejus / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Tiesą sakant, per vieną dieną D.Bilevičiūtė sumanė atšvęsti visas simbolines sukaktis: ne tik savo 50-metį, bet ir tai, kad jau 30 metų yra scenoje, o 25-erius metus užsiima pedagogine veikla. Todėl ir svečių į puotą gausiai prikvietė – apie 80. 

Gimtadieniui sugalvojo netikėtą temą: „Lietuviškos metamorfozės su pasauliniais hitais“. Įvedė ir aprangos kodą – lietuvių tautiniai kostiumai. Sakė, labai dera prie aplinkos, kurioje vyko pagrindinė šventės dalis – Rokiškio dvare esančios atmosferos. 

„Man tai pasirodė labai originalu. Vieni patys susirado tautinius kostiumus, kitiems padėjau – susisiekiau su Pabradės kultūros centru. Tik pačiai rūpintis nereikėjo – mano tautinį kostiumą dar 1912-aisiais vilkėjo mano proprosenelė. Viskas jiems tebėra gerai – gražūs, išpuošti lelijomis... Tik prijuostė dingo – teko skolintis. Karūnos nusprendžiau nesidėti – susipyniau kasą“, – Žmonės.lt sakė D.Bilevičiūtė.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Dainos Bilevičiūtės jubiliejus
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Dainos Bilevičiūtės jubiliejus

Šventė Rokiškyje prasidėjo mišiomis, kurias už D.Bilevičiūtę laikė miestelio dekanas. Vėliau jubiliatė ir svečiai patraukė dvaro link – čia ir skambėjo didysis koncertas.

Svečiams muzikavo gausus būrys atlikėjų iš Lietuvos ir užsienio: Fernando Vazkquezas (Argentina), Tatjana Koroliova (Latvija), Diana Judelson (Izraelis), Aleksandras Lučkovas (Rusija) ir Radžis, Ištvanas Kvikas, grupė „Baika“, Donatas Šimkus-Dūmas ir kiti. 

Koncertą vedė Daiva Tamošiūnaitė, renginio metu savo performansą jubiliatei skyrė ir aktorė Hana Šumilaitė. Vėliau visi pakviesti šventę pratęsti netoliese esančioje „Vieversynės“ sodyboje.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Radži Aleksandrovičius
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Radžis Aleksandrovičius

„Visi žinote, koks mano gyvenimas buvo vingiuotas, spalvotas ir banguotas, kiti rašo dar ir „skandalingas“... Todėl nuo šiandienos nusprendžiau tuos pirmus savo 50 metų palaidoti – dedu tašką ir pradedu nuo nulio“, – skambiai Žmonės.lt rėžė D.Bilevičiūtė. 

Paklausta, ko gi nešventė sukakties laiku, tikino šventę norėjusi iškelti vieną ir didelę, o šis vasaros savaitgalis – tam tinkamiausias: „Gal ir juoksitės iš manęs, bet visų pirma jubiliejaus tada nešvenčiau dėl labai prastų astrologinių prognozių – jos mane liūdino. Be to, nelepino ir oras. O kadangi iš anksto planavau tarptautinę kūrybinę stovyklą, į kurią suvažiavo visi, taip ir nusprendžiau: prie to paties – ir šventė.“

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Dainos Bilevičiūtės jubiliejus
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Dainos Bilevičiūtės jubiliejus

Prakalbus apie linkėjimus jubiliejaus proga, Daina Bilevičiūtė nežinojo, ko palinkėti sau. „Tebūna visi tokie laimingi, kokia esu aš. Svarbiausia yra paties tavo būsena, kurioje esi. O visa kita... reikia džiaugtis kiekviena diena, spalva ir tuo, kad esi šiandien sveikas. Aš anksčiau to nevertindavau, kankindavausi dėl meilių, dėl kažko pavykusio ar nepavykusio. Šiandien kaip tik teko dalyvauti vienos laidos filmavime, kuriame buvo daug žmonių. Kokie jie nelaimingi, nes visas tas negatyvumas sugrįžta jiems. Aš džiaugiuosi, kad esu laiminga.“

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Dainos Bilevičiūtės jubiliejus Rokiškyje
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Dainos Bilevičiūtės jubiliejus Rokiškyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius