Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dalios Teišerskytės 70-mečio šventėje – fotosienelė iš jos poezijos knygų ir gėlių

Poetė, Seimo narė Dalia Teišerskytė, švenčianti 70-ties metų jubiliejų, tokios gimtadienio šventės, kokią jai surengė moterų klubas „Ad astra“, sako nesitikėjusi.
Dalia Teišerskytė
Dalia Teišerskytė / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Vakaro akimirka
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Vakaro akimirka

Fotosienelė iš poezijos knygų, paauksuoti stalo įrankiai ir subtilios puotos dekoracijos, virtuvės šefo Ruslano Bolgovo vakarienei paruošti patiekalai, kuriuose dominavo viena mėgstamiausių jubiliatės spalvų – oranžinė, specialiai į šventę iš Norvegijos bei Anglijos atskridusios draugės, padovanoti rankų darbo papuošalai – visa tai jubiliejaus šventės akcentai.

Išvakarėse, lapkričio 27-ąją, tikrąjį gimtadienį D.Teišerskytė atšventė šeimos narių rate. Tačiau iš anksto su jubiliate buvo sutarta, kad bičiulės ją pasveikins penktadienį Kauno rajone esančiame restorane, kuriam vadovauja „Ad astra“ direktorė Inga Budrienė. Būtent ji pasirūpino svarbiai sukakčiai skirta programa, svečių sąrašu ir staigmenomis. Apie tai, kas jos laukia, D.Teišerskytė nieko nežinojo.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Vakaro akimirka
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Vakaro akimirka

Pirmiausia sukaktuvininkę nustebino fotosienelė, pagamina iš gėlių ir jos parašytų poezijos knygų. Įsitaisiusi greta jos D.Teišerskytė klausėsi smuikininkės Kristinos Domarkienės griežiamų melodijų ir dainininkės Aistės Tomkevičiūtės dainų. Tiek ji, tiek sukaktuvininkę pasveikinti atskubėjusi dainininkė Rūta Morozovaitė atliko ne vieną kūrinį, parašytą būtent pagal D.Teišerskytės eiles.

Į iškilmingą puotą nešinas glėbiu raudonų rožių užsuko ir poetės bičiulis Vytenis Pauliukaitis. Pakėlęs taurę į sukaktuvininkės sveikatą jis pabrėžė, kad nuo jų pažinties pradžios iki dabar  D.Teišerskytė išliko tokia pati daili bei elegantiška. Vakaro metu skambėjo ne vienas poezijos posmas ir iškilmingas sveikinimas.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Inga Budrienė ir Dalia Teišerskytė
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Inga Budrienė ir Dalia Teišerskytė

„Nerašiau kelis metus. Bet, matyt, jau atslūgo... Dabar vėl gerai“, – sakė pastaruoju metu vis dažniau plunksną į rankas paimanti D.Teišerskytė, po trisdešimt bendro gyvenimo metų ištvėrusi skausmingą išsiskyrimo su vyru istoriją.

Pasivaišinusios moliūgu sriuba su imbierais ir kokosų pienu, troškiniu bei morkų pyragu šventės dalyvės įsitraukė į linksmybių sūkurį su R.Morozovaitės dainomis bei šokiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius