Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Darboholike save vadinančiai O.Pikul – 38: nukeltas gimtadienis ir scenos iššūkis

38-ąją sukaktį Oksana Pikul pirmadienį pasitiko kupina minčių apie naujus tikslus ir idėjas. Kaip pati pripažino, ji kasmet peržvelgia, kur dar galėtų pasitempti, ir skatina save tobulėti. Visgi šiemet moteris savo gimtadienio šventę nusprendė perkelti į vasarą, nes dėl pandeminės situacijos nenori rizikuoti organizuodama vakarėlio, o gimimo dieną simboliškai paminėjo su darbo kolektyvu.
Oksana Pikul
Oksana Pikul / Adamo Aleksėjėvičiaus ir Žygimanto Gedvilos nuotr.

Savirefleksija per gimtadienį ir nauji tikslai

38-ąjį gimtadienį pasitikusi Oksana Pikul, kalbėdama su 15min, atvirai patikino, kad kuo toliau, tuo labiau nebekreipia dėmesio į metų skaičių, tik stabteli ir susimąsto, ar visas užduotis atliko kokybiškai, ar gerai praleido laiką ir ar visa tai ją tenkina: „Tiesiog mėgaujuosi savo gyvenimu ir tiek.“

Oksana Pikul
Oksana Pikul

Be mėgavimosi gyvenimu, ji, būdama atkakli karjeristė, kaip pasakojo, kiekvienais metais keliasi sau tikslus, kurie dažnai susiję su pačios verslu.

„Aš esu tas žmogus, kuris mato dešimt žingsnių į priekį, galiu net 10-imt metų susiplanuoti ir stengtis visa tai įvykdyti. Tačiau nemėgstu apie tai kalbėti.

Vieną kitą norą galiu kartkartėmis išsiduoti, bet manau, kad negalima savo tikslų ir norų pasakoti, nes reikia kalbėti tik tada, kai jau viskas įvykę ir padaryta. Turiu ir planų, ir norų, ir galimybių“, – šypsojosi pašnekovė.

Prieš gimtadienį Oksana sėdėjo ir mąstė, kas buvo praėjusiais metais, ar viską atliko taip, kaip norėjo, bei kur dar galima pasitempti: „Yra dar daug kur pasistengti, radau ir klaidų, ir kitų dalykų, bet suvokiau tokį dalyką – kas susiję su praėjusiais metais, matau tik savo pasiekimus ir rezultatus darbe.

Žinoma, ir laiką su artimaisiais, t. y. keliones, gerą laiko praleidimą su šeima. Laikas bėga labai greitai, o atsiminimai yra ryškiausi apie tai, kaip leidau laiką su šeima. Aš esu darboholikė, o tokiems žmonėms atrodo, kad laisvalaikis yra laiko gaišimas. Daviau sau ir draugams pažadą, kad daugiau laiko skirsiu jiems.“

Kadangi situacija šalyje yra gan įtempta, serga daug žmonių, tad pati tai suvokdama Oksana visgi nusprendė gimtadienio nešvęsti, tik paminėti darbe su kolegomis, su kuriais praleidžia daug laiko kasdien. Šventę planuoja rengti vasarą.

Adam Aleksejėvič nuotr./Oksana Pikul
Adam Aleksejėvič nuotr./Oksana Pikul

„Suvalgėme tortą, kolektyvas mane pasveikino, o vakare turėjau ramią vakarienę. Gimtadienio šventę perkėliau į vasarą, nes visada pavydėjau tiems, kurie švenčia tuo metų laiku. Niekuomet gyvenime dar nebuvau sumąsčiusi taip pasielgti, bet labai džiaugiuosi šia mintimi. Dairiausi, kokioje viloje galėčiau surengti šventę ir kokia turėtų būti data. Kitiems mano sprendimas buvo labiau netikėtas“, – 15min teigė O.Pikul.

Apskritai, esant palankiai situacijai pasaulyje, Oksana neslėpė, kad gimtadienį švęsti mėgsta, nes jai smagu, kai susirenka draugai, be to, jai patinka matyti jų laimingus veidus. Nors, kaip pripažino, moteris nenusiminė dėl to, kad šį gimtadienį teko praleisti šitaip ramiai, nešvenčiant, tik turint paprastą vakarienę ir laiką su kolegomis darbe: „Toks jaukus gimtadienis man visai patiko ir tiko, o atšvęsti visada galima, kai yra noras.“

LNK nuotr./Oksana Pikul-Jasaitienė
LNK nuotr./Oksana Pikul-Jasaitienė

Dalyvavimo projektuose iššūkiai ir malonumai

Šie metai O.Pikul taip pat dovanoja naujų atradimų – moteris dalyvauja projekte „Muzikinė kaukė“. Ji pasakojo, kad, nors ir būna visokių iššūkių, nė karto nepasigailėjo, kad sutiko nerti į tokią avantiūrą.

„Dėl tų trijų minučių, kurias pamato žiūrovas, reikia intensyviai dirbti, repetuoti ne tik su choreografais, bet ir su vokalo dėstytojais, susitikti su stilistais.

Gaunu labai daug adrenalino, bet man tai – malonu. Be to, labai patinka skirtingos užduotys. Ateinantį savaitgalį tikrai nustebsite, į ką įsikūnysiu“, – metė intrigą dainininkė.

Tiesa, net ir pasitikėjimą savimi spinduliuojančiai Oksanai šiame projekte tenka patirti daug jaudulio ir scenos baimės.

„Jeigu jūs galvojate, kad aš į projektą atėjau drąsia ranka, tai tikrai taip nėra. Bet man įdomu save atrasti, dirbti prie pasirodymo. Tam, kad patikėčiau savimi ir įtikinčiau žiūrovą, man reikia įdėti daug darbo, bet labai tuo džiaugiuosi“, – 15min tikino pašnekovė.

Sunkiausias dalykas projekte, anot Oksanos, yra jaudulys, kurį tikriausiai jaučia dauguma: „Reikia labai daug dirbti su savimi, kad jį pakelčiau. Priklauso nuo to, kokį burtų keliu ištraukiu atlikėją.

Kartais atrodo, kad bus lengva, bet vėliau paaiškėja, jog daina netinkamoje tonacijoje, kad sudėtinga atkartoti. Kartais ir choreografiškų iššūkių būna – judėti, kvėpuoti ir dar nepamiršti žodžių. Dažnai susikaustau galvodama, koks bus tekstas. Vienu metu daryti daug darbų tikrai yra reikalų.“

Oksana neslėpė, kad atkartoti kito atlikėjo balsą yra sudėtinga, tačiau ji džiaugėsi, kad kai kuriems dalyviams tai puikiai pavyksta, net pati dėl to buvo gerąja prasme šokiruota: „Mano kolegos yra tokie talentingi, kad aš kiekvieną savaitę laukiu jų pasirodymų, kuriuos jie paruošia taip gerai. Iš jų gaunu daug motyvacijos ir pamokų. Visi yra labai nuoširdūs, faini, paprasti ir draugiški, tad laikas, praleistas kartu, įsimena visam gyvenimui.“

Svetlanos Bolnienės nuotr./Oksana Pikul
Svetlanos Bolnienės nuotr./Oksana Pikul

Pirmųjų filmavimų, kaip pripažino, O.Pikul baisiai bijojo, bet vėliau ėmė jausti didžiulį malonumą, atsakomybę ir norą stengtis, kad pavyktų, kad turėtų daugiau drąsos: „Kadangi nesu naujokė, tad kartais ta atsakomybė slegia.“

Sunkiausiu personažu, kurį teko atvaizduoti, pašnekovė įvardijo „Funky“ lyderę Beatą Wilkin. Ji, kaip teigė Oksana, yra lyg ir paprasta, bet nepaprasta: „Kartais net ir tame per daug dideliame paprastume suklysti. Nebuvo lengva, bet galbūt tiesiog neatitiko mano balso jos daina. Čia buvo ne apie mane, todėl ir neišėjo gerai.“

Paklausus, kodėl ji dalyvauja projektuose ir ar norėtų save išbandyti dar kituose, ji bene iš karto užtikrintai atsakė teigiamai.

„Dalyvavimas projekte man suteikia labai daug gerų emocijų ir energijos, ko labai reikia žmogui. Aš esu visuomet atvira. Su dideliu džiaugsmu dalyvavau tiek „Kaukėse“, tiek dabar „Muzikinėje kaukėje“. Patinka atsakomybė, stebėti rezultatus, bendrauti, būti kitokiame rate, nei esu pratusi, gauti adrenalino ir išeiti iš komforto zonos“, – sakė verslininkė.

Didžiausia laimė – dirbti

Apskritai, šiuo metu gyvenime daugiausia laimės Oksanai teikia darbai, rezultatai ir finansai: „Kaip darboholikei, labai akivaizdu, detalesnio paaiškinimo net ir nereikia.“

Paklausta, kaip šiuo metu bėga jos dienos, O.Pikul prisipažino dabar išgyvenanti savęs ieškojimo ir realizavimo etapą.

„Dar turiu labai daug parako ir idėjų. Žiūrint į visus metus, nors ir laikas bėga, bet jaučiuosi jau tarsi tikras persikas. Tada, kai jau moteris turi tvirtą pagrindą po kojomis, turi šeimą, vaikų, iš tikrųjų yra dar begalė dalykų, kuriuos gali padaryti ir įgyvendinti. Nors kiekvienas žmogus iš esmės atranda tai, ko jam reikia, tad čia kalbu tik apie save. Jaučiuosi puikiai“, – juokėsi O.Pikul.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Oksana Pikul-Jasaitienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Oksana Pikul-Jasaitienė

Gimtadienio proga sau moteris palinkėtų sveikatos, stiprybės ir ramybės: „Čia vienareikšmiškai. Ir visų tikslų pasiekimo bei išsipildymo su kaupu, kad visa šeima būtų sveika ir laiminga. Aš toks žmogus, kuris pasirūpina ir aplinkiniais, kad jie jaustųsi tokie pat laimingi, kaip ir aš. Sveikas žmogus – laimingas žmogus, tad svarbiausia yra sveikata.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius