-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dešimt dalykų, kuriuos darant kiekvieną rytą jus pradės lydėti sėkmė

Kiekvieną rytą vis pritrūksta laiko ką nors suspėti nuveikti prieš išlekiant į darbą? Deja, mes per mažai dėmesio skiriame rytiniams ritualams, kurie ne tik padėtų pradėti dieną geros nuotaikos, bet ir pagerintų sveikatą. Atėjo metas keisti savo rytinius įpročius. Nustebsite, kokių stulbinamų rezultatų sulauksite – visą dieną jausitės energingi ir kupini entuziazmo, o tai neabejotinai padės prisivilioti sėkmę.
Laimė
Laimė / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Rutina

1. Kelkitės anksčiau

Gana sunku surasti žmogų, kuris lengvai keliasi anksti – tiesą sakant, daugeliui tai pati sunkiausia užduotis. Bet tiesa ta, kad žmonės darbingiausi yra rytais. Taigi tikrai bus naudingiau, jeigu atsikelsite bent pusvalandžiu anksčiau, nei esate pratę – taip jūs ne tik suspėsite daugiau visko pasidaryti, bet ir išvengsite bereikalingo streso, kai viską turite daryti paskubomis ir kaip tik tada viskas krenta iš rankų.

Žmonės, kurie nevengia pusryčių, dažniausiai visą dieną būna darbingesni ir aktyvesni už tuos, kurie nepusryčiauja.

2. Atsigerkite šilto vandens su citrina

Įsiveskite taisyklę kiekvieną rytą prieš pusryčius išgerti stiklinę šilto vandens su citrina – tai labai paprastas būdas puoselėti savo kūną ir sveikatą. Citrina padeda paskatinti virškinimą ir suteikia dozę reikalingų vitaminų, kurie saugo jūsų imuninę sistemą. Tai pakankamai svarios priežastys, dėl ko verta rytą pradėti su šiuo sveiku gėrimu.

3. Atlikite mankštą

Nebūtina plušėti sporto salėje ar pusvalandį bėgioti parke. Ryte pakanka atlikti nedidelę mankštą, kad išjudintumėte kūną – taip jūs būsite energingesni, o smegenys taip pat greičiau ir efektyviau dirbs. Pasimankštinę ryte su švaria galva galėsite kibti į darbus, kuriuos nudirbti tikrai bus lengviau. Net jeigu mankštinsitės tik keletą minučių, iš karto jausitės, o ir atrodysite, gražiau. Jeigu yra galimybė, patartina ryte trumpai neskubant pasivaikščioti, pakvėpuoti grynu oru – tai galima padaryti ir einant į darbą pėsčiomis, jeigu jis nėra labai toli.

4. Pusryčiaukite

Nors visi žino, kad pusryčiai yra svarbiausias dienos maistas, vis tiek nepusryčiauja. Dažniausiai dėl laiko stygiaus, bet vadovaudamiesi pirmuoju punktu turėtumėte surasti laiko pusryčiams. Kad iš pusryčių būtų kuo daugiau naudos, pasirūpinkite, kad jie būtų subalansuoti ir kuo sveikesni – tam kuo puikiausiai tiks vaisiai ir daržovės. Stenkitės pusryčiams valgyti tai, kas jums išties yra skanu, nes per prievartą valgant nemėgstamą maistą greitai pradėsite vėl vengti pusryčių. Žmonės, kurie nevengia pusryčių, dažniausiai visą dieną būna darbingesni ir aktyvesni už tuos, kurie nepusryčiauja. 

Fotolia nuotr./Sveiki pusryčiai
Fotolia nuotr./Sveiki pusryčiai

5. Klausykite nuotaiką pakeliančios muzikos

Geriau rytais pasiklausykite mėgstamos muzikos, o ne žiūrėkite rytines naujienų laidas. Tai tikrai nereiškia, kad jūs turite atsilikti nuo pasaulio – svarbiausias aktualijas tikrai sužinosite iš kolegų, naujienų portalų, laikraščių ar vakaro žinių. Ryte žiūrėdami naujienų laidas, kuomet rodomi reportažai apie nelaimes, nusikaltimus ar politiką, žmonėms dažniausiai tik susigadina nuotaiką – o kam be reikalo gadintis nuotaiką iš pat ryto? Muzika yra puikus būdas atsišviežinti mintis, atsipalaiduoti, gerai nusiteikti laukiančiai dienai ir įgauti įkvėpimo. Rinkitės tą muziką, kuri jums labiausiai patinka – vieniems rytais labiau patinka klausytis trankios, energingos šokių muzikos, o kitiems priešingai – ramių, lyriškų melodijų, kurios leidžia atsipalaiduoti, susikaupti ir truputį pamedituoti. Rytais klausykitės mėgstamos radijo stoties arba įsijunkite pačių specialiai rytui susidarytą grojaraštį.

Rytą pradėkite surašydami ant lapo, už ką esate dėkingi. Tai padės suprasti, kad esate kur kas laimingesni, nei manėte, arba kad iki pilnos laimės trūksta visai nedaug.

6. Pasiruoškite sveikus pietus

Dar vienas naudingas dalykas, kurį turėtumėte pasidaryti ryte – iš anksto pasiruošti sveikus pietus, kuriuos valgysite darbe. Įsidėkite šiek tiek vaisių, daržovių, riešutų, kitų sveikų ir sočių užkančių, jeigu turite – praėjusios vakarienės likučių. Kai ateis pietų pertrauka, nebereikės sukti galvos, ką gi čia suvalgius, nebesiblaškysite po parduotuvę ieškodami maisto. Atsinešę maisto iš namų ramiai galėsite pasimėgauti pietų pertrauka be jokio skubėjimo – per ją turite pailsėti. Kiekviena pietų pertraukos minutė yra svarbi, todėl neeikvokite jos vaikščiodami po prekybos centrą ar stovėdami eilėje.

7. Pamedituokite

Meditacija yra puikus būdas pasikelti nuotaiką visai dienai. Susiraskite namuose ramią vietelę, kur jūsų niekas netrukdys, ir keletą minučių pamedituokite. Medituodami koncentruokitės į savo tikslus ir visus nuostabius dalykus, kurie artimiausiu metu jums turi nutikti. Šis kasdienis ritualas padės atsipalaiduoti ir pajausti vidinį pasitenkinimą. Kelios ramios minutės vien su savimi ir savo mintimis yra labai reikalingos – juk važiuojant į darbą dažnai tenka patirti stresą dėl spūsčių, kitų vairuotojų neapdairumo, piktų ir skubančių žmonių. Tai lengvai gali išbalansuoti jūsų emocinę būklę nuo pat ryto ir ilgam suerzinti, bet jeigu reguliariai medituosite, šios smulkmenos jums turės vis mažiau neigiamos įtakos.

Fotolia nuotr./Meditacija
Fotolia nuotr./Meditacija

8. Žavėkitės gamta

Ar dažnai apsižvalgote aplink save, ar pastebite jus supančio pasaulio grožį? Šiais laikais daugelis pamiršta, kad labai svarbu yra išlaikyti ryšį su gamta ir vertinti kiekvieną savo gyvenimo akimirką. Kartais tereikia stabtelėti ir pažiūrėti į aplink mus esančius medžius, gėles, paukščius. Kiekvieną rytą skirkite kelias minutes tokiam pasižvalgymui aplink ir greitai suprasite, kas yra tikra laimė.

9. Susidarykite svarbiausių dienos darbų sąrašą

Kasdien yra tiek daug darbų, kuriuos reikia atlikti, kad nenuostabu, jog taip dažnai jaučiame stresą ir nuovargį, o kai kuriuos darbus vis tiek pamirštame. Laimei, yra vienas labai efektyvus būdas, supaprastinantis įvairiausių reikalų kupiną dieną. Ryte susidarykite darbų, kuriuos tą dieną privalote atlikti, sąrašą ir susidėliokite juos prioritetine tvarka, kas svarbiausia, o kas – mažiau svarbu. Šis sąrašas jums tikrai padės, kai įsisuksite į darbų ratą, ir neleis pamiršti, ką turite pasidaryti. Būkite pasiruošę, kad gali atsirasti neplanuotų darbų, kurie nustums visus jūsų planus į šalį – tokiais atvejais išlikite ramūs ir, jeigu įmanoma, atidėkite savo suplanuotus darbus vėlesniam metui ar rytdienai. Atsiminkite, kad tik organizuoti žmonės gali pasiekti sėkmę ir sulaukti puikių rezultatų.

123RF nuotr./Moteris
123RF nuotr./Dirbanti moteris

10. Būkite dėkingi už viską, ką turite

Dažnai mes neįvertiname to, ką turime savo gyvenime. Daugelis žmonių negalvoja apie tai, kas jiems sekasi gerai ar ką jie turi, o koncentruojasi į tai, kas nesiseka ir ko neturi. Jeigu jūs – vienas tokių žmonių, tai jums tikrai vertėtų pakeisti požiūrį į gyvenimą. Kiekvieną rytą pradėkite surašydami ant lapo, už ką gyvenime esate dėkingi. Tai ilgainiui padės suprasti, kad jūs esate kur kas laimingesni, nei manėte, arba kad iki pilnos laimės jums trūksta visai nedaug.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius