Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiuliai reiškia nepasitikėjimą teismais: dėl Jurbarko smurtautojo pagalbos prašo valdžios moterų

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teismo paskelbtas nuosprendis, pagal kurį Jurbarko gyventojas, sumušęs ir išniekinęs paauglę, lieka laisvėje, visuomenėje sukėlė pasipiktinimą. Teismo sprendimas be žado paliko ir smurto prieš moteris tema ne kartą pasisakiusius atlikėjus Ericą ir Jurgį Didžiulius.
Erica Jennings ir Jurgis Didžiulis
Erica Jennings ir Jurgis Didžiulis / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Penktadienio popietę Erica išplatino vaizdo įrašą, kuriame su Jurgiu piktinasi tuo, kad praėjusių metų gegužės 26-osios vienoje kaimo turizmo sodyboje Tauragės rajone 16-metę užpuolęs, sumušęs ir išniekinęs jurbarkietis nebuvo pasodintas už grotų.

Dalydamasi vaizdo įrašu E.Jennings stebėjosi dvigubais standartais – kodėl į kalėjimą pasiunčiamas lengvųjų narkotikų turėtojas, bet įkalinimo bausmė neskiriama smurtautojui. Išreiškusi nepasitikėjimą Lietuvos teismų sistema, ji į šią problemą ragina atkreipti ir koaliciją formuojančių trijų partijų lyderes.

„Man yra nesuprantama, kaip sumušimas ir bandymas išprievartauti sulaukia lengvesnės bausmės nei mažiau nei gramo žolės turėjimas? Kur pirmas yra aiškus nusikaltimas ir padaryta ilgalaikė žala kitam žmogui, o kitas – nors ir nusikalstamas, bet niekam kitam nekenkiantis veiksmas. Visiškai nelogiška…

Peršasi vėl skaudi išvada ar tiksliau dar vienas įrodymas, kad Lietuvoje smurtas prieš moteris nėra matomas kaip rimtas nusikaltimas. Kyla pyktis, nusivylimas ir nepasitikėjimas mūsų teismine sistema, jeigu vyksta tokie dalykai.

Klausimas – ką daryti? Ką, kaip visuomenė, galime padaryti šitoje situacijoje? Į valdžią išrinkome moteris, tikiuosi, tai ženklas ir pradžia darbo siekiant pakeisti požiūrį į moteris plačiojoje visuomenėje. Ingrida Šimonyte, Aušrin Armonaite, Viktorija Čmilytė-Nielsen – labai reikalingas jūsų indėlis.

Kaip mes galime prisidėti? Vienykimės, junkimės, darykim kažką! Jeigu turite pasiūlymų, labai norėtume juos išgirsti ir prisidėti“, – nelikti abejingiems kvietė E.Jennings.

Žiūrėkite jos ir Jurgio pasisakymą šia tema:

„Esame pakraupę nuo apeliacinio teismo nuosprendžio kalbant apie užpultos jurbarkietės bylą. Mergina buvo beveik išprievartauta, žiauriai sumušta. Vakar sužinojome, kad tas vaikinas, viso to kaltininkas, išvengs kalėjimo. Tai mums sukelia ir nerimą, ir pyktį, bet daugiau esame tokie lengviau suglumę.

Pas mus yra du klausimai, ir namuose mes apie tai diskutavom. Pirmas – ar ta bausmė adekvati, tinkama, ar ta resocializacija yra tokia svarbi, vertinant patirtą žalą ir merginos traumą? Antras klausimas – jeigu iš tikrųjų yra problema su teismo nuosprendžiu, tokiomis bylomis, ką tada daryti?“ – vaizdo įraše klausė J.Didžiulis.

Jis teigė nežinantis, kaip reikėtų spręsti Lietuvos teismų sistemos problemą ir patikino kartu su Erica laukiantis daugiau minčių bei pasiūlymų šiuo klausimu.

Primename, kad visai neseniai Erica ir Jurgis iškėlė klausimą ir dėl to, kad broliai Lavrinovičiai – asmenys, praeityje teisti už išprievartavimą – yra „Telia“ reklamos veidai. Kilus diskusijai telekomunikacijų bendrovė nutraukė šią reklamą.

Po to E.Jennings davė atvirą interviu 15min – prisipažino ir pati patyrusi seksualinį smurtą. Jį skaitykite čia.

TAIP PAT SKAITYKITE: Po Lavrinovičių suirutės – viešas Didžiulių paaiškinimas: atsakė, koks buvo jų tikslas

TAIP PAT SKAITYKITE: Broliai Lavrinovičiai į teismą nesikreips: garbę ir orumą gins kitu būdu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius