-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiulius nuostolius patyrusi Mia iš valstybės negavo nė cento ir džiaugiasi – ši vasara net pelningesnė

Koronaviruso pandemija skaudžiai smogė visoms sritims, apie patirtus emocinius ir finansinius išbandymus, tikėtina, kalbėsime dar ne vienus metus. Vis dėlto atlikėja Mia sako, kad ši vasara nusimato net geresnė už praėjusius metus, kalendoriuje užsakymų į valias.
Vilija Pilibaitytė Mia
Vilija Pilibaitytė Mia / 15min nuotr.

Atlikėja 15min sako, kad pirmieji užsakymai pasipylė dar karantino metu. Pradėjus kalbėti apie švelnėjimą, renginių organizatoriai ir privačias šventes planuojantys asmenys suskubo derinti muzikines programas, jau kone visą vasarą užpildyti koncertais pavyko ir Miai.

Žinoma, kaip sako atlikėjai, pats karantinas gerokai smogė šioje industrijoje dirbusiems asmenims. Nuostolis susidarė nemažas, tačiau įvardinti konkrečių sumų atlikėja nepanoro.

„Iš visų suplanuotų koncertų tik vieną pavyko perkelti, visa kita buvo atšaukta. Tuo laikotarpiu buvo suplanuota išties nemažai renginių, bet visi buvo atšaukti. Kadangi force majeure situacija, pačiai teko grąžinti net avansus. Tad bent jau aš tikrai labai nukentėjau“, – pripažįsta atlikėja.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vilija Pilibaitytė-Mia
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vilija Pilibaitytė-Mia

Vis dėlto pokarantininės nuotaikos netruko parodyti, kad gyvenimas sparčiai grįžta į įprastą ritmą. Nors ir atrodė, kad šią vasarą teks būti užsidarius namie, atlikėjai jau dabar tenka koncertuoti net keturis kartus per savaitę.

„Privačių renginių užsakymai prasidėjo jau karantino pabaigoje. Tai ir gimtadieniai, ir įmonių vakarėliai. Tada jau žinojau, kad viskas bus gerai“, – sako Mia.

Ir nors baimintasi, kad pandemija išties skaudžiai kirs atlikėjams, Mia sako, kad ši vasara nusimato net pelningesnė nei praėjusi. Anot jos, paaiškinti to priežastis tikrai sunku, tačiau, kaip pati svarsto, galbūt paklausą lemia ir suprantamas noras pamiršti

„Kai 2008 metais buvo pati didžiausia krizė, atsimenu, kad aš išgyvenau labai gerus laikus. Taip ir dabar. Ačiū Dievui, bet šie metai net geresni nusimato. Koncertine, finansine prasme tikrai viskas klostosi gerai. Taip jau man gyvenime – kai visiems blogai, man kažkodėl nusišypso fortūna“, – džiaugiasi Mia.

Atlikėja iš karto priduria, kad džiaugdamasi šiuo etapu, ji supranta, kad stipriau nukentėjusių asmenų yra išties labai daug. Būtent todėl ji nepretendavo į jokias išmokas, nepildė paraiškų,

„Esu sveikas, dirbantis žmogus, turiu dvi rankas, kojas, galvą, todėl pati galiu užsidirbti pinigus, išsisukti iš tam tikrų situacijų, ir tikrai iš valstybės per tą laiką negavau nė cento. Esu įsitikinusi, kad tie mano pinigai gali kažkur nukeliauti – neįgaliesiems ar vaikų namams. Didžiuojuosi savo šiuo poelgiu“, – pripažįsta Mia.

Ji pabrėžia, kad finansinius nuostolius pavyks ištaisyti nepakėlus savo kainos. Anot jos, reikia suprasti, kad šioje situacijoje buvome visi, tad reikia situaciją vertinti supratingai.

„Savo honorarų tikrai nekėliau. Kaip ir per praėjusią krizę. Nenoriu spjauti į šulinį, bet man viskas klostosi sėkmingai. Gal prie to prisideda, kad išties dirbu visur – ir su privačiais renginiais, ir restoranuose. Tik šiuo metu pastebiu, kad daugiau užsakymų gaunu iš privačių asmenų, – sako Vilija. – Pabrėšiu, kad tikrai labai bijojau, kaip viskas dėliosis, nes santaupos tirpsta labai greitai, bet kažkodėl tiesiog labai pasisekė.“

Ir nors dar vasaros metu yra laisvų dienų koncertams, Mia pabrėžė tikrai nesitikėjusi, kad viskas taip sėkmingai plėtosis. Tiesa, atlikėja pastebinti, kad renginių organizatoriai šiuo metu visgi itin linkę į derybas ir stengiasi kaip įmanoma sumažinti kainą, tačiau atlikėja kerta – koncertuojant įvairiuose Lietuvos miestuose arba apsistojant vasaros sostine tampančioje Palangoje, atlikėjams patiems tenka rūpintis apgyvendinimu, tad koncertuoti už dyką tikrai nesinori.

„Taip elgiasi tikrai ne visi, tik svarbu suprasti, kad nuolaidų galima prašyti proto ribose. Bet už ačiū tikrai niekas nenori koncertuoti“, – pabrėžia atlikėja.

O paklausus, taigi kam skirs vasaros laikotarpiu uždirbtus pinigus, Mia pabrėžia, kad, visų pirma, koncertai nėra jos darbas, o – mylima veikla, todėl pirmiausia koncertuoti ji veržiasi dėl išsiilgtos scenos, žmonių, bendros energetikos: „Pinigai yra svarbūs, nes parduotuvėje irgi ne už ačiū atsiskaitome. Žinoma, labai svarbu išgyventi, gyventi, bet atlikėjams pats svarbiausias momentas yra scenoje, kartu su savo klausytojais, pabūti kartu.“

TAIP PAT SKAITYKITE: V.Pilibaitytė jaučiasi terorizuojama kaimynų: jau dukart paskundė policijai, klesti ir patyčios

TAIP PAT SKAITYKITE: Dainininkė Mia oficialiai pasikeitė vardą: apie tai galvojo jau ilgą laiką

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius