Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dievina vasarą, bet ne svilti saulėje: spindulių kąsniai S.Jasevičiūtei suteikia „traktoristo“ įdegį

Tolygaus bronzinio įdegio siekis vasarą lietuvius veda į tankiai nugultus Baltijos pajūrio paplūdimius ir egzotiškus kraštus, o žiemą rikiuoja į eiles soliariumuose. Išvaizdą puoselėjantys vyrai ir moterys lygiai įrudusią odą vertina kaip vieną svarbiausių grožio ir sveikatos komplekto akcentų. Tad visai nenuostabu, kad intensyvesnių saulės spindulių medžiotojai įsibėgėjus liepai sparčiai taisosi ant gultų aukštielninko poza.
Skaiva Jasevičiūtė
Skaiva Jasevičiūtė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Tiesa, ne visų žinomų Lietuvos žmonių socialiniuose tinklapiuose marga nuotraukos su saulės terapijos akimirkomis. Tokius kadrus retai išvysi iš žurnalistės, radijo ir televizijos laidų vedėjos Skaivos Jasevičiūtės gyvenimo.

Žinoma moteris pripažįsta: jeigu įdegis atsiranda, tai toli gražu ne tobulas ir netgi ne savo noru.

Placenta ir krokodilų šlapimas odai balinti

„Įdomu tai, kad šiais laikais įdegęs žmogus mums asocijuojasi su atostogomis, gera sveikata, smagiu, aktyviu laisvalaikiu. Neįdegęs – priešingai: su liga, nelaimėmis, prasta emocine sveikata. Tačiau taip buvo ne visada. Senovėje įdegis buvo laikomas vargingų, sunkiai laukuose dirbančių žmonių bruožu, o pasiturintys puoselėdavo baltą odą. Pavyzdžiui, senovės Romoje moterys, norėdamos pašviesinti savo odą, naudodavo įvairiausias priemones – actą, placentą, kraują. Netgi krokodilų šlapimą.

Laikai keitėsi, atėjo XX a. ir mados ikona Coco Chanel buvo nufotografuota įdegusi kruizo po Viduržemio jūrą metu. Taip įdegis su trenksmu atėjo į madą, o moterų žurnaluose pradėjo puikuotis įrudusios aktorės“, – pasakoja viena iš 15min puslapio „Ypatingos“ autorių S.Jasevičiūtė.

Semiantis naudos – atminti ir žalą

Šilumos ir saulės nauda, pasak žinomos moters, neginčijama. Pagrindinis vitamino D baseinas suteikia geresnę nuotaiką, o ultravioletiniai spinduliai netgi gydo įvairiais odos ligas.

„Šiuo metu kalbėti apie vasarą ir įdegį tikrai reikia. Be privalumų, saulė gali būti labai žalinga. Mažai kas žino, kad buvimas saulėje slopina mūsų imunitetą. Pavyzdžiui, ilgai būnant saulėje ima ir pasirodo pūslelinė. Saulės spinduliai suaktyvina viduje tūnantį herpesvirusą ir priverčia jį pasirodyti. Lygiai tokia pati situacija ir su kitais mūsų organizme tūnančiais virusais. Puikiai žinome ir tai, kad saulė yra vienas iš odos vėžio sukėlėjų“, – pabrėžia S.Jasevičiūtė.

Saulė yra vienas iš odos vėžio sukėlėjų.

15min puslapio „Ypatingos“ autorė prabyla ir apie dar vieną per ilgo ir neatsakingo buvimo saulėje padarinį, ypač jautriai išgyvenamą moterų.

„Fotosenėjimas pastaruoju metu linksniuojamas vis garsiau. Buvimas saulėje nepaglosto odos, iššaukia pigmentines dėmes ir sendina“, – pabrėžia žinomas televizijos ir radijo balsas.

Deginimasis – bergždžias laiko leidimas?

Vaizdo įraše S.Jasevičiūtė atskleidžia savęs nepriskirianti prie tų, kurie mėgsta dažnai ir ilgai leisti laiką saulės atokaitoje.

„Man gulėjimas ir spirginimasis saulėje yra gana bergždžias laiko leidimas. Neišguliu, nenusėdžiu – man pasidaro nuobodu, todėl specialiai nesideginu. Nepaisant to, kiekvieną mielą vasarą nesugebu išvengti vadinamojo „traktoristiško“ įdegio. Gink Dieve, nenoriu įžeisti nė vieno traktoristo, esate puikūs žmonės, darantys puikų darbą. Vis dėlto, tokia mano visų metų lemtis: nudegusia iškirptės zona, rankomis, raudona nosimi, o visa kita – apgailėtinai balta“, – neslepia S.Jasevičiūtė.

Skaiva Jasevičiūtė
Skaiva Jasevičiūtė

„Soliariumas“ – šunų parodos

Ne paslaptis, kad Lietuvos taksų karaliene tituluojamos S.Jasevičiūtės vasaros savaitgaliai lekia ne žingsniuojant Palangos J.Basanavičiaus gatve, bet keturkojų parodose.

Šie renginiai – pagrindinis žinomos moters „soliariumas“, kuriame saulė apkandžioja netolygiai, bet labai stipriai.

„Eucerin“ yra vienas iš prekės ženklų, kurio kosmetikos priemonėmis moteris lepina save.

Išsigelbėjimu 37 metų S.Jasevičiūtei tampa apsaugai nuo saulės skirti kremai. Radijo balsas veido priežiūrai skiria ypatingą dėmesį, o „Eucerin“ yra vienas iš prekės ženklų, kurio kosmetikos priemonėmis moteris lepina save:

„Turbūt daugelis žino ir yra naudojęs, nes tai išties kokybiška ir gera kosmetika. Kadangi nebesu jauniklė, pati renkuosi priemones, kurios stabo fotosenėjimą. Tai tikrai labai aktualu visoms moterims – juk norisi užkirsti kelią susidarančioms veido ir iškirptės zonos raukšlėms. Kita vertus, „Eucerin“ apsaugos nuo saulės priemonių asortimente gausu priemonių tiek veido, tiek kūno odai. Tai reiškia, kad iš šunų parodų, kurios vyksta kiekvieną vasaros savaitgalį, aš nebegrįžtu raudona nosimi, nudegusia krūtine ir nebeverkiu pusę nakties galvodama, kaip man nepasisekė ir kaip vėl skaudžiai nudegiau saulėje.“

Kitas svarbus momentas, anot S.Jasevičiūtės, yra tai, jog šios priemonės nepalieka lipnumo pojūčio, lengvai įsigeria į odą ir tinka net pačios jautriausios odos savininkams.

Be to, visos „Eucerin“ prekės ženklo apsaugos nuo saulės priemonės atitinka Havajų koralų rifų išsaugojimo įstatymą, nes jų sudėtyje nėra oktinoksato ir oksibenzono.

„Kasdien būdami saulėje nepamirškite naudoti tinkamas apsaugos priemones. Būkite sveiki ir mėgaukitės vasaros malonumais saugiai“, – pabrėžia S.Jasevičiūtė.

Visą S.Jasevičiūtės pasakojimą žiūrėkite čia:

VIDEO: Skaiva Jasevičiūtė: krokodilų šlapimas, traktoristo įdegis ir saulės poveikis mūsų sveikatai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius